Öneri Fikir Fırtınası... Sinetech Drive için olası yeni çözüm önerileriniz nelerdir?

LAperdesi 

Moderatör
Konular
56
Merhabalar,

Malumunuz, Google Drive artık X-plore File Manager ve benzeri 3. parti uygulamalara erişim desteğini kesti. Bu yüzden TV Box üzerinden kolayca Drive’a erişip uygulama yüklemek artık mümkün değil.
Ben şahsen, dosyaları PC üzerinden indirip kendi Microsoft OneDrive hesabıma yüklüyorum, ardından X-plore ile TV Box’a geçip oradan kurulum yapıyorum.
Bir başka kullanıcı ise PC ile indirip USB belleğe atıyor ve belleği box'a takarak kurulum yapıyor. Bazıları da box’ın tarayıcısı ile direkt indirme yapıyor ama açıkçası o yöntem bana biraz uğraştırıcı geliyor.
Bu duruma bir çözüm bulmamız şart. Yine X-plore gibi bir dosya yöneticisi üzerinden zahmetsizce indirme yapabilmek için fikirlerinizi merak ediyorum.
@Sinetech 'in “OneDrive, Yandex hepsini denedik zamanında” yorumundan yola çıkarak, artık başka alternatifleri değerlendirmemiz gerektiği ortada.

Var mı aklınızda pratik bir yöntem?

Dropbox olabilir.

Ben PC ye indirip X-plore ile Wifi ağı ile Cihazın download klasörüne atıyorum apk yı. Basit oluyor. X-plore de Wifi ağı aktif olmalı. Orada görünen ip girdiğinizde X-plore arayüz çıkıyor...

Burası da var, belki biliyorsunuz diye yazmadım;
Bununla beraber '' 3. parti uygulamalar'' kullanılabilir mi, bilmiyorum(?)

buldum uygulamanın ortasında en üstte menüye bas ardından diğerlerine bas çıkan sekmeden tweaksa bas çıkan bölümde goggle drive yazısını gördüğün sekmeyi onaylarsan aktif oluyor
yeni xplorerde google drive aktifleştirme satırını kaldırmışlar galiba bende orası çıkmıyo

Box.com da X-plore veya CX dosya üzerinden paylaşım yapılabiliyor, şöyle bir detay var biraz angarya olabilir ama rastgele kullanımın önüne geçmiş olmak açısından çok iyi bir özellik.

Drive oluşturan kişi box.com da hesabı olan ve drive a erişmek isteyen kişiyi paylaşım listesine eklemesi gerekiyor, bunu yaparkende sadece görüntüleme izmi veriyor. Herhangi bir linke falanda gerek kalmıyor.

Son düzenleme:
Benim önerim en eski çözümlerden birisi olan Aftvnews.com Downloader tarayıcı uygulaması. Ama bunun pratik olması için ftp sunucusuna ihtiyaç var. Nasıl mı çalışıyor? Kendi ftp sunucunuza (bu durumda sinetech foruma ait bir ftp lazım) uygulamları yüklüyor ve buna downloader uygulamasından kısa kod alıyorsunuz. 85685456 gibi birkaç haneli kodu yazınca uygulama iniyor ve kuruluyor. Kendi sunucumuzu kullandığımız için zipli dosya saklama vs de gerek yok. yeter ki uygulamaya güvenin.

Not: bu forumdaki ilk mesajım. Hatamız varsa fazla acıtmayın :p😅
Eger sinetech drive kendi ftpsi oluşursa dosya yöneticisinden de ulaşabiliriz. Aftvnews e gerek kalmaz

Geri