Sinetech
Admin
- Konular
- 98
Artık bazı şeylere şaşırmayı bıraktım, gerçekten de bıraktım ama yine de şaşırmaya devam ediyorum maalesef.
Yıllardır videolarımın sonunda kullandığım kısa bir retro müzik parçası var, hemen her videomun sonunda yer alıyor.
Ben bu müziği çok eski bir Amiga dergi cdsinde (90'lı yılların başından kalma) paylaşılmış bir Amiga mod klasöründe (Protracker gibi müzik yapma programları tarafından üretilen ses dosyaları) bulmuştum. (örnekler için
Muhtemelen kanalı takip eden birisi buradan kendisine bir iş modeli çıkarmış, gitmiş bu bir kaç saniyelik müzik dosyasını CD Baby CO üzerinden kendi üzerine kaydetmiş ve saçma sapan bir şekilde de hiç alakası olmayan bir şekilde şarkıya "voyage avec Djraimon (Live)" diye bir isim koymuş (sanatçı adı da djraimon).
Şimdi neyle uğraşıyorum dersiniz, bütün videolarıma telif göndermiş
Tek tek Youtube'dan telif uyarısı alıyorum, şu şekilde...

Yani benim saatlerce uğraştığım ve hazırladığım videolardaki, kendisine ait olmayan bir kaç saniyelik ses yüzünden, tüm videoların elde edeceği gelire talip.
Ama bu geri zekalı bilmiyor herhalde ama sadece 2 yere tıklayarak o sesi videodan çıkarmamıza da izin veriyor Youtube. Yani bu muhteşem iş fikrinin bana mal olacağı tek şey, uyarı geldikçe "şarkıyı kırp" seçeneğine tıklamak. Bir kaç dakika sonra işlem tamamlanıyor.

Ha ne olur, ben buna itiraz edebilirim, itiraz sonucunda Youtube beni haklı da bulabilir ama nafile tabi, uğraşmaya değmez.
Sadece şuna üzülüyorum o ses dosyasını gerçekten seviyordum, videoların sonunda duymak hoşuma gidiyordu ve bildirim geldikçe 539 tane video için işlem yapmak zorundayım.
Burada yazamayacağım şekilde adlandırdığım bu kişiye selamlarımı iletiyorum.
Yıllardır videolarımın sonunda kullandığım kısa bir retro müzik parçası var, hemen her videomun sonunda yer alıyor.
Ben bu müziği çok eski bir Amiga dergi cdsinde (90'lı yılların başından kalma) paylaşılmış bir Amiga mod klasöründe (Protracker gibi müzik yapma programları tarafından üretilen ses dosyaları) bulmuştum. (örnekler için
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
)Muhtemelen kanalı takip eden birisi buradan kendisine bir iş modeli çıkarmış, gitmiş bu bir kaç saniyelik müzik dosyasını CD Baby CO üzerinden kendi üzerine kaydetmiş ve saçma sapan bir şekilde de hiç alakası olmayan bir şekilde şarkıya "voyage avec Djraimon (Live)" diye bir isim koymuş (sanatçı adı da djraimon).
Şimdi neyle uğraşıyorum dersiniz, bütün videolarıma telif göndermiş

Yani benim saatlerce uğraştığım ve hazırladığım videolardaki, kendisine ait olmayan bir kaç saniyelik ses yüzünden, tüm videoların elde edeceği gelire talip.
Ama bu geri zekalı bilmiyor herhalde ama sadece 2 yere tıklayarak o sesi videodan çıkarmamıza da izin veriyor Youtube. Yani bu muhteşem iş fikrinin bana mal olacağı tek şey, uyarı geldikçe "şarkıyı kırp" seçeneğine tıklamak. Bir kaç dakika sonra işlem tamamlanıyor.

Ha ne olur, ben buna itiraz edebilirim, itiraz sonucunda Youtube beni haklı da bulabilir ama nafile tabi, uğraşmaya değmez.
Sadece şuna üzülüyorum o ses dosyasını gerçekten seviyordum, videoların sonunda duymak hoşuma gidiyordu ve bildirim geldikçe 539 tane video için işlem yapmak zorundayım.
Burada yazamayacağım şekilde adlandırdığım bu kişiye selamlarımı iletiyorum.