Vintage TV radyolar tekrardan moda oldu

remixtik

Paylaşımcı
Konular
100
İstanbul’da son haftalarda beklenmedik bir akım ortaya çıktı: Vintage televizyon ve radyolar yeniden moda oldu! Özellikle Kadıköy, Beşiktaş ve Balat çevresindeki antikacılar, 1960–1980 arası üretilmiş retro cihazların satışında adeta patlama yaşandığını söylüyor.

Antikacı esnafı, gençlerin adeta takıntı haline getirdiğini belirtiyor.

“Plazma değil, tüplü istiyorum abi!”

Kadıköy’de antika dükkânı işleten Cemal Ulaş, ilginç bir talep patlamasından bahsediyor:

> “Geçen hafta 17 yaşında bir genç geldi, ‘Abi bana parazit yapan televizyon var mı?’ dedi. Bozuk diye köşede duran tüplüyü bile istedi. Şimdilerde en çok o gidiyor!”

Influencerlar Ateşledi

Bazı TikTok fenomenlerinin “retro teknoloji köşesi” videoları, akımı hızlandırdı. İnsanlar evlerine sadece dekor olsun diye 15 kiloluk eski TV’lerden koymaya başladı.

Radyolar da Yok Satıyor

Üsküdar’da radyo koleksiyoneri olan 68 yaşındaki Cemil Celal Ustaoğlu ise şöyle diyor:

> “Benden 1974 yapımı, sadece üç kanal çeken bir radyo isteyenler oluyor. Ses ayarı tutmuyor, anten yamuk… Ona rağmen kapış kapış gidiyor

Ekli dosyalar

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    35.8 KB · Görüntüleme: 7
Benim hatırladığım 50 senedir bizde. Yakında kabin restorasyonu yapmak üzereyim.
IMG 20251122 210933

oy oy oy az kirli çıkı çıkmadın reis :)
Reis ben bu radyoyu kayboldu sanıyordum dün ablama geldim baktım burada. Yanımda götüreceğim restorasyon için. Zaten ahşap benim işim. 🙂 Bitmiş halini eklerim buraya. Dedemin pikap ve gramofonları vardı, çatı arasını temizlerken eskiciye verdiler gözümün önünde. Neler neler vardı bir bilsen 😟 Ben küçüktüm o zamanlar.

Reis ben bu radyoyu kayboldu sanıyordum dün ablama geldim baktım burada. Yanımda götüreceğim restorasyon için. Zaten ahşap benim işim. 🙂 Bitmiş halini eklerim buraya. Dedemin pikap ve gramofonları vardı, çatı arasını temizlerken eskiciye verdiler gözümün önünde. Neler neler vardı bir bilsen 😟 Ben küçüktüm o zamanlar.
çok iyi bilirim. ben evde yokkende beraber büyüdüğüm sanyo kasetçalar radyoyu vermişler bizimkiler hurdacıya :(
Neyse ellerimizdekilere sahip çıkarız bizde artık ;)

çok iyi bilirim. ben evde yokkende beraber büyüdüğüm sanyo kasetçalar radyoyu vermişler bizimkiler hurdacıya :(
Neyse ellerimizdekilere sahip çıkarız bizde artık ;)
1 adette yaklaşık 50 yıllık National/Panasonic kaset çalar var atolyede, 40 senedir çalışıyor. Tık demedi.

Ahhhhh yapma ya gramofon oooo

Benim hatırladığım 50 senedir bizde. Yakında kabin restorasyonu yapmak üzereyim.
Ekli dosyayı görüntüle 16397
Üstad bu kısa dalgada dünyayı çeker. Kabin revizyonu yaparken kapasitörlere de bak. Yenilersen (çünkü kurumuştur artık) uçar uçar. Bir de yağsız kontakt spreyle devre ve bobin kısmını bir temizle. Tamamdır. Ne varsa eskilerde var.

Konudan Hiç anlamam sadece bir yerde denk gelirse keyifle dinlerim ama muhabbetiniz yüzünden sayfayı takibe aldım.Bol Olsun umarım
Tutkusu olan insan iyidir o sevgi hayvana insana doğaya dünyaya yansır.
Bizde nasibimizce payımızı alırız

Geri