Yardım X box konsol oyun alamiyorum

saka5555

Üye
Konular
2
Merhaba ben azerbaycandayim konsol bolgesi turkiye hesap bolgesi turkiye ama bank karti azerbaycan bank karti ile hic bir sekilde oyun satin alamiyorum bolge sorunu veriyor hatta 325 tl bakiye var onu bile kullanamiyorum bunu nasil coze bilirim? Cihaz x box series s

Merhaba, Azerbaycan'dan Türkiye konsol bölgesiyle yaşadığınız oyun satın alma sorununu anlıyorum. Bu durum genellikle iki nedenden kaynaklanır:

Bölgesel Uyuşmazlık: Xbox hesabınızın bölgesi Türkiye olarak ayarlandığı için, Türkiye'deki mağazadan alışveriş yapmaya çalışıyorsunuz. Ancak, kullandığınız banka kartı Azerbaycan'a ait olduğu için, sistem kartınızın ülkesi ile hesabınızın ülkesinin uyuşmadığını tespit ediyor. Bu da güvenlik ve yasal nedenlerle işleminizi engelliyor.

Bakiye Sorunu: Hesabınızda 325 TL bakiye olmasına rağmen bunu kullanamamanız da yine aynı bölgesel uyuşmazlıkla ilgili. Çünkü bu bakiye, Türkiye hesabınıza yüklenmiş bir bakiye ve bu bakiyeyi kullanabilmeniz için de sistem sizden Türkiye'de kayıtlı bir ödeme yöntemi (örneğin bir Türk banka kartı) talep ediyor. Azerbaycan kartınızı kabul etmediği için, bakiyenizi kullanma işleminiz de engelleniyor.

Bu sorunu çözmek için birkaç yöntem deneyebilirsiniz:
1. Türk Sanal Kartı veya Ön Ödemeli Kart Kullanmak:

En pratik çözümlerden biri, Türkiye'deki bir dijital bankadan sanal kart edinmek olabilir. Bazı sanal kart servisleri veya ön ödemeli kartlar, yurt dışından da kayıt ve kullanım imkanı sunabilir. Bu kartlardan birine para yükleyerek, Xbox hesabınızda ödeme yöntemi olarak ekleyebilir ve sorunsuz bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

2. Xbox Bakiye Kodları Kullanmak:

Azerbaycan'daki bir dijital mağazadan veya güvenilir bir satıcıdan Türk Lirası (TL) cinsinden Xbox hediye kartı veya bakiye kodu satın alabilirsiniz. Bu kodları hesabınıza yüklediğinizde, hesabınızdaki bakiye artar ve ödeme yöntemi kullanmaya gerek kalmadan bu bakiye ile oyun satın alabilirsiniz. Bu yöntem, kartla ödeme sorununu tamamen ortadan kaldırır.

3. Hesap Bölgesini Değiştirmek (Dikkatli Olun):

Bu seçenek en son çare olmalıdır ve riskleri vardır. Xbox hesabınızın bölgesini Azerbaycan'a değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu işlem, hesabınızdaki TL bakiyesini kullanılmaz hale getirebilir ve bazı satın alınmış içeriklere erişiminizi engelleyebilir. Ayrıca, Microsoft bu işlemi yılda yalnızca birkaç kez yapmanıza izin verir. Bu nedenle, bu adımı atmadan önce tüm riskleri değerlendirmenizi ve mevcut bakiyenizi harcamanızı öneririm.

Hesap bölgesi değiştirme hakkında daha fazla bilgi almak için Microsoft'un resmi destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Özetle, en güvenli ve etkili çözüm, banka kartı yerine TL cinsinden Xbox bakiye kodları kullanmaktır. Bu sayede hem mevcut bakiyenizi kullanabilirsiniz hem de yeni oyunlar satın alırken kart sorunu yaşamazsınız.

Tesekkur ederim yaptim onu 325 tl bakiya kodu aldim tl bazinda olmadi yinem ama baska yolla cozdum aldim oyun sonunda

Geri