Cep telefonunda dns değişikliği

turbetfur

Paylaşımcı
Konular
3
Arkadaşlar cep telefonuna dns yerine dns.adguard.com yazdım . Güvenlik olarak bir sakıncası olur mu bankacılık uygulamaları açısından? Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar cep telefonuna dns yerine dns.adguard.com yazdım . Güvenlik olarak bir sakıncası olur mu bankacılık uygulamaları açısından? Şimdiden teşekkürler.
Hayır sıkıntı olmaz aksine,internette gezinirken reklamları engeller.

Başka arkadaşlar da fikrini yazarsa memnun olurum.

Dün evdeki modeme yazdığım DNS( Adguard) adresinin artık reklamları engellemediğini fark ettim.gecici bir durum da olabilir.ben de, forgedns adresleriyle değiştirdim.evdeki telefonlara da forgedns yükledim.işe yarıyor.
Uzun süredir Adguard ve forgedns kullanıyorum.bankacilik işlemleri sırasında ( mobil bankacılık uygulama kullanımı oncesinde) DNS değiştirme kapalı yapıp,mevcut mobil operatör üzerinden bağlanın kafanız rahat olsun.

Başka arkadaşlar da fikrini yazarsa memnun olurum.
Genel olarak Google, Yandex, Cloudflare, OpenDNS gibi bilinen birçok dns sağlayıcısı var.

Reklam engelleme, güvenilir olmayan web sitesi alan adlarını engelleme ve ziyaret ettiğimiz web sitelerinin bizi arka planda izlemesine engel olma gibi işlevler için mecburen bu dns sunucuları kullanılmaktadır. Ya da premium gizlilik sağlayan ücretli vpn bağlantıları kullanılmaktadır.

Güvenlik endişen için şunu söyleyebilirim. Bu dns sağlayıcıları sunucularında günlük tutma ya da kayıt tutma gibi veri işlemeleri yaptıklarını kendileri de ifade ediyor. Gizlilik politikalarında verileri nasıl işlediklerini açıklıyorlar.

Aşağıdaki bağlantıda Adguard Dns gizlilik politikasını inceleyebilirsin.

👉

Bu bağlantı içeriğinde aşağıdaki başlıklar açıklanmaktadır.
➡Özet, Biz kimiz, Ne yapıyoruz,
➡Hangi verileri ne zaman işliyoruz?,
➡Kişisel Verilerinizi işlemek için hangi yasal dayanakları kullanıyoruz?,
➡Kişisel Verilerinizi nerede işliyoruz?
➡Kişisel Verilerinizi Nasıl Kullanıyoruz?

Kişisel olarak bende Adguard Dns sunucularını kullanıyorum. Bu arada telefonda Özel Dns adresi aşağıda belirttiğim şekilde güncellenmiştir.

📍Telefonda Özel Dns olarak;
[ dns.adguard-dns.com ] ➡ Güncel adres

📍Wifi ağ bağlantısı İp ayarlarında statik olarak;
DNS 1 [ 94. 140. 14. 14 ]
DNS 2 [ 94. 140. 15. 15 ]

📍Tarayıcı ayarlarında güvenli dns olarak;
[ ] kullanmaktayım.

Umarım, endişe ve merakına uygun bir cevap verebilmişimdir.

Asıl önemli olan; bilinmeyen kaynaklardan kişisel telefonuna uygulama yüklemektir. Bu uygulamalar çalışmak için bazı izinler ister. Örnegin; Telefon Rehberine erişmek, Galeri klasörüne erişmek gibi...
Sadece bildirim izni isteyenlere söz etmiyorum.

Aşağıdaki uygulamalar için söylemiyorum.
(Facebook, İnstagram, WhatsApp, X, Telegram vd). Mobil banka uygulamaları da izinler ister.

Genellikle apk uygulamaları için yukarıdaki örneği vermek istedim. Burada Modlu uygulama paylaşımı yapan arkadaşlar içinde söz etmiyorum. İnsanların kullanımına yarar nitelikte olan, ücretsiz premium özellikli Modlu uygulamalar günlük kullanım için fayda sağlar.

Yıllardır adguard kullanıyorum, sorun yaşamadım. Üstelik https filtre etkin. Yani telefondaki her trafik onun üzerinden gidiyor

Genel olarak Google, Yandex, Cloudflare, OpenDNS gibi bilinen birçok dns sağlayıcısı var.

Reklam engelleme, güvenilir olmayan web sitesi alan adlarını engelleme ve ziyaret ettiğimiz web sitelerinin bizi arka planda izlemesine engel olma gibi işlevler için mecburen bu dns sunucuları kullanılmaktadır. Ya da premium gizlilik sağlayan ücretli vpn bağlantıları kullanılmaktadır.

Güvenlik endişen için şunu söyleyebilirim. Bu dns sağlayıcıları sunucularında günlük tutma ya da kayıt tutma gibi veri işlemeleri yaptıklarını kendileri de ifade ediyor. Gizlilik politikalarında verileri nasıl işlediklerini açıklıyorlar.

Aşağıdaki bağlantıda Adguard Dns gizlilik politikasını inceleyebilirsin.

👉

Bu bağlantı içeriğinde aşağıdaki başlıklar açıklanmaktadır.
➡Özet, Biz kimiz, Ne yapıyoruz,
➡Hangi verileri ne zaman işliyoruz?,
➡Kişisel Verilerinizi işlemek için hangi yasal dayanakları kullanıyoruz?,
➡Kişisel Verilerinizi nerede işliyoruz?
➡Kişisel Verilerinizi Nasıl Kullanıyoruz?

Kişisel olarak bende Adguard Dns sunucularını kullanıyorum. Bu arada telefonda Özel Dns adresi aşağıda belirttiğim şekilde güncellenmiştir.

📍Telefonda Özel Dns olarak;
[ dns.adguard-dns.com ] ➡ Güncel adres

📍Wifi ağ bağlantısı İp ayarlarında statik olarak;
DNS 1 [ 94. 140. 14. 14 ]
DNS 2 [ 94. 140. 15. 15 ]

📍Tarayıcı ayarlarında güvenli dns olarak;
[ ] kullanmaktayım.

Umarım, endişe ve merakına uygun bir cevap verebilmişimdir.

Asıl önemli olan; bilinmeyen kaynaklardan kişisel telefonuna uygulama yüklemektir. Bu uygulamalar çalışmak için bazı izinler ister. Örnegin; Telefon Rehberine erişmek, Galeri klasörüne erişmek gibi...
Sadece bildirim izni isteyenlere söz etmiyorum.

Aşağıdaki uygulamalar için söylemiyorum.
(Facebook, İnstagram, WhatsApp, X, Telegram vd). Mobil banka uygulamaları da izinler ister.

Genellikle apk uygulamaları için yukarıdaki örneği vermek istedim. Burada Modlu uygulama paylaşımı yapan arkadaşlar içinde söz etmiyorum. İnsanların kullanımına yarar nitelikte olan, ücretsiz premium özellikli Modlu uygulamalar günlük kullanım için fayda sağlar.
Çok güzel izah ettiniz hocam. Ayrıca ben dns.adguard.com kullanıyordum telefon için ve reklam çıkıyordu yine. Demekk eski adres olduğu içinmiş. Çok teşekkür ederim

ben telefonda yıllardır aralıksız nextdns kullanırım hiç bir sorun yaşamadım
(dns servisinin geçici kesintisi nedeniyle oluşan bağlantı problemleri hariç)

Bu arada bir şey fark ettim eskiden ad guard DNS ile vpnli yerlere giriyordum gayet hızlı maç yayınları filan izliyordum 4 5 günden beri tamamen yavaş zor giriyor gidiyor kısaca

Konuyu görüntüleyenler

Geri