Badbox malware

Musty

Üye
Konular
3
Merhaba android tv box icin badbox virus uyarisi geldi. Biraz arastirinca bunun silinemeyegini ogrendim.bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne kadar tehlikeli?
Cihazimda hic bir ozel veri yok sadece tv icin kullaniyorum. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim. Tesekkurler.

Gugııldan öğrendiğim kadarı ile çok tehlikeli, tüm ağızına ulaşabilir. Kaldıramıyorsunuz.
Kullanmayın cihazı.
Gene öğrenebildiğim kadarı ile siz bulaştıramazsınız, bulaştırılmış cihaz almış oluyorsunuz.

Kötü Amaçlı Yazılım Adı: BADBOX

kırmızı uyarı üçgeni
Kötü Amaçlı Yazılım Türü: Arka Kapı, Bot, Proxy

Etkilenen İşletim Sistemleri: Android

Etkilenen Cihaz Türleri: Cep telefonları, akıllı telefonlar, tabletler, CTV Kutuları

Etki: yüksek

BADBOX nedir?
BADBOX, cihaz yazılımına gömülü bir Android kötü amaçlı yazılımıdır. Enfekte cihazlar hemen bir Komuta ve Kontrol (C2) sunucusuna bağlanır ve saldırganın yerel ağa (proxy) erişmesine, iki faktörlü kimlik doğrulama sırlarını ele geçirmesine ve cihaza ek kötü amaçlı yazılım yüklemesine olanak tanır.

BADBOX'a nasıl bulaştım?
BADBOX, cihazın üretimi sırasında veya hemen sonrasında yüklenir. Cihaz müşteriye ulaştığında, zaten enfekte olmuş olur.

Şimdi ne yapmam gerekiyor?
Kötü amaçlı yazılım, yazılım yazılımının yazılamaz bir bölümünde bulunduğu ve kullanıcı tarafından kaldırılamadığı için enfekte cihazların derhal hizmet dışı bırakılması önerilir.

Sanırım en temiz iş kendiniz rom yüklemek. Hatta eğer var ise slimbox Atv ve aosp rom yükleyin

Sanırım en temiz iş kendiniz rom yüklemek. Hatta eğer var ise slimbox Atv ve aosp rom yükleyin
Malesef Rom yukleyebilecek kadar bu islerden anlamiyorum. Eger tv box dan cep telefonuma bir erisim yapabilirse o zaman kotu yoksa dedigim gibi tv boxda ozel verilerim yok. Diger cihazlaraima erisim yapabilir mi?

Geri