'Tv Box Sorunları-Arızaları' (Donanımsal ve Yazılımsal)

tekkan

Paylaşımcı
Konular
54
Arkadaşlar selamlar.

Bu konu başlığı altında elimden geldiğince tv boxlarla ilgili sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız.

Konuyu iki başlık altında toplayalım (donanım ve yazılım ) sorunları

Donanım sorunları:

Elektrik-elektronik:

Elektronik devre bileşenlerinde bir aksaklık meydana geldiyse , cihazınızın garantisi varsa , en akılcı çözüm garantiye göndermektir.
( Cihaz hiçbir şekilde açılmıyorsa )
( Cihaz giriş-çıkış portları çalışmama vs. )

Basit donanım sorunları:
örn:
Wifi performansı düşük ! bu konuda cihazınızın ( garanti durumunu belirtiniz )çözüm bulabiliriz .
(elektronik bilgisi gerektirir)

Cihazınız çok ısınıyor ! bu konuda ( garanti durumunu belirtiniz ) basit bileşenlerle çözüm bulabiliriz.
Bu liste uzatılabilir,
siz isteğinizi yazın .

Yazılımsal Sorunlar:

Sistem kaynaklı yazılımsal sorunlar:
örn:
Cihaza ( yanlış veya farklı ) yazılım yüklediniz açılmıyor.
Cihazın yanlışlıkla sistem yazılım bileşenlerini sildiniz açılmıyor.
Bunlar dan kaynaklı yada farklı sebep den cihaz 'Boot Loop' (Döngü) e girdi çıkmıyor.

Uygulama kaynaklı yazılımsal sorunlar:
örn:
Cihaz son yüklediğiniz her hangi bir ( zararlı-zararsız ) uygulamadan dolayı farklı tepkiler veriyor yada hiç tepki vermiyor. Ayrıntı verildiği takdirde çözüm bulabiliriz.
( Market dışı uygulama yüklemeniz tavsiye edilmez )

Ayrıca , cihazınızın tam detaylarını yazarsanız (firmware-yazılım) konusunda kaynak gösterebiliriz.
Unutmayın! ( Yazılım yükleme riskli bir işlemdir )
Cihazınız garanti dışı kalacağından, sorumluluk tamamen yükleyen kişiye aittir.

'Root' konusuna şu an girmiyorum , onu tamamen ayrı bir konu başlığında anlatırız.

Yaşadığınız sorunu-sorunları detaylı bir şekilde anlatırsanız , çözüme hızlı ulaşırız.

Cihazınızın tam kimliğini görmek için aşağıya uygulamayı bırakıyorum.

Saygılar.

Son düzenleme:
bende hsdmı takınca ekran gelmiyo bide usb takınca ekran kararıyo bide kendini kendine vk yazısı çıkıyo garantiye vercemde format atcaklar vemerimiyom

Oyla 0
bende hsdmı takınca ekran gelmiyo bide usb takınca ekran kararıyo bide kendini kendine vk yazısı çıkıyo garantiye vercemde format atcaklar vemerimiyom
Sizin sorununuz pek sıfırlama ile çözülecek bir duruma benzemiyor, Garantisi varsa firmaya gördermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Son düzenleme:
Oyla 0
Arkadaşlar sizden ricam sorunlarınızı daha anlaşılır bir dille yazmanızdır ,aynı sorunu yaşayanlar da size cevap yazmak isteyeceklerdir.

saygılar.

Son düzenleme:
Oyla 0
bu linkteki ürünün firmwaresi lazım. İnternette çok araştırdım, üretici firmanın sitesinde de bulamadım. 2 ay önce üretici firmaya mail attım ama henüz hala cevap alamadım. Bu ürünün firmwaresi konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Oyla 0
bu linkteki ürünün firmwaresi lazım. İnternette çok araştırdım, üretici firmanın sitesinde de bulamadım. 2 ay önce üretici firmaya mail attım ama henüz hala cevap alamadım. Bu ürünün firmwaresi konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Yazılım yükleme konusunda bilginiz yoksa öncesinde bu konuyla ilgili bilgi edinmeniz tavsiye olunur, aksi takdirde oluşabilecek sorunlardan (brick) olma vs. yükleme yapan kişi sorumludur .

İndirme Linki:

Ayrıca bu siteyi inceleyin cihazınızla ilgili yazılımlar bulacaksınız.

Son düzenleme:
Oyla 0
Burada cihazınızla ilgili yazılım yükleme araçları , yazılım yükleme talimatları hepsi mevcuttur.

Son düzenleme:
Oyla 0
Ayrıca cihazınız Android 14 değil , Android 10 dur.

Oyla 0
Cihazım android 14. Ürün Çin'den gelince kurulumunu yaptım cihaz çalışıyordu ancak yedeğini almadan google tv yazılım atmaya kalkıştığım için yazılımsal sorun var şu anda. O verdiğiniz linkteki firmwareyi daha önce indirip denemiştim. Maalesef wi-fi ve blutothe çalışmadı. .

Oyla 0
Cihazım android 14. Ürün Çin'den gelince kurulumunu yaptım cihaz çalışıyordu ancak yedeğini almadan google tv yazılım atmaya kalkıştığım için yazılımsal sorun var şu anda. O verdiğiniz linkteki firmwareyi daha önce indirip denemiştim. Maalesef wi-fi ve blutothe çalışmadı. .
Diğer linklere baktınızmı?

Oyla 0
Çok teşekkür ederim ilginize. Buradaki H313 yazan bütün firmwareleri denemedim. Maalesef hiç biri olmadı.
Cihazınıza uygun dünya üzerindeki tüm yazılımlar bu kaynaklarda :) uymaması ilginç.

Oyla 0
İlk mesaj da en altta program bıraktım onu indirip cihazınızın tam detaylarına ulaşabilirsiniz , bi yerlerde görmediğimiz birşeyler olabilir.

Oyla 0
MiBox (4 K) kullanıyorum
-wifi otomatik bağlan işaretli olmasına rağmen kendisi bağlanmıyor.
-Klavyeyi mausla kullandığımda hep çift tıklama yapıyor.
-İPTV smarters uygulaması var bende. Ne yaparsam yapayım başlangıçta otoatik olarak çalışmasını kapatamıyorum. Her yolu denedim. Programdan kapattım izinlerden kapattım ama yinede ilk açılışta otomatik olarak program açılıyor.

Oyla 0
MiBox (4 K) kullanıyorum
-wifi otomatik bağlan işaretli olmasına rağmen kendisi bağlanmıyor.
-Klavyeyi mausla kullandığımda hep çift tıklama yapıyor.
-İPTV smarters uygulaması var bende. Ne yaparsam yapayım başlangıçta otoatik olarak çalışmasını kapatamıyorum. Her yolu denedim. Programdan kapattım izinlerden kapattım ama yinede ilk açılışta otomatik olarak program açılıyor.
Siz de cihazı sıfırlayın düzelecektir.

Oyla 0
Siz de cihazı sıfırlayın düzelecektir.
Teşekkür ederim belki konu dışı olacak ama sıfırlamadan evvel nasıl desem yedek alsam yani image gibi bir şey ve sonrasında yeniden bu yedeği geri yüklesem olurmu?
Böyle bir uygulama (yedek alma) biliyormusunuz ve sorunlarım devam edermi?
Tekrar teşekürler.

Oyla 0
Teşekkür ederim belki konu dışı olacak ama sıfırlamadan evvel nasıl desem yedek alsam yani image gibi bir şey ve sonrasında yeniden bu yedeği geri yüklesem olurmu?
Böyle bir uygulama (yedek alma) biliyormusunuz ve sorunlarım devam edermi?
Tekrar teşekürler.
Hata varsa hatayı da yedeklemiş olursunuz :) sıfırlamak baştan kurmak en temizi.

Oyla 0

Konuyu görüntüleyenler

Geri