Öneri Tv box bağlantı

O.A.

Üye
Puan 7
Çözümler 0
@O.A.
Herkese merhaba TV box bağlantısını ethernetle yaptım wi-fi yi açmaya gerek varmı ..

ethernetle yaptıysanız ethernetle bağlanır ek bir ayar gerekmez

Herkese merhaba TV box bağlantısını ethernetle yaptım wi-fi yi açmaya gerek varmı ..
Piyasadaki pek çok TV box ve akıllı televizyonun ethernet portu 100 Mbps sınırına sahiptir. 5 GHz destekli modern bir Wi-Fi ağı ise teorik olarak bundan çok daha yüksek hızlar (örneğin 300-500 Mbps+) görebilir.

Bu durum, "Wi-Fi her zaman daha iyidir" algısı yaratsa da pratik kullanımda durum farklıdır:
  • Hız İhtiyacı: Netflix, YouTube veya diğer platformlarda en yüksek kalitede 4K HDR içerik izlemek bile maksimum 25–30 Mbps civarında bir hız gerektirir. Dolayısıyla 100 Mbps'lik ethernet portu video akışları için fazlasıyla yeterlidir.

• Kararlılık : Wi-Fi hızı kağıt üzerinde yüksek görünse de evdeki duvarlar, aradaki mesafeler, mikrodalga fırın veya komşu ağların sinyal parazitleri yüzünden anlık dalgalanmalar yaşayabilir. Ethernet ise sabittir; hız düşmesi veya ani takılmalar (lag) yapmaz.

Ev internetiniz 100 Mbps'nin çok üzerindeyse ve TV box cihazınız nadir de olsa Gigabit (1000 Mbps) ethernet destekliyorsa kablolu bağlantı her iki alanda da öndedir. Ancak standart 100 Mbps'lik bir port kullanıyorsanız, Wi-Fi hız testinde daha yüksek rakamlar verse bile video akışındaki akıcılık ve kopmasız deneyim için ethernet her zaman daha güvenli tercihtir

Wi-fi bağlantısı mı istiyorsun hocam anlamadık?

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Sisteme analiti yükleyin.
Wi-fi ile ayrı, lan kablosu ile ayrı test edip verileri karşılaştırın..

Yok,wi-fi de açık olursa daha verimli olurmu onu öğrenmek istedim.
Cihazın 2 baglantıyı aynı anda açmanı destekliyorsa ki eski androidlerin bazı versiyonlarında ethernet takılı iken wifi açmıyor.Faydasıda bagımsız olduklarından ethin şekilde Olmaz hız artışı yaşamazsın buna ragmen akıcılık duruma göre biraz iyi olabilir bizzat denedim bariz fark gözlemlemedim.Şunu diyebilirim internet 1giga ise wifide 6 ve üzeri ise ethernet 100 ise tartışmaya bile gerek yok.Wifi 5 ethernet 100 ve internet baglantısı en fazla 500 ise bunuda tartışmanın manası yok.

Sadece bazı ünlü yayın platformaları illaki wifi açık olsun mesajı yollayanlar için hata mesajı almadan kullanabilirsin.

Geri