Mobil hat kopyalama.. Dolandırıcılığı...

Babacan27

Üye
Konular
12
Herkese merhaba. 2 gündür başıma gelen bir konuda sizleri de bilgilendirmek ve uyarmak istedim. Yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın. Dün sabah bir kaç. Kişi beni aradı cep telefonumu kargo firması adı altında mesaj aldım, yok karayolları na borcum varmış bu numara mesaj attı vs gibi. Şüphelenip vodafone müsteri hizmetleri ile görüştüğüm de bu aralar böyle hat kopyalama durumlarının çok oldugunu ve karakola başvyrmamızı rehberimiz deki kişileri bilgilendirmem gerektiğini söyledi. Vakit kaybetmeden sabah karakola gittigimde ise aynı şekilde bu aralar çok kişinin başına geldigini siber suçlara başvurmam gerektiğini buradan biz bir işlem yapamayız ora gitsen de bir şey çıkmaz hattını kapat yada son rakamlarını degiştir denilip gönderildim. Sizleri de uyarmak istedim.

Herkese merhaba. 2 gündür başıma gelen bir konuda sizleri de bilgilendirmek ve uyarmak istedim. Yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın. Dün sabah bir kaç. Kişi beni aradı cep telefonumu kargo firması adı altında mesaj aldım, yok karayolları na borcum varmış bu numara mesaj attı vs gibi. Şüphelenip vodafone müsteri hizmetleri ile görüştüğüm de bu aralar böyle hat kopyalama durumlarının çok oldugunu ve karakola başvyrmamızı rehberimiz deki kişileri bilgilendirmem gerektiğini söyledi. Vakit kaybetmeden sabah karakola gittigimde ise aynı şekilde bu aralar çok kişinin başına geldigini siber suçlara başvurmam gerektiğini buradan biz bir işlem yapamayız ora gitsen de bir şey çıkmaz hattını kapat yada son rakamlarını degiştir denilip gönderildim. Sizleri de uyarmak istedim.
Bana sürekli gelir. Simkart takılı olmayan telefonda gelen linke tıkladım, plaka gir dedi, 99 ZZZ 99 gibi absürt bir plaka girdim, 1500 tl borcunuz var dedi🤭 TC yi girin, kredi kartını girin vs. Borcunuz var diyor, plakayı bana soruyor, isim yok. Zaten hgs çıkarmadım daha araca
1000091451

Bana sürekli gelir. Simkart takılı olmayan telefonda gelen linke tıkladım, plaka gir dedi, 99 ZZZ 99 gibi absürt bir plaka girdim, 1500 tl borcunuz var dedi🤭 TC yi girin, kredi kartını girin vs. Borcunuz var diyor, plakayı bana soruyor, isim yok. Zaten hgs çıkarmadım daha araca
Ekli dosyayı görüntüle 14237
Aynen böyle bir mesaj. İnsan kendi yapmadığı halde bile zan altında kalıyor kötü hissediyor. Adamlar whatsap üzerinden abi sen dolandırıcımısın diye soruyor 🙂

Böyle durumlarda borcunuz olup olmadığını E-Devlet üzerinden yada bakaların trafik cezası ödeme bölümünden kontrol edin. Linklere tıklamak her zaman sakıncalıdır

Konuyu açan arkadaşın hattını kopyalayıp (ve başkalarının) o tür mesajları bizlere atıyorlar...
Yok yere dolancılık suçlaması ile karşı karşıya kalmak işten bile değil...
Geçmiş olsun @Babacan27

Bunu yapanı varya yağsız kazığa oturtucaksın milleti dolandıranları böyle kazık da az bunları taksim meydanında ibreti alem olsun diye nusreti beden olarak sallayacan o zaman akılları başına gelir
Hapise atıyorsun adam çıkıyor nasılsa bana devlet bakjyor diye

Bu ve bu gibi sorunları çözmesi gereken engellemesi gereken yer operatörler. Böyle bir sorun varsa senin bana bilgi vermen gerekiyor sinyal çift yerden mi geliyor 2 farklı şehirden mi mesaj atılmış vs bilmeleri gerekiyor ama bizim ülkede nerede böyle bir kuruluş

Simi kopyalaması için, sizin sim kartınızın bir şekilde ellerinde olması lazım diye biliyorum. Boş bir karta numara çaksa, o kartı kullanamaz, çünkü no haricinde şebekenin yaptığı farklı kontroller var. Bu sim klonlama cihazlarının amazonda alide üç kuruşa satılıyor olması da ilginç, ithalatının yasak ya da izne tabi olması lazım. Şahsi fikrim, bu işi yazılımla yapıyorlar. İstediğin nodan sms gönderen uygulamalar var, hatta bir tanesi, SMS i direkt ekrana gönderiyordu, 10 sene önce görmüştüm, şimdi kimbilir neler var

Dolandırıcılık kısmına bakacak kolluk birimleri belli. Açılmış kamu davaları, yazılan iddianameler var ki okusanız nasıl yaptıklarını anlattıklarında hemen gidip hattınızı kapatıp bir daha telefon elinize almazsınız ama o da çözüm değil. Düzenli olarak E-Devlet üzerinden Mobil Hatlarım kısmından kontrol sağlayın. Bilmediğiniz yeni bir numara adınıza açılmışsa hemen BTK'ya, en yakın kolluk kuvvetleri birime, mümkünse savcılığa durumu açıkça ifade eden şikayetinizi bildirin. Şikayetinizin kayıt protokol numarasını da mutlaka alın. İlieride yaşanması mühtemel şeylerde kendinizi kısmen de olsa hukuki güvence altına almış olursunuz.

Geri