Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
En sevdiğim Türk filmlerinden. Filmi bu kadar iyi ve akılda kalıcı yapan unsurlardan biri de Yalçın Tura'nın müzikleri. Yalçın Tura Türk sinemasına müzikleri ile en çok katkıda bulunan üç beş isimden biridir bana göre.
Başrollerinde Bill Murray ve Sharon Stone gibi oyuncuların yer aldığı 2005 yapımı Broken Flowers filminde de kullanılan 70'li yılların en önde gelen Etiyopyalı caz müzisyeni Mulatu Astatke'den "Yekermo Sew" isimli parça.
Bir dönem telefon melodisi olarak da kullanmıştım bu parçayı :)
1973 yapımı Umut Dünyası, Tarık Akan'ın ilk dönem filmleri arasında en beğendiklerimden biridir. Müzikleri de bir çok filmin müziğine imzasını atmış olan usta isim Yalçın Tura'ya aittir.
Herbie Mann'ın 1967 çıkışlı "Impressions Of The Middle East" albümündeki parçaların tamamına yakını Kemal Sunal'ın Gerzek Şaban, İnek Şaban gibi filmlerinde kullanılmıştır. Albümden "Dance Of The Semites" parçasını paylaşmak istiyorum.