🔥Yeni Tesla Model Y SR bir aksilik olmazsa 1,9 milyon liradan satışa çıktı. ⚡

dehakan7

Müdavim
Konular
346
Gece saatlerinde kısa süreli envantere düşen bu araçla birlikte arkadan itişli uzun menzil versiyonunun da ilk kez Türkiye'de siparişe açılması bekleniyor ;)

1.408.000 Görünce hissettiğimiz haklı gurur.. Hesapladık ve doğruyu bulduk..Sistemsel pricing module hatası yapılmıştır. Düzeltilir bence. %10 ÖTV devam edecektir...

%10 ÖTV'li yeni Model Y

-1.909.116 TL-

Tesla, arkadan itişli ve şimdiye kadarki en uygun fiyata sahip Model Y’yi yeni versiyonuyla Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Model Y, bugün saat 17:00’den itibaren önceden yapılandırılmış araç envanter sayfasında sınırlı sayıda satışa sunulacak.

Envanter sayfasındaki araçlar tükenene kadar bu aracı sipariş etme imkanı olacak. Önümüzdeki haftalarda envanter sayfasına yeni araçlar eklenecekmiş.

Dün gece Tesla ekibinin yaptığı testteki ÖTV algoritması yanlış. Bu modelin ÖTV'si %60 değil %10.

Yani;

1.408.790 TL matrah (vergisiz) fiyat

1.909.116 TL anahtar teslim olacak.

Not: Nisan 2024'ten bu yana fiyat aynı

1745566972053

Son düzenleme:
Bu fiyata çok satılır. Stok sorunu yaşamazsa, hızlı teslimat olursa çok daha fazla satılır.

Hafta sonu Ankara'ya gittik ve eşimin amcasının Tesla'ını bir kez daha kullanma fırsatım oldu (bu Tesla ile çekilmiş kanalda 2 videomuz var, onun adına ben teslim almıştım İstanbul'dan aracı ve Ankara'ya götürmüştük), yazılım ve performans konusunda TOGG'a göre çok daha ileride bir araç (Dual motor versiyonu var), inanılmaz bir güç ve ivmelenmesi var. Ama yine de 30 dakikalık bir sürüşte bile konforsuzluğuna tekrar şahit oldum. Gerçekten çok rahatsız bir araba.

Bugün araç alıyor olsam ve bu iki araç arasında kalsam, şu anki tecrübeme göre yine TOGG alırdım.

Bu fiyata çok satılır. Stok sorunu yaşamazsa, hızlı teslimat olursa çok daha fazla satılır.

Hafta sonu Ankara'ya gittik ve eşimin amcasının Tesla'ını bir kez daha kullanma fırsatım oldu (bu Tesla ile çekilmiş kanalda 2 videomuz var, onun adına ben teslim almıştım İstanbul'dan aracı ve Ankara'ya götürmüştük), yazılım ve performans konusunda TOGG'a göre çok daha ileride bir araç (Dual motor versiyonu var), inanılmaz bir güç ve ivmelenmesi var. Ama yine de 30 dakikalık bir sürüşte bile konforsuzluğuna tekrar şahit oldum. Gerçekten çok rahatsız bir araba.

Bugün araç alıyor olsam ve bu iki araç arasında kalsam, şu anki tecrübeme göre yine TOGG alırdım.
niye togg

Niye TOGG aldığımla alakalı (Eylül ayında almıştım) kanalda video yayınladım ve uzun uzun anlattım :)

Ben alırken fiyatı, rakiplerine göre akıllı cihaz olma konusunda daha önde olması (Tesla hariç), Tesla'ya göre konforlu olması, multimedya ara yüzünün daha iyi olması ve tabii ki sıfır faizli kredi sayesinde gerçek maliyetinin çok daha düşük olması.

Ben alırken BYD araçları Türkiye'ye gelmemişti (teşviki bekliyoruz demişlerdi) ve fiyatları belli değildi, Tesla en erken 2 ay sonra teslim ederiz diyordu ve fiyatı garanti edemiyorlardı, KGM'yi iyi ki almamışım çok sorunlu olduğu ortaya çıktı, Hyundai'nin o zaman piyasada olan elektriklilerini de beğenmemiştim (ÖTV limitinden dolayı dolu paketi getiremiyoruz demişlerdi, orta paketi de bomboştu), Peugeot 3008 çok istiyordum ama onun da ilk etapta hibrit modeli olacak ve fiyatı da anlamsız pahalıydı vs.

Ben bunlara göre karar verdim, şu ana kadar hiç sorun yaşamadım, özellikle uzun yolda multimedya kısmı çok keyifli.

Niye TOGG aldığımla alakalı (Eylül ayında almıştım) kanalda video yayınladım ve uzun uzun anlattım :)

Ben alırken fiyatı, rakiplerine göre akıllı cihaz olma konusunda daha önde olması (Tesla hariç), Tesla'ya göre konforlu olması, multimedya ara yüzünün daha iyi olması ve tabii ki sıfır faizli kredi sayesinde gerçek maliyetinin çok daha düşük olması.

Ben alırken BYD araçları Türkiye'ye gelmemişti (teşviki bekliyoruz demişlerdi) ve fiyatları belli değildi, Tesla en erken 2 ay sonra teslim ederiz diyordu ve fiyatı garanti edemiyorlardı, KGM'yi iyi ki almamışım çok sorunlu olduğu ortaya çıktı, Hyundai'nin o zaman piyasada olan elektriklilerini de beğenmemiştim (ÖTV limitinden dolayı dolu paketi getiremiyoruz demişlerdi, orta paketi de bomboştu), Peugeot 3008 çok istiyordum ama onun da ilk etapta hibrit modeli olacak ve fiyatı da anlamsız pahalıydı vs.

Ben bunlara göre karar verdim, şu ana kadar hiç sorun yaşamadım, özellikle uzun yolda multimedya kısmı çok keyifli.
multimedya kullanırken şarjı azalıyormu acaba?

Ekstra ne azaltıyor bilemiyorum, durarak hiç kullanmadım, illa ki etkisi vardır ama kayda değer bir şey olduğunu düşünmüyorum. Koca aracı yürütmeye göre çok daha az olduğuna eminim.

Azalsa bile çok fazla bir tüketim olmaz zaten gazı kestiğiniz anda rejen özelliği açıksa kendi kendine elektrik üretip depoluyor olması lazım bisikletlerde kullanılan dinomo gibi

Azalsa bile çok fazla bir tüketim olmaz zaten gazı kestiğiniz anda rejen özelliği açıksa kendi kendine elektrik üretip depoluyor olması lazım bisikletlerde kullanılan dinomo gibi
Rejen olayı gerçekten güzel, geçen pazar Ankara'dan dönerken Bolu Dağı tünelinden itibaren çok uzun bir yokuş aşağı gidiyorsunuz, orada %2 civarı şarj oldu araba :)

Rejen olayı gerçekten güzel, geçen pazar Ankara'dan dönerken Bolu Dağı tünelinden itibaren çok uzun bir yokuş aşağı gidiyorsunuz, orada %2 civarı şarj oldu araba :)
Multimedya şarjını mis gibi toplamış :D

Fikir vermesi açısından, benim benzinli suvda, 70 lik akü var x12v desek, 1kwa bile gücü yok. Aracın sadece kamerası 24 saat çalışınca, o da resim modunda, batarya 3-4 günde bitiyor ve devre kesici bataryayı korumaya alıyor. Bizim bataryalar genelde aracı çalıştırmak için, oysa elektrikli araç bataryaları 70-100 kat daha güçlü, hatta daha da fazla. Yani benim için beslemesi büyük sorun olan 5v 1a kamera, elektrikli araç bataryası için çerez. İzmire gideyim iki hafta, kamera da açık kalsın yok bende😂 zaten hafıza kartı da müsade etmiyor uzun süreye.

Tesla menzil bilgisini (455km) okuyup almayın... kullanıcı yorumlarına bakın.
Bataryayı %20-80 arası kullanırsanız zaten sizin menzil normal menzilin %60’ı yani 270km.
Bu da fabrika verisi. Gerçekte 220-230km.
Hız yapmayı da seven biriyseniz benim gibi :) menzil 200km gibi düşünün.
Şarj süresi 15-20dk %20’den %80’e.
Menzil konusunda 400km yapsa iyi vs yazanlar oluyor kullanımda durum pek de öyle değil.
Soğuk şartları biraz daha menzili azaltıyor.
Yukarıdaki veriler benim kendi araştırmalarıma dayanıyor.
Başka yorumları ve kullanıcı tecrübelerini de kurcalayın , bu şartlar uygunsa elektrikli araç düşünün ;)

Yok abi ben Tesla almam, 5 dk’da depo dolduğu için 2.2 milyona 1.0 motor 95 hp, sorunlu dsg şanzımanlı Polo alacağım. Bluetooth falan da var 😂

1746514948432

Geri