BYD'nin bugün fiyatlarını açıkladığı iki sedan Seal ve Han Çin'de AYNI FİYATLA SATILIYOR :(

dehakan7

Müdavim
Konular
415
BYD yine Türkiye' deki tüketicilerle dalga geçer gibi fiyat açıklamış !

👉BYD Seal AWD 390 kW:

🟡Çin'de: ~1,19 Milyon ₺
🔴Türkiye'de: 2,44 Milyon ₺ (%50 ÖTV?)

👉BYD Han AWD 380 KW:

🟡Çin'de: ~1,19 Milyon ₺
🔴Türkiye'de: 3,2 Milyon ₺ (%60 ÖTV?)

Çin'de satış fiyatı aynı olan bu araçları zaten 1,5 milyon lira gibi oldukça yüksek olan vergisiz fiyatlardan ülkemize getiren BYD Türkiye, bu da yetmiyormuş gibi birbirinin muadili iki aracı yaklaşık 800 bin lira farkla satarak Türkiye'deki müşterileriyle alay ediyor.

📌Müşterilerin dikkatine: Görünen o ki Seal ve Han modellerinin fiyatı tasarıma göre belirlenmiş. Tek motorlusu gelse 1,7 milyon liralara satılabilecek araçları 'premium' zannederek satın almaktan kaçınınız.

1733137313353

yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı
Yerli malları iyi olursa uygun olursa tabiki kullanırız, Sadece Togg yeterli değil hem firmalar çoğalacak rakabet ve kalite artacak, hemde halkın alacağı daha uygun modeller olmalı o zaman daha çok destekleriz, şimdi destekleyecek yerlerimiz ağrıyor :)

Byd fabrika açılışana kadar yüksek fiyatlar ile araç satacak bir kaç ülkede de bu şekilde olmuş en az 1 marka daha fabrika yatırımı yaparsa fiyatlar gerçekten düşebilir zaten şarj edilen modele kapora yatırıp teslim alan bir vatandaş yazmış seal u aracı 1 saatte şarj ettim diye el akıl 80 km gitmek için 1 saat araç mı şarj edilir full elektrikli araç al yarim saatte 300-400 km menzil alacak kadar şarj et

Byd fabrika açılışana kadar yüksek fiyatlar ile araç satacak bir kaç ülkede de bu şekilde olmuş en az 1 marka daha fabrika yatırımı yaparsa fiyatlar gerçekten düşebilir zaten şarj edilen modele kapora yatırıp teslim alan bir vatandaş yazmış seal u aracı 1 saatte şarj ettim diye el akıl 80 km gitmek için 1 saat araç mı şarj edilir full elektrikli araç al yarim saatte 300-400 km menzil alacak kadar şarj et
Togg'la bir kere Ankara bir kere de Kuşadası'na gidip geldim (şehir içinde hiç problem yok zaten), Ankara'ya giderken benzinli araç gibiydi, Highway'de durduk, yemek yerken araç %97'ye kadar şarj oldu, sonra yola çıktık. Zaten benzinli araç varken de orada harcadığımız süreden farklı bir zaman kaybı olmadı.

Kuşadası'na giderken, Highway gibi bir ara lokasyonumuz olmadığı için 3 kere durduk, her seferinde (yemek yerken, kahve alırken, ihtiyaçlarımızı giderirken) arabayı hep şarja taktım, maksimum 30 dk süre kaybım olmuştur, yine gidiş dönüş gayet keyifli bir yolculuk oldu.

Hatta dönüşte su alırken 10 dk, kahve alırken 15 dk şarja taktığım dahi oldu, hızlı şarj varsa bu kadarlık şarj bile size 125 - 150 km civarı menzil sağlayabiliyor.

Geri