Github Hakkında Telif Hakkı Konusunda Bilgi Almak istiyorum

miskiab34

Üye
Konular
9
Github ta kendime göre m3u listesi hazırladım ve aktif olarak tv boxta, iptv uygulamalarında listeyi link üzerinden yükleyip kullanıyorum. Sorum şu ki benim bu liste içerisinde ücretli platformların bir kaç yayınıda var, bunları bir tek kendim izliyorum, ileride herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım, sonuç olarak listeyi Github üzerinden güncelliyorum.

Github ta kendime göre m3u listesi hazırladım ve aktif olarak tv boxta, iptv uygulamalarında listeyi link üzerinden yükleyip kullanıyorum. Sorum şu ki benim bu liste içerisinde ücretli platformların bir kaç yayınıda var, bunları bir tek kendim izliyorum, ileride herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım, sonuç olarak listeyi Github üzerinden güncelliyorum.
reis linki asikar etmezsen bisey olmaz

Linki açık etme hocam sadece kendin kullan.

Listeyi sadece kendiniz için kullansanız bile, herkese açık bir Github deposunda tutmak, ücretli yayınların telif hakkı sahipleri tarafından tespit edilmesine ve DMCA yoluyla kaldırılmasına neden olabilir.

Hemen yapmanız gereken: Github deponuzu (Gizli) olarak ayarlayın.

Son düzenleme:
Listeyi sadece kendiniz için kullansanız bile, herkese açık ($\text{Public}$) bir Github deposunda tutmak, ücretli yayınların telif hakkı sahipleri tarafından tespit edilmesine ve DMCA yoluyla kaldırılmasına neden olabilir.

Hemen yapmanız gereken: Github deponuzu $\text{Private}$ (Gizli) olarak ayarlayın.
Private ayarlarsa tokene düşecek verimli kullanım olmaz.

Linki açık etme hocam sadece kendin kullan.
Anladım teşekkürler
Listeyi sadece kendiniz için kullansanız bile, herkese açık ($\text{Public}$) bir Github deposunda tutmak, ücretli yayınların telif hakkı sahipleri tarafından tespit edilmesine ve DMCA yoluyla kaldırılmasına neden olabilir.

Hemen yapmanız gereken: Github deponuzu $\text{Private}$ (Gizli) olarak ayarlayın.
gizli olarak yaptığım zamanda da yine link üzerinden televizyo vs gibi uygulamalarda çalışır mı acaba

Anladım teşekkürler

gizli olarak yaptığım zamanda da yine link üzerinden televizyo vs gibi uygulamalarda çalışır mı acaba
Tokenli kullanmak zorundasınız yani githubta listeyi ne zaman update ederseniz her defasında yeniden raw linkini alıp iptv player içine girmeniz gerekmekte.

Cezai yaptırım riski düşük ama mümkündür.

• Eğer gerçekten sadece kendi kullanımın içinse ve kimseye açık değilse (örneğin “private repository” olarak tutuyorsan), genellikle kimse peşine düşmez.
  • Ama public durumdaysa ve başkaları erişebiliyorsa, “dağıtım” kapsamına girer, bu durumda ceza veya maddi tazminat talebi olabilir.

anladım hocam teşekkürler. Son olarak yasal bir yaptırımı oluyor mu tespiti halinde
Muhtemelen ihtar yersiniz ve github hesabınız dmca yüzünden kapatılır bu yüzden linki açık etmeyin.

Muhtemelen ihtar yersiniz ve github hesabınız dmca yüzünden kapatılır bu yüzden linki açık etmeyin.
hocama ek olarak

• Bu genelde ilk adım olur. GitHub hesabının kapatılması veya DMCA bildirimi alman olasıdır.
  • Telif hakkı sahibi (örneğin Digiturk veya Netflix) GitHub’a bildirim gönderirse, GitHub listeyi kaldırır.
  • Tekrarı olursa hesabın tamamen silinebilir.

Sayın hocalarım bu sıkıntı Dropbox ta da aynı şekilde geçerlimidir acaba orda da düzenleme imkanım var ve listeyi share yapıp kısa link üzerinden kullanabiliyorum.

Son düzenleme:
Sayın hocalarım bu sıkıntı Dropbox ta da aynı şekilde geçerlimidir acaba orda da düzenleme imkanım var ve listeyi share yapıp kısa link üzerinden kullanıyorum.

Private + sadece senin kullanımın durumunda risk düşük ama teknik olarak tamamen sıfır değil.
Share/short link ile erişime açarsan — evet — hem GitHub hem Dropbox benzeri platformlarda aynı riskler uygulanır.

Listeyi gizli konuma getirip istediğiniz gibi düzenleyin.
Sonra listeyi herkese açık hale getirip player üzerinden linki aktif hale getirin.
Ve sonra listeyi tekrar gizli hale getirin. Github da liste gizli olsa bile liste player üzerinde aktif çalşır.
Listeyi tekrar güncellemek istediğinizde tekrar herkese açık yapup güncelleyin ve listeyi tekrar gizleyin.
Yazdıklarım karışık gibi olsa da yapması çok basit.

Listeyi gizli konuma getirip istediğiniz gibi düzenleyin.
Sonra listeyi herkese açık hale getirip player üzerinden linki aktif hale getirin.
Ve sonra listeyi tekrar gizli hale getirin. Github da liste gizli olsa bile liste player üzerinde aktif çalşır.
Listeyi tekrar güncellemek istediğinizde tekrar herkese açık yapup güncelleyin ve listeyi tekrar gizleyin.
Yazdıklarım karışık gibi olsa da yapması çok basit.
Hocam gayet iyi anladım, bende hesabı gizli yapıp her defasında raw linkini aynı kısa linke eklemeyi düşünüyordum yapabilirsem

Hocam gayet iyi anladım, bende hesabı gizli yapıp her defasında raw linkini aynı kısa linke eklemeyi düşünüyordum yapabilirsem
Raw linkini her defasında kısa linke eklemene gerek yok. Raw linki sabit zaten. Bi defa kısaltman yeterli.

Raw linkini her defasında kısa linke eklemene gerek yok. Raw linki sabit zaten. Bi defa kısaltman yeterli.
Private yapınca raw sabit kalmaz tokenli link olur o da değişir o yüzden her defasında ekleyeceğim diyor.

Sayın hocalarım bu sıkıntı Dropbox ta da aynı şekilde geçerlimidir acaba orda da düzenleme imkanım var ve listeyi share yapıp kısa link üzerinden kullanabiliyorum.
Hocam githubtan bi tık çekindiniz onu anladım o zaman dropbox ile kullanın ama dediğim gibi linki böyle topluluk alanlarda paylaşmayın sadece kendiniz kullanın.

Geri