İptv# de kekikakademi iptvistesi mobilde çalışıyor ama TV box da maç kanallari açılmıyor

XwrosaX19

Üye
Konular
1
Benim bir sorunum var iptv# programı mobilde gayet iyi çalışıyor ama Tv'de maç kanalları açılmıyo ulusal normal kanallar çalışıyor her uygulamayı denedim hepsinde aynı denediğim uygulamayı mobilde deneyince mobilde sorunsuz açılıyordu bunu nasıl çözerim

Benim bir sorunum var iptv# programı mobilde gayet iyi çalışıyor ama Tv'de maç kanalları açılmıyo ulusal normal kanallar çalışıyor her uygulamayı denedim hepsinde aynı denediğim uygulamayı mobilde deneyince mobilde sorunsuz açılıyordu bunu nasıl çözerim

Eğer diğer kanallar çalışıyor ve sadece mor kanallarda sorun yaşıyorsanız ayrıca durup başa almıyor yükleniyor gibi dönüp duruyorsa VPN ile açılma ihtimali yüksektir o kanalların. Ulusal kanallar yayınlarını halka açık olarak da paylaştıkları için VPN gerekmeden çalışabiliyorlar ama mor ve diğer şifreli spor kanallarının yayınını izlemek için VPN ile sanal bir özel ağdan bağlanarak IP'nizi saklamanız gerekiyor. Altyapısı vodafone olanlar ve bir kaç tane daha çok popüler olmayan servis sağlayıcılarından internet almayanlar dışında bu sorun genel olarak var. Aslında sorun değil ama gereklilik bu şekilde.

Internet servis sağlayıcılar IPTV kullanırken yavaşlatabilir ya da birçok IPTV sağlayıcısını engelleyebilir. VPN burada devreye giriyor.
Android Tv Box cihazınızda VPN ile maç yayınlarını izlemeye çalışın. Hala izleyemiyorsanız başka çözümler de denenebilir.

Mobilde VPN kullanmıyorum reklam engelleyici bir DNS var o dns yasaklı sitelere de girmemi sağlıyor dns sayesinde mi mobilden izliyebiliyorum ben birde TV ye DNS yapamadim ben nasıl yapabilirim

Mobilde VPN kullanmıyorum reklam engelleyici bir DNS var o dns yasaklı sitelere de girmemi sağlıyor dns sayesinde mi mobilden izliyebiliyorum ben birde TV ye DNS yapamadim ben nasıl yapabilirim

Kablosuz Ağlar'a girip bağlı olduğunuz kablosuz ağı seçin. Bir liste açılacak o ağ seçiliyken.
Aşağılarda IP Ayarları yazar ve DHCP'dir muhtemelen.
Buradan sabit IP vermeniz gerekecek DNS için.
O yüzden DHCP'yi Sabit IP olarak seçip karşınıza gelecek alanları doldurun.
Ip Adresi kısmına cihaza vermek istediğiniz IP adresini yazın : 192.168.1.55 gibi örneğin.
Ağ geçicidine modem IP adresini yazın genelde 192.168.1.1'dir sizin de aynıysa o şekilde devam edin.
Ağ öneki 24 olarak kalsın.
Daha sonra DNS 1 ve DNS 2 alanları gelecek. Bunları zaten biliyorsunuzdur.

Eğer bir hata yapmadan yazdıysanız her alanı artık cihaza dns tanımlamış olursunuz.

Bunu beni sevseler yapamam sjjsjsj birde bu ip yazınca wifi yı etkiliyor mu ben dns.adguard.com YAZİYOM DNS kismina

Bunu beni sevseler yapamam sjjsjsj birde bu ip yazınca wifi yı etkiliyor mu ben dns.adguard.com YAZİYOM DNS kismina
Mesajınızı düzenleyin lütfen. Öz sansür bile olsa ima ettiğiniz şey belli ;)

Hayır etkilemez yani hız konusunda pek bir farkı olmaz, güvenlik açısından iyi bir seçim adguard dns. Reklam engelleme vb konularında iyi ama onu yazamazsınız box cihazınıza.
Rakamlarla yazmanız lazım ve adguard dns'in IP adresleri:
94.140.14.14 ve 94.140.15.15 yani birincil ve ikincil dns adreslerine yazmanız gerekenler.

Ayrıca bu tek başına yayının açılmasını sağlamayabilir. Olmaz ise söylediğim gibi VPN ile maç yayınlarını izleyebileceğinizi de unutmayın.

Hayır etkilemez yani hız konusunda pek bir farkı olmaz, güvenlik açısından iyi bir seçim adguard dns. Reklam engelleme vb konularında iyi ama onu yazamazsınız box cihazınıza.
94.140.14.14 ve 94.140.15.15 yani birincil ve ikincil dns adreslerine yazmanız gerekenler.

Ayrıca bu tek başına yayının açılmasını sağlamayabilir. Olmaz ise söylediğim gibi VPN ile maç yayınlarını izleyebileceğinizi de unutmayın.
Hocam ip kısmına yanlış ip yazarsam herhangibi bir sorun olur mu

Hocam ip kısmına yanlış ip yazarsam herhangibi bir sorun olur mu
Yanlış yapma şansınız yok aslında. Sadece şundan emin olun eğer bahsettiğiniz IP yanlış yazma kısmı cihaza vereceğiniz IP ise; modemde DHCP üzerinde IP havuzu için bir alan vardır ve genellikle 192.168.1.2-/ - 192.168.1.100 gibi bir değere ayarlıdır. Yani bağlanan cihazların IP sonları 2 ile 100 arasında biter eğer siz bir değişiklik yapmazsanız.

Bu yüzden cihaza IP verirken eğer varsayılan ağ geçidi adresiniz 191.168.1.1 ise söylediğim gibi 192.168.1.63 gibi o anda bağlı cihazlar da olmayacak bir IP belirleyin. DNS adreslerinde hata yaparsam diye sorduysanız da internete bağlanamaz ama bu bir sorun değil çünkü ağa bağlanmaya devam eder o yüzden erişim probleminiz olmaz. Böylece aynı şeyi tekrar deneyerek baştan IP ve DNS girer ya da vazgeçtim derseniz Statik yerine eskisi gibi DHCP seçersiniz ve otomatik IP alıp modemde tanımlı DNS varsa ona göre bağlanır ya da hiç DNS yoksa yine eskisi gibi çalışır.

Yanlış yapma şansınız yok aslında. Sadece şundan emin olun eğer bahsettiğiniz IP yanlış yazma kısmı cihaza vereceğiniz IP ise; modemde DHCP üzerinde IP havuzu için bir alan vardır ve genellikle 192.168.1.2-/ - 192.168.1.100 gibi bir değere ayarlıdır. Yani bağlanan cihazların IP sonları 2 ile 100 arasında biter eğer siz bir değişiklik yapmazsanız.

Bu yüzden cihaza IP verirken eğer varsayılan ağ geçidi adresiniz 191.168.1.1 ise söylediğim gibi 192.168.1.63 gibi o anda bağlı cihazlar da olmayacak bir IP belirleyin. DNS adreslerinde hata yaparsam diye sorduysanız da internete bağlanamaz ama bu bir sorun değil çünkü ağa bağlanmaya devam eder o yüzden erişim probleminiz olmaz. Böylece aynı şeyi tekrar deneyerek baştan IP ve DNS girer ya da vazgeçtim derseniz Statik yerine eskisi gibi DHCP seçersiniz ve otomatik IP alıp modemde tanımlı DNS varsa ona göre bağlanır ya da hiç DNS yoksa yine eskisi gibi çalışır.
Hocam hiçbirşey anlamadım ben girdim o kısma önce bana ip adresi dördü orda birtane ip yazili vıdı aciklamasindaki değil ileri deyince ağ geçidi soruyor ondan sonra ağ on eki uzunluğu birde DNS

Size fotoğraflarla göstereceğim bir dakika lütfen. Dosya boyutu düşürmem lazım eklemeden önce.

Resimlere aşağıdan yukarı doğru sıralı şekilde bakın. Ben 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 DNS lerini kullandım ama siz bunun yerine 94.140.14.14 ve 94.140.15.15 bu DNS adrelerini kullanın.

1000038674.jpg

1000038673.jpg

1000038672.jpg

1000038671.jpg

1000038670.jpg

1000038669.jpg

1000038668.jpg

1000038667.jpg

IPtv mi açılmıyor yayınlar mı?

Ben size burada da söylemiştim tek başına DNS yetmez ikisi farklı şeyler çünkü. Birisi internet servis sağlayıcısının tüneli diğeri maskesi. Yani VPN sizi internet servis sağlayıcısının engellemesinden kurtarıp sanal bir özel ağ ile veriye ulaşmanızı sağlar. Normal kanallar açılıyor mor kanallar açılmıyorsa ihtiyacı olan VPN'dir.

Birde ben DNS yazarken ilk girisinde ip yaziyor ya onu dilfim wifi bilgisindeki ip yı yazdım öyle DNS yazdım doğru mu yaptım
Cihaz internete giriyorsa yanlış yoktur. DNS adresleri de doğruysa yukarıda dediğim gibi size lazım olan VPN.

A
Ben size burada da söylemiştim tek başına DNS yetmez ikisi farklı şeyler çünkü. Birisi internet servis sağlayıcısının tüneli diğeri maskesi. Yani VPN sizi internet servis sağlayıcısının engellemesinden kurtarıp sanal bir özel ağ ile veriye ulaşmanızı sağlar. Normal kanallar açılıyor mor kanallar açılmıyorsa ihtiyacı olan VPN'dir.

Cihaz internete giriyorsa yanlış yoktur. DNS adresleri de doğruysa yukarıda dediğim gibi size lazım olan VPN.
ma ben mobilden VPN siz görebiliyorum bu mobildeki adguard.com adresinden dolayı mı

A

ma ben mobilden VPN siz görebiliyorum bu mobildeki adguard.com adresinden dolayı mı
Hayır hattınız Vodafone muhtemelen o yüzden mobilde sorun yaşamıyorsunuzdur. Ev interneti de öyle olsa yine olmayacaktı. DNS size sadece reklam engelleme katkısı verir eğer dediğim gibi Vodafone ise çünkü mor kanallar için Vodafone kullananlarda sorun olmuyor. Farklı bir hat ise başka yorumlar yapabiliriz tabi ki.

Geri