Homatics Box r 4k Plus - android 14 stabil 1.25 gb Güncellemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cemzell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de homatics r 4k plus kullanıyorum bendeki güvenlik yaması 5 aralık 2024 bu güvenlik yaması nasıl 2025 olur yada nasıl yaparım
Homatics cihazınızla ilgili teknik destek almak için [email protected] adresine doğrudan mail atabilirsiniz. Daha hızlı ve kesin bir çözüm için destek mailinize şunları eklemeniz gerekiyor.
  • Cihaz modeli
  • Seri Numarası (SN) (Genellikle cihazın altında GZ ile başlar)
  • Yaşadığınız sorunun detaylı açıklaması.
Örnek mail içeriği;
Box R 4K Plus model cihazı kullanmaktayım. Diğer kullanıcıların Android 14 güncellemesini aldığını görmeme rağmen, benim cihazıma henüz bu güncelleme ulaşmadı. Sistem güncellemelerini kontrol ettiğimde cihazım hala güncel görünüyor. Cihazımın Android 14 son sürümüne yükseltilebilmesi için yardımlarınızı rica ediyorum. Sorunun incelenmesi için cihaz bilgilerimi aşağıda paylaşıyorum:
  • Cihaz Modeli: [Örn: Homatics Box R 4K Plus]
  • Seri Numarası (SN): [Cihazın altındaki GZ ile başlayan numara]
  • Mevcut Android Sürümü: [Örn: Android 11 -14 Box R 4K Plus SW Version
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Dönüşünüzü bekliyorum.
Saygılarımla,

İngilizcesi

Subject: Inquiry Regarding Android 14 Update for Box R 4K Plus
Dear Homatics Support Team,
I am using the Homatics Box R 4K Plus model. Although I have noticed that other users have already received the Android 14 update, it has not reached my device yet. When I check for system updates manually, it states that my device is already up to date.
I kindly request your assistance in upgrading my device to the latest Android 14 version. To help you investigate the issue, I have provided my device details below;

• Device Model: Homatics Box R 4K Plus
  • Serial Number (SN): [Cihazın altındaki GZ ile başlayan numarayı buraya yazın]
  • Current Android / SW Version: [Mevcut yazılım veya Android sürümünüzü buraya yazın]

Thank you in advance for your support. I look forward to hearing from you soon.
Best regards,

Homatics cihazınızla ilgili teknik destek almak için [email protected] adresine doğrudan mail atabilirsiniz. Daha hızlı ve kesin bir çözüm için destek mailinize şunları eklemeniz gerekiyor.
  • Cihaz modeli
  • Seri Numarası (SN) (Genellikle cihazın altında GZ ile başlar)
  • Yaşadığınız sorunun detaylı açıklaması.
Örnek mail içeriği;
Box R 4K Plus model cihazı kullanmaktayım. Diğer kullanıcıların Android 14 güncellemesini aldığını görmeme rağmen, benim cihazıma henüz bu güncelleme ulaşmadı. Sistem güncellemelerini kontrol ettiğimde cihazım hala güncel görünüyor. Cihazımın Android 14 son sürümüne yükseltilebilmesi için yardımlarınızı rica ediyorum. Sorunun incelenmesi için cihaz bilgilerimi aşağıda paylaşıyorum:
  • Cihaz Modeli: [Örn: Homatics Box R 4K Plus]
  • Seri Numarası (SN): [Cihazın altındaki GZ ile başlayan numara]
  • Mevcut Android Sürümü: [Örn: Android 11 -14 Box R 4K Plus SW Version
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Dönüşünüzü bekliyorum.
Saygılarımla,

İngilizcesi

Subject: Inquiry Regarding Android 14 Update for Box R 4K Plus
Dear Homatics Support Team,
I am using the Homatics Box R 4K Plus model. Although I have noticed that other users have already received the Android 14 update, it has not reached my device yet. When I check for system updates manually, it states that my device is already up to date.
I kindly request your assistance in upgrading my device to the latest Android 14 version. To help you investigate the issue, I have provided my device details below;

• Device Model: Homatics Box R 4K Plus
  • Serial Number (SN): [Cihazın altındaki GZ ile başlayan numarayı buraya yazın]
  • Current Android / SW Version: [Mevcut yazılım veya Android sürümünüzü buraya yazın]

Thank you in advance for your support. I look forward to hearing from you soon.
Best regards,
İngilizce metin harika olmuş ben ilk bildirimi Türkçe yazmiştım kale almadılar ingilizce bilmeyen biri olarak çeviri kullandım oda uzun kelimerde saçmalıyor çevirdiği ingilizceyi geri türkçeye çevirip okuduğumda saçma sapan bişey oluyor burada şablon oluşturduğunuz metni kopyala yapıştır olarak kullanmalarını tavsiye ediyorum Konuya olan duyarlılığıniz ve bu ingilizce metin için Teşekkür ederim
için teşekkür ederim

Bu gün güncelleme kontrolü yaparken cihaza gelen 1.25 gb lık güncelleme ile geniş çaplı stabil bir güncelleme geldi.

Homatics Box R 4K Plus cihazı için yayınlanan son sistem güncellemesi hakkında deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Cihaz halihazırda Android 14 sürümüne geçmişti ancak önceki sürümlerde kullanıcıların genel şikayeti olan donma, kasma ve arayüzdeki takılmalar bu yeni stabilizasyon yamasıyla birlikte tamamen giderilmiş görünüyor.

5 Ocak 2026 güvenlik yamasıyla birlikte gelen bu sürüm, özellikle sistem kararlılığı ve termal yönetim üzerine odaklanıyor. Cihazın önceki yazılımlarında yük altında oluşan ısınma sorunlarının bu güncelleme ile optimize edildiği ve işlemcinin daha verimli çalıştığı gözlemleniyor. Arayüz geçişleri oldukça akıcı hale gelmiş ve uygulamaların açılış hızlarında belirgin bir iyileşme söz konusu.

4GB RAM ve S905X4-K işlemci kombinasyonunun yazılımla tam uyumlu çalışmaya başladığı bu sürüm, Android 14 tabanlı en stabil deneyimi sunuyor. Eğer cihazınızda otomatik güncelleme görünmüyorsa ayarlar kısmından manuel olarak sorgulamanızı öneririm. Güncelleme sonrası sistemin tam oturması için cihazı bir kez yeniden başlatmak faydalı olacaktır.

Yazılımı ayrıca yüklemek isterseniz
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Manuel ATV14 v14.8.7475 Güncelleme ve Kurulum Rehberi​

Aşağıdaki adımlar, cihazınızın yazılımını manuel olarak yükseltmek için izlenmesi gereken teknik prosedürleri içermektedir.

1. Hazırlık ve Dosya Yapılandırması​

• Güncelleme (OTA) dosyasını bilgisayarınıza indirin.
  • Dosya adını küçük harflerle update.zip olarak değiştirin.
  • Dosyayı, FAT32 formatlı bir USB belleğin veya SD kartın kök dizinine kopyalayın.

2. Donanım Hazırlığı​

• Cihaz menüsünde navigasyonu kolaylaştırmak adına bir USB Mouse dongle takmanız önerilir.

3. Recovery (Kurtarma) Moduna Giriş​

• Cihazın güç adaptörünü prizden çekin.
  • Cihaz üzerindeki Recovery (Sıfırlama) düğmesine bir pin veya uygun bir aparatla basılı tutun.
  • Düğmeyi bırakmadan güç adaptörünü tekrar takın.
  • Ekranda Recovery Menüsü görünene kadar bekleyin. (Eğer menü hemen gelmezse, Recovery düğmesine bir veya iki kez kısa süreli basarak tetikleyebilirsiniz.)

4. Yazılım Yükleme Adımları (Aşamalı Kurulum)​

Bu yazılım yapısı gereği iki aşamalı (Dual-Stage) bir yükleme gerektirir:

1. Birinci Aşama: Menüden "Apply update from EXT" veya "Apply update from SD card" seçeneğine gidin. Hazırladığınız update.zip dosyasını seçerek yüklemeyi başlatın.
  2. İkinci Aşama (Kritik): İlk yükleme tamamlandıktan sonra cihazı yeniden başlatmayın. Aynı işlemi (aynı dosyayı seçerek) bir kez daha tekrarlayın. Yazılımın tam olarak yerleşmesi için bu iki aşamalı kurulum zorunludur.

5. Sistemi Yeniden Başlatma​

• Yükleme işlemleri başarıyla tamamlandıktan sonra ana menüden "Reboot system now" (Sistemi şimdi yeniden başlat) seçeneğini işaretleyerek kurulumu sonlandırın.
Usta, bu cihaza Google Play dışından apk uygulama yüklenebiliniyor mu?

Merhaba. Sei Homatics Telegram forumu Nokia 8010 bölümünde 31 Temmuz tarihinde SEI804NK 14.8.8963 Usb Stick Burn Tool.zip adlı bir dosya paylaşılmış. Bu android 14 sürümünün güncellemesimi, Nokia 8010 makinaya bu güncelleme atılabilirmi.

Merhaba. Sei Homatics Telegram forumu Nokia 8010 bölümünde 31 Temmuz tarihinde SEI804NK 14.8.8963 Usb Stick Burn Tool.zip adlı bir dosya paylaşılmış. Bu android 14 sürümünün güncellemesimi, Nokia 8010 makinaya bu güncelleme atılabilirmi.
Cihazınız halihazırda normal bir şekilde çalışıyorsa ve resmi güncellemeleri bekleyebilecek durumdaysanız yüklemeyin.
Eğer denemek istiyorum dersenizde donanım olarak yazılım uygun bilgisayar ve Amlogic USB Burning Tool programı aracılığıyla cihazın flash belleğine doğrudan, sıfırdan yazılım atıabilir.

Cihazınız halihazırda normal bir şekilde çalışıyorsa ve resmi güncellemeleri bekleyebilecek durumdaysanız yüklemeyin.
Eğer denemek istiyorum dersenizde donanım olarak yazılım uygun bilgisayar ve Amlogic USB Burning Tool programı aracılığıyla cihazın flash belleğine doğrudan, sıfırdan yazılım atıabilir.
Type-c tuner kullanıyorum.Live Tv uygulamasında ve çok nadir olarakta bazı uygulamalarda ses sorunu oluyor.Ses cızırdıyor ve de gidiyor. Ekran ve ses ayarlarını yaptım,kabloları tak çıkar yaptım, bigisayarla boxa bağlanıp live tv uygulamasını kaldırdım sonra forumda bulunan livetv uygulamasını manuel yükledim ama düzelmedi bu sorun.Bu sorun bu güncellemeyle ortadan kalkar mı diye düşünüyorum.

cihaz zaten otomatik kendi güncelliyor şu an benim versiyon v14.8.8963

Değerli hocam. İlk mesajda dediğin yöntemi harfi harfine uyguladım. Recovery modda 2 kere yükledim. Ne hikmetse yeniden başlatınca hep recovery modda açılıyor.
Teşekkürler.

Değerli hocam. İlk mesajda dediğin yöntemi harfi harfine uyguladım. Recovery modda 2 kere yükledim. Ne hikmetse yeniden başlatınca hep recovery modda açılıyor.
Teşekkürler.
Factory reset atınca düzeldi. Teşekkürler

nadir olarakta bazı uygulamalarda ses sorunu oluyor.
Bu cümleniz android yazılım systen altındaki ses dosyalarına işaret ediyor demek yanlış olmayacaktır.Güncelleme varsa yapın yada factori reset yapıp her şeyin yeniden kurulmasını saglayın derim.

Ses tv ye hdmi ile veriliyorsa yazdıklarım geçerli. ve başka bir hdmi kaliteli kablo takılmalı önemli unsur.Haricen kablolama varsa şaseleme sorunlarına yönelmeli.Farklı adaptör testi yapılmalı.

Apk lar ve diğer ses ile alakalı programlar system altındaki android ses yöneticisini kullanır.Diğer yandan cec açık kapalı deneyin veya ses ile alakalı gelişmiş işlemde açık olan ses modlarını aç kapa ile deneyin işlemi uzun olsada çözüme dair taban sorunu bulursunuz.

Sonradan yüklenen ses dosyalarını kullanan bir apk da soruna yol açıyor olabilir.

Son düzenleme:
Bu cümleniz android yazılım systen altındaki ses dosyalarına işaret ediyor demek yanlış olmayacaktır.Güncelleme varsa yapın yada factori reset yapıp her şeyin yeniden kurulmasını saglayın derim.

Ses tv ye hdmi ile veriliyorsa yazdıklarım geçerli. ve başka bir hdmi kaliteli kablo takılmalı önemli unsur.Haricen kablolama varsa şaseleme sorunlarına yönelmeli.Farklı adaptör testi yapılmalı.

Apk lar ve diğer ses ile alakalı programlar system altındaki android ses yöneticisini kullanır.Diğer yandan cec açık kapalı deneyin veya ses ile alakalı gelişmiş işlemde açık olan ses modlarını aç kapa ile deneyin işlemi uzun olsada çözüme dair taban sorunu bulursunuz.

Sonradan yüklenen ses dosyalarını kullanan bir apk da soruna yol açıyor olabilir.
Nokia 8010 için olan 14.8.8963 versiyonunu yükledim.Sorun devam etti.Android 12 ye dönmek için dosyasını yükledim fakat tekrar başlangıçta otomatik olarak android 14 yüklemeye başlıyor geri dönüş olmuyor yani. Hdmi kablo değişimi, 12v 1a olan kendi adaptörü yerine 12v 3a adaptör kullanımı, 60 herz yerine diğer rakamları deneme, fabrika ayarlarına dönüp tekrardan kurulum yapma,sesi none veya otomatik yapma,cec kapatma açma gibi akla gelebilecek her türlü şeyi denedim.Fakat sonuç olarak uydu yayınlarını seyrettiğim live tv uygulamasında ses kesilmesi ve cızırdama sorunu devam ediyor(özellikle tv100 kanalında kesinlikle ses gidiyor).type-c tuner veya live tv uygulamasında sorun olduğunu düşündüm fakat çok çok çok nadir de olsa bazı uygulamalarda da da bu ses kesme ve cızırdama olayını yapınca bu düşüncemden vazgeçtim. Bu makinadan önce amlogic s912 çipsetli olan 3gb ram 16 gb hafızalı android 9 slimboxtv yazılımı yüklediğim x92 android box kullanıyordum.Ona type-c tuner takılamıyordu ama diğer uygulamalarda ses sorunu yaşamadım. Bunların ışığında sei grubunun ürettiği amlogic s905x4-k çipli makinalarda kullanılan android14 yazılımı ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.8963 den önceki güncellemede de aynı sorun vardı son güncellemede de bu sorun devam ediyor.Kafanızı ağrıttıysam kusura bakmayın.

Tv'nin ses ayarlarında neler yaptınız.Dolby,eqlayzer,Hdmi için ayrı bir menü varsa onda ses ayarı vesaire için işlemde vardır.
Tv girişi alıcı olduğu için anlık bir ses dengesizliği ile hataya düşebilir sonuçta mikroişlemci kontrollü.

Biraz derinlemesine bilği aktarmak gerekirse.Tecrübeme dayalı şekilde Genel bilği olarak.
Tv de başka şekilde sorun olmayabilir hdmi girişi baglı yazılım kontrolü ayrıdır ve ana ses chipine bagımsız ses yollamaz bütün girişlerin toplanıp ara modüle ses gider tek bir çıkışında ses audio anfiye ulaşır.O arada modul chip o girişteki hdmi üzerinden gelen bir ses ton frekansı ve genelde khz sesviyeleri yüksek geliyorsa hata yaparlar ve cızırtı yada ses kapamaya varacak seviyede hata algılayabilir.

Android Hdmi çıkış tabanında ve tv hdmi giriş tabanında Ses sinyali data olarak işlenir bilinen anfilerdeki gibi kablolu olarak analog bir algılama olmaz.Microfonla konuşan birinin yakınında hoparlör varsa sesin düdük sesine dönmesi ile oluşan seviye gibi örnekleme yapabilirim.

S912 32 bit tabanlıdır şu anki cihaz 64bit tabanlı olarak çalışıyor,ses ve video tabanında data işleme yolu aynı olsada Android yazılım tabanında modların çogalması kişileştirmeye açık hale getirilmesi vesire ile veri matematiği farklı işler,karşılaştırmak yanlış olur.
Analog ses çıkışında durum tam tersidir video codekten ne çıkarsa detaylı kişiselleştirme agına gömülü olarak girmeden ses alınabilir seviyededir.

Buna göre hata bulma amaçlı egerki android cihaz hdmi takılı iken cihazın ses soketi çıkışında sesi verebiliyorsa sesi bir müddet ayrı klasik jack baglantılı şekilde kullanarak dediğiniz hata verecek şekillerde kullanarak durum kısmen netleşir.
Bu defa android cihaz hdmi çıkışmı yoksa tv hdmi girişmi hatası kalır oda android cihaz farklı bir görsel veren kayanakla sonuca ulaşılabilir.Yada önce android cihaz başka kaynaga balanarak uzatmadan hata algılamasına ulaşılır.

Tv'nin ses ayarlarında neler yaptınız.Dolby,eqlayzer,Hdmi için ayrı bir menü varsa onda ses ayarı vesaire için işlemde vardır.
Tv girişi alıcı olduğu için anlık bir ses dengesizliği ile hataya düşebilir sonuçta mikroişlemci kontrollü.

Biraz derinlemesine bilği aktarmak gerekirse.Tecrübeme dayalı şekilde Genel bilği olarak.
Tv de başka şekilde sorun olmayabilir hdmi girişi baglı yazılım kontrolü ayrıdır ve ana ses chipine bagımsız ses yollamaz bütün girişlerin toplanıp ara modüle ses gider tek bir çıkışında ses audio anfiye ulaşır.O arada modul chip o girişteki hdmi üzerinden gelen bir ses ton frekansı ve genelde khz sesviyeleri yüksek geliyorsa hata yaparlar ve cızırtı yada ses kapamaya varacak seviyede hata algılayabilir.

Android Hdmi çıkış tabanında ve tv hdmi giriş tabanında Ses sinyali data olarak işlenir bilinen anfilerdeki gibi kablolu olarak analog bir algılama olmaz.Microfonla konuşan birinin yakınında hoparlör varsa sesin düdük sesine dönmesi ile oluşan seviye gibi örnekleme yapabilirim.

S912 32 bit tabanlıdır şu anki cihaz 64bit tabanlı olarak çalışıyor,ses ve video tabanında data işleme yolu aynı olsada Android yazılım tabanında modların çogalması kişileştirmeye açık hale getirilmesi vesire ile veri matematiği farklı işler,karşılaştırmak yanlış olur.
Analog ses çıkışında durum tam tersidir video codekten ne çıkarsa detaylı kişiselleştirme agına gömülü olarak girmeden ses alınabilir seviyededir.

Buna göre hata bulma amaçlı egerki android cihaz hdmi takılı iken cihazın ses soketi çıkışında sesi verebiliyorsa sesi bir müddet ayrı klasik jack baglantılı şekilde kullanarak dediğiniz hata verecek şekillerde kullanarak durum kısmen netleşir.
Bu defa android cihaz hdmi çıkışmı yoksa tv hdmi girişmi hatası kalır oda android cihaz farklı bir görsel veren kayanakla sonuca ulaşılabilir.Yada önce android cihaz başka kaynaga balanarak uzatmadan hata algılamasına ulaşılır.
Siz TV ses ayarları deyince daha önce pek kurcalamamıştım.onları biraz kurcaladım ve hepsinin auto şeklinde olduğunu gördüm ve mesela ses çıkışı ayarını dahili hoparlörlere , çıkış formatını stereo filan yaptım.Daha sonra özellikle uydudan yarım saat filan TV100 seyrettim ses kesintisi olmadı.İnşallah sorun çözülmüştür.Bilgilendirme için teşekkürler.

Siz TV ses ayarları deyince daha önce pek kurcalamamıştım.onları biraz kurcaladım ve hepsinin auto şeklinde olduğunu gördüm ve mesela ses çıkışı ayarını dahili hoparlörlere , çıkış formatını stereo filan yaptım.Daha sonra özellikle uydudan yarım saat filan TV100 seyrettim ses kesintisi olmadı.İnşallah sorun çözülmüştür.Bilgilendirme için teşekkürler.
Net sonucu bilahire yazarsanız faydalanılabilir olacaktır.

Geri