Arkadaşlar android 12 güncellemesinden sonra mecool km2 plus daha sıcak çalışmaya başlayınca bende bozuk bir adaptör kutusunun içine sessiz çalışan 8 cm bir fan takarak böyle bir soğutucu yaptım hepinize fikir olsun diye paylaşıyorum... 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Yalnız alay edilsin diye paylaşmadımAllah razı olsun kardeşim dahiyane fikrin sayesinde dünyaya nam salmış biri olarak bir buluş elde ettin bravo tebrikler![]()
ben nerde alay etmişim kardeşim gerçekten tebrik ettim seni yani benim ısınan bir tv boxum olsaydı ben bu fikri uygulardımYalnız alay edilsin diye paylaşmadım
ben nerde alay etmişim kardeşim gerçekten tebrik ettim seni yani benim ısınan bir tv boxum olsaydı ben bu fikri uygulardım
Benim amacım cihazı belli bir ısıda stabil tutmak cihazın içini açıp termal pad değişimi vs düşündüm ama garanti devam ediyor açmak istemedimBen genelde cihazın üst tarafından işlemciye denk gelen yeri kesiyor, aşağıdaki gibi pasif soğutucuyu işlemcinin üzerine silikon ile yapıştırıyorum. Soğutucu üzerine küçün bir fan ilave edildiğinde yük altında sıcaklık 50-55 derecede sabit kalıyor.
Not olarak: bu tür yöntemler ( pasif soğutma ) cihazı soğutmaktan ziyade; ısıyı belirli bir aralıkta sabit tutmaktır. 40 ile 60 derece arası başarılı bir sonuçtur.
Faydalı bilgi için teşekkürler. @byhasibo
Ekli dosyayı görüntüle 12251
Eline sağlık üstad, kesinlikle güzel fikir. Ben garantiyi pek takmadığım için aldığım gün modifiye ediyorumBenim amacım cihazı belli bir ısıda stabil tutmak cihazın içini açıp termal pad değişimi vs düşündüm ama garanti devam ediyor açmak istemedimhurdalardan böyle bişe yaptım.
Teşekkür ederimEline sağlık üstad, kesinlikle güzel fikir. Ben garantiyi pek takmadığım için aldığım gün modifiye ediyorum![]()
Anlam veremedim soğutucuyla ne alakası varİnat harika eline sağlık bazıları açmıyor ama diğerleri açıyor yürekten teşekkürler
Kolayı var üstad, atıl durumda olan bir usb kabloyu kesiyorsun +/- uçlarını birbirine bağlayıp devam ediyorsun. Lakin, fan boyutu büyüdükçe besleme ihtiyacı da büyüyecektir. Cihaz usb çıkışı 5v/500mah olduğu için harici 12v ile beslenmesi gerekir. Cihazdaki 5v ile de çalışır; ama düşük devirde döner.Bu tarz bişey olsa süper olur şöyle 13-15 cm gibi tam box altına yada üstüne ?
Ekli dosyayı görüntüle 12770
İşte o kadar elektrik bilgim yokKolayı var üstad, atıl durumda olan bir usb kabloyu kesiyorsun +/- uçlarını birbirine bağlayıp devam ediyorsun. Lakin, fan boyutu büyüdükçe besleme ihtiyacı da büyüyecektir. Cihaz usb çıkışı 5v olduğu için harici 12v ile beslendiğinde sorun çıkarmaz. Cihazdaki 5v ile de çalışır, ama düşük devirde döner.
Çok bilgiye gerek yok üstad, kırmızı + siyah - . ilk önce cihaza takmadan harici 5v adaptor ile dene, çalışıyorsa, devamİşte o kadar elektrik bilgim yokçok isterdim anlamayı , evde hobi gibi uğraşır dururdum...
5v düşük gelirse 12v adaptor kullan üstad. Rica ederiz.Teşekkür ediyorum @tekkan evde fan var , eski adaptörlere bakıp bir ara deneyeyim![]()