Hacker grubu anonymous MHRS'yi hackladiğini iddia ediyor.

BabaPro

Paylaşımcı
Konular
75
ANONYMOUS Türkiye'de sağlık randevularının alındığı MERKEZİ HEKİM RANDEVU SİSTEMİ'NE sızdığını iddia etti.

Grup, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda, kullanıcıların tıbbi ve kişisel verilerine erişim sağladığını iddia etti. Paylaşılan ekran görüntülerinde vatandaşlara ait randevu saatleri, klinik adları, doktor bilgileri ve kullanıcı hesap ayrıntıları gibi veriler yer aldığını iddia ediyorlar.

“Sistem açığını göstermek istedik, verileri satmayacağız”

Grup, kimseye zarar verme niyetlerinin olmadığını ve ele geçirdiklerini öne sürdükleri verileri ifşa etmeyeceklerini ya da satmayacaklarını vurguladı.

Böyle durumlarda resmi kurumların açıklamalarını beklemek en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.

SİZLER NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Ekli dosyalar

• G0lWcn_WQAA48nP.jpg
    G0lWcn_WQAA48nP.jpg
    65.1 KB · Görüntüleme: 16
  • G0lWmklWMAAmDCN.jpg
    G0lWmklWMAAmDCN.jpg
    91.1 KB · Görüntüleme: 12
  • G0lWoF2WEAARhwP.jpg
    G0lWoF2WEAARhwP.jpg
    120.2 KB · Görüntüleme: 11
  • G0lWqblXoAA--gP.png
    G0lWqblXoAA--gP.png
    68.9 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Mümkündür. Zaten neresi kaldı ki kaclenmedik? Resmi kurumdan açıklama beklemem. Hacklendik diyecek halleri yok. Yani burası için konuşuyorum. E-Nabız için de yok öyle bir şey dediler. Koştur koştur düzelttiler güya. Telefonlardan neden check-up randevusu için aranıyoruz hiç ayak basmadığımız kurumlardan....

Ucu Acik Bir Konu Sosyal Medyada Her Paylasilan Haberlere İtimat Etmemiz Gerektigini,Resmi Kurumlardan Gelen Aciklamalara İtimat Etmemiz Gerektigini,Sonucta Bu Haber İddia,Bunun Gibi Haberlerin Ulkemizi Toplumumuzu Cok Yakindan İlgiilendiren Hassas Bir Konu Oldugu İcin Bu Konu Hakkinda İyi Niyetli Bile Yapilacak Olan Yorumlarin Yanlis Anlisilacagi Gibi,Toplumumuzu Kurumlarimizi Milletimizi Zor Durumlara Dusurecegi İcin Yorum Yaparken Dikkatli Olmamiz Gerektigini,Yada Bu Konu Hakkinda Hic Yorum Yapilmamasi Gerektigini,Bir Tc Vatandasi Olarak,Dusuncelerim Bu Yonde.Saygilarimla.
Hayırlı Cumalar.

Şahsen inanmıyorum çünkü bu veriler zaten piyasada mevcuttu verileri alıp bu şekilde gövde gösterisi yapmaları gayet mümkün canları sıkıldıkça bizim ülkeye saldırıda bulunuyor ama burada diğer ülkeler gibi pek umursanmadığı için ve destek verilmediği için genelde durdurup geri adım atıyolar.😅

Mernis bilgilerinin sızdığı gibi e-okul, arsa tapu bilgileri, mhrs bilgileri vb. çoğu şey zaten internette mevcut yani bunlar yeni olan bir şey gibi göstermişler ama değil çoktandır var bu bilgiler hatta bizim yeni nesil gençlerimiz bunu tamamen illegal yolda kullanıp küçük yaşta ki kızları kandırıp ailelerinin telefon bilgilerine ulaşıp onlara yalan şeyler söyleyerek kızlara istediklerini yaptıran bir çetede var tabi çoğu ifşalandı ve hakim karşısına çıkarılıp içeriye alındı ama bu demek değil ki saldım çayıra mevlam kayıra benim yaşım daha 25 evli veya çocuklu değilim ama yeni nesil içinden olduğum için ve bunları bildiğim için ricada bulunacağım.

Aramızda bir çok evli çocuklu abiler var lütfen modernlik adı altında erkek ve kız çocuklarınızın telefonlarını, bilgisayarlarını kontrol etmemezlik yapmayın elinizden geldiğince kontrol altında tutmaya çalışın çünkü bu çağ gerçekten rezil bir çağ şu yaşadığımız dünyada her şey mümkün discord kullanan çocuğunuz varsa katılmış olduğu kanallara göz atın kredi kartı kaçakçısı veya panel gibi illegal discord kanallarında varsa önlem alın. Kız çocuklarınızın aynı şekilde discord kullanıyorsa mümkün olduğunca engel olmaya çalışın erkek çocuğu neyse çok önemli değil arar babasına alkol içiyor der şu bu der ama kız çocukları öyle olmuyor o yüzden abilerim bu mesajı ciddiye almanızı rica ediyorum ve geç olmadan kontrole başlamanızı istiyorum.

Bu çocuğun videosu anlattıklarımı destekliyor referans video olarak bırakıyorum göz atmak isteyenler bakabilir.

Şahsen inanmıyorum çünkü bu veriler zaten piyasada mevcuttu verileri alıp bu şekilde gövde gösterisi yapmaları gayet mümkün canları sıkıldıkça bizim ülkeye saldırıda bulunuyor ama burada diğer ülkeler gibi pek umursanmadığı için ve destek verilmediği için genelde durdurup geri adım atıyolar.😅

Mernis bilgilerinin sızdığı gibi e-okul, arsa tapu bilgileri, mhrs bilgileri vb. çoğu şey zaten internette mevcut yani bunlar yeni olan bir şey gibi göstermişler ama değil çoktandır var bu bilgiler hatta bizim yeni nesil gençlerimiz bunu tamamen illegal yolda kullanıp küçük yaşta ki kızları kandırıp ailelerinin telefon bilgilerine ulaşıp onlara yalan şeyler söyleyerek kızlara istediklerini yaptıran bir çetede var tabi çoğu ifşalandı ve hakim karşısına çıkarılıp içeriye alındı ama bu demek değil ki saldım çayıra mevlam kayıra benim yaşım daha 25 evli veya çocuklu değilim ama yeni nesil içinden olduğum için ve bunları bildiğim için ricada bulunacağım.

Aramızda bir çok evli çocuklu abiler var lütfen modernlik adı altında erkek ve kız çocuklarınızın telefonlarını, bilgisayarlarını kontrol etmemezlik yapmayın elinizden geldiğince kontrol altında tutmaya çalışın çünkü bu çağ gerçekten rezil bir çağ şu yaşadığımız dünyada her şey mümkün discord kullanan çocuğunuz varsa katılmış olduğu kanallara göz atın kredi kartı kaçakçısı veya panel gibi illegal discord kanallarında varsa önlem alın. Kız çocuklarınızın aynı şekilde discord kullanıyorsa mümkün olduğunca engel olmaya çalışın erkek çocuğu neyse çok önemli değil arar babasına alkol içiyor der şu bu der ama kız çocukları öyle olmuyor o yüzden abilerim bu mesajı ciddiye almanızı rica ediyorum ve geç olmadan kontrole başlamanızı istiyorum.

Bu çocuğun videosu anlattıklarımı destekliyor referans video olarak bırakıyorum göz atmak isteyenler bakabilir.
Helal Olsun Sana @patr0n Kardesim Benimde Gonlumden Gecenleri Soylemissin.50 Yasinda Bir Abin Olarak Gurur Duydum Seninle.

Abi zaten bütün bilgilerimiz herkesin elinde değil mi. Geçenlerde de yine bi olay olmuştu ulaştırma bakanı doğrulamıştı 85 milyon vatandaşın bilgileri çalınmış diye. Artık şaşırmıyorum ben şahsen.

Arkadaşlar 90 milyon veri data ifşası oldu. Php uzantısı ile çoğu insanin bilgisayarında veriler var . Sıradan insanlarin bilgisayarinda bu datalar mevcut. Panel diyorsaniz şu an tr de açık olan yaklaşik 1000 tane panel var. Devlet müdahale etmek zorunda ama etmiyor bana izin verseler bütün panelleri halka ifşalarım ama iznim dahilinde değil. Ben yapabiliyorsam devletin el atması lazim. Devlet engel getiriyor gidiyor 1 gune yeni isimle panel aciyor lar.. O kadar basit olduki .. Bunun icin bu isi yapanları ele gecirmek lazim bence bu cok kolay .
Müdahale edilemiyor yurt dışı sunucu alıp yine açılıyor erişim engeli geliyor, telegram kanalında bot yapılıyor kapatılıyor yenisi açılıyor, discord üstünde bot yapılıp paylaşılıyor ona hiç bir şey yapılamıyor yani ellerinden geldiği kadarıyla kapatmaya, mani olmaya çalışıyorlar ama nafile piyasada veriler bulunduğu için herkes rahatça erişim sağlıyor. Hatta artık sistem o kadar gelişmiş ki dolandırıcılıkta çığır açmışlar k*r* pa*a adı altında insanlara parayla para satılıyor 1000 tlye 10.000 satıldığını iddia ediyorlar fakat tamamen yalan hatta kurgu yapıp kanıt oluşturmuşlar inandırmak için yani öyle bir tezgah var ki akıla mantığa sığacak şekilde değil. Az bi sorgulansa lan madem 10000 verebiliyosun öyle paran var niye 1000 tlye satıyosun a*lamak için diyosa başka yöntem mi yok gayet legal olarak yapılabilir örneği ülkemizde mevcut güzellik salonları falan filan işte.. :)

Geri