Forum Sitesi Kurmak icin yardım tarih ile ilgili

Teriyaking

Üye
Konular
18
bi forum kurmak istiyorum
Tarih Forum Sitesi Kurmak İçin Yardım Talebi

Konu:
Tarih Forum Sitesi Kurulumu ve İçerik Desteği

Merhaba Değerli Tarih Severler ve Forum Yöneticileri,

Tarih tutkunlarını bir araya getiren, bilgi paylaşımına ve tartışmaya olanak sağlayan bir forum sitesi kurmak istiyorum. Ancak bu konuda teknik ve içerik desteğine ihtiyacım var. Aşağıdaki konularda yardımlarınızı rica ediyorum:

1. Teknik Altyapı:
    • Hangi platform uygun olur? (phpBB, Discourse, vBulletin gibi)
    • Hosting ve domain seçiminde dikkat edilmesi gerekenler.
    • Kullanıcı dostu bir arayüz için öneriler.
  2. İçerik Yönetimi:
    • Tarih forumları için önerilen kategori başlıkları (Örn: Osmanlı Tarihi, Dünya Savaşları, Arkeoloji).
    • Kaliteli içerik üretmek ve tartışmaları canlı tutmak için öneriler.
  3. Moderasyon ve Topluluk Yönetimi:
    • Forum kuralları nasıl olmalı?
    • Moderasyon ekibi oluşturma ve trollere karşı alınabilecek önlemler.
  4. SEO ve Tanıtım:
    • Forumun Google'da üst sıralara çıkması için SEO tavsiyeleri.
    • Sosyal medya ve diğer platformlarda tanıtım stratejileri.
Eğer bu projede bana destek olmak isterseniz veya önerileriniz varsa, lütfen aşağıya yorum yazın veya özel mesaj atın. Amacım, tarihe ilgi duyan herkesin faydalanabileceği aktif ve nitelikli bir topluluk oluşturmak.

Şimdiden teşekkür ederim!

Son düzenleme:
onu demiyorum kodlamada yardım edecek
Dostum tam olarak ne yapmak istediğini anlatsanız daha kolay olmaz mı? Yani bir konu açıp, arkadaşlar böyle böyle bir forum sitesi kuracağım, domainim var, hostingim yok, şu dereceye kadar konuya hakimim ya da değilim, bana şu konularda, şu şartlarla yardım edecek biri ya da birileri var mı diye sormak lazım değil mi?

Gerçekten bir bilgiye ulaşmak istiyorsanız ne aradığınız hakkında detay vermeniz gerekir. Siz 2 cümle kurmaya üşeniyor ama insanlar üşenmesin bana yardım etsin diye bekliyorsunuz.

Hiç bilgin yoksa bir profesyonelden destek al :)

o sırada chatgpt yanıt verir :cool:

Elbette, forum sitesi kurmak için yardım edebilirim. "Tarih ile ilgili" kısmını biraz daha açabilir misin? Örneğin:

• Forumun konusu tarih mi olacak (örneğin Osmanlı tarihi, dünya tarihi, savaşlar vs.)?
  • Yoksa forumun içeriğinde tarihsel olaylara mı yer verilecek?
  • "Tarih" derken kronolojik sıralama, olay ekleme gibi bir sistem mi istiyorsun?

Ayrıca aşağıdaki konularda da bilgi verirsen sana daha net yardımcı olabilirim:

1. Forumun konusu: Sadece tarih mi, yoksa genel bir forum mu olacak?
  2. Kullanmak istediğin platform: Hazır bir sistem (phpBB, MyBB, Discourse vs.) mi kullanmak istiyorsun, yoksa sıfırdan mı yazılacak?
  3. Hosting ve domain: Bir alan adın ve sunucun var mı?
  4. Tasarım ve özellikler: Forumda özel kategoriler, kullanıcı seviyeleri, takvim, zaman çizelgesi gibi şeyler olacak mı?

İstersen örnek bir plan da yapabiliriz. Sadece tarih temalı bir forum için şöyle bir yapı düşünebiliriz:

Örnek Forum Yapısı: "TarihForum"​

Ana Kategoriler:​

• Genel Tarih Tartışmaları
    • Dünya Tarihi
    • Türk Tarihi
    • Medeniyetler ve İmparatorluklar
  • Tarihsel Belgeler ve Kaynaklar
    • Arşiv Belgeleri
    • Haritalar ve Kronolojiler
  • Tarihte Bugün
    • Gün gün tarihte olan olayların paylaşımı ve tartışması
  • Tarih Kitapları ve Belgeseller
    • Kitap Önerileri
    • Belgesel İncelemeleri
  • Üyelerin Araştırmaları
    • Akademik Paylaşımlar
    • Makale ve Denemeler

Teknik Altyapı (Öneri):​

• Platform: Discourse (modern ve mobil uyumlu) veya MyBB (klasik forum hissiyatı)
  • Hosting: DigitalOcean, Hetzner ya da uygun fiyatlı bir paylaşımlı hosting
  • Domain: tarihforum.com gibi basit bir alan adı

Dostum tam olarak ne yapmak istediğini anlatsanız daha kolay olmaz mı? Yani bir konu açıp, arkadaşlar böyle böyle bir forum sitesi kuracağım, domainim var, hostingim yok, şu dereceye kadar konuya hakimim ya da değilim, bana şu konularda, şu şartlarla yardım edecek biri ya da birileri var mı diye sormak lazım değil mi?

Gerçekten bir bilgiye ulaşmak istiyorsanız ne aradığınız hakkında detay vermeniz gerekir. Siz 2 cümle kurmaya üşeniyor ama insanlar üşenmesin bana yardım etsin diye bekliyorsunuz.
ya abi üşenmekten degil bilgim yok düzertim

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Geri