İkinci El Tv box alacağım? Android mi Linux mı?

ygurbuz

Paylaşımcı
Puan 31
Çözümler 0
@ygurbuz
TV BOX almak istiyorum, android mi yoksa linux tabanlı bir cihaz mı alayım, Kararsız kaldım, Androidlerde lisansız olanlarda sorun yaşanıyormuş doğru

Ben Xiaomi versiyon 3 aldım güzel çalışıyor memnunum.

Hocam ne için kullanacağınıza bağlı, lisanssızlarda sorun çıkıyormuş demek de cihazlara haksızlık,
Eğer uydu da kullanacaksanız linux yada tunerli bir android box tercih edebilirsiniz.

Lisanslı Dreamstar Nova 2 aldım Raw yayınlarda titreme sorunu yaşıyorum
Diğer Tv de 6 yıllık LİSANSSIZ Dreamstar A4 kullanıyorum Raw yayınlar sorunsuz
Cihazda sadece tivimate ve youtube kullanıyorum o nedenle lisanslı cihazla işim olmuyor

Ama siz Netflix gibi Amazon gibi beIN Connect gibi yada TV+ gibi uygulamalar kullanacaksanız LİSANSLI cihaz alın

Size nacizane tavsiyem hangi cihazı alırsanız alın RAM en az 4gb olsun
2gb yeter diyenlere inanmayın 6 yıllık android box tecrübem ile söylüyorum
En az 4gb ram olmalı
Ethernet girişi olmalı

Saygılar

Lisanslı bir Android alın bence ram'a dikkat edin 4gb altı almayın kasma donma yasamazssin fazla

Hocam ne için kullanacağınıza bağlı, lisanssızlarda sorun çıkıyormuş demek de cihazlara haksızlık,
Eğer uydu da kullanacaksanız linux yada tunerli bir android box tercih edebilirsiniz.

Lisanslı Dreamstar Nova 2 aldım Raw yayınlarda titreme sorunu yaşıyorum
Diğer Tv de 6 yıllık LİSANSSIZ Dreamstar A4 kullanıyorum Raw yayınlar sorunsuz
Cihazda sadece tivimate ve youtube kullanıyorum o nedenle lisanslı cihazla işim olmuyor

Ama siz Netflix gibi Amazon gibi beIN Connect gibi yada TV+ gibi uygulamalar kullanacaksanız LİSANSLI cihaz alın

Size nacizane tavsiyem hangi cihazı alırsanız alın RAM en az 4gb olsun
2gb yeter diyenlere inanmayın 6 yıllık android box tecrübem ile söylüyorum
En az 4gb ram olmalı
Ethernet girişi olmalı

Saygılar
Lisanslı bir Android alın bence ram'a dikkat edin 4gb altı almayın kasma donma yasamazssin fazla
4 gb olanlar da pahalı ya :D next start 4k pro kullanıyorum 2 gb ram var 4gb olsa pek tabii daha iyi olurdu. 1600₺ mü 1650₺ miydi neydi şimdi daha pahalı. Ama benim işimi görüyor.

Konu ile ilgili ise lisanssız cihaz kullanmadım ama eğer lisanslı uygulama üyelikleriniz varsa lisanssız cihazlarda daha düşük kalitede içerik izleyebilirsiniz. Yok ben lisanslı uygulama kullanmıyorum derseniz bir sorun olacağınız zannetmiyorum. Eğer yurtdışından gelen tanıdık eş dost akraba akrabanın eşi dostu akrabası falan varsa onlarla mi box 3. nesil getirtebilirsiniz. Yurtdışında daha uygun fiyatları. Mi box 3. nesil size uzun süre gider.

ram mikrarı ve hafızadan önce şimleciye dikkat edin. En önemli parça işlemci. Bir de lisanslar önemli

ram mikrarı ve hafızadan önce şimleciye dikkat edin. En önemli parça işlemci. Bir de lisanslar önemli
Mesela işlemci ne olmalı hocam ? Lisans dediğiniz nedir biraz açıklar mısınız.?

Mesela işlemci ne olmalı hocam ? Lisans dediğiniz nedir biraz açıklar mısınız.?
Hocam bütçeye göre değişir. Yapay zekaya sorun hocam o size bütçenize göre cihaz önerir. Lisans ücretli uygulamalarda tam çözünürlük sağlaması için

Hocam bütçeye göre değişir. Yapay zekaya sorun hocam o size bütçenize göre cihaz önerir. Lisans ücretli uygulamalarda tam çözünürlük sağlaması için
Bana kullanıcı deneyimi lazım hocam, siz de bilgili birine benziyorsunuz o yüzden sordum. Örn: bütçem 3/4K arası. Bu skalada 2 işlemci gözüme takıldı. 1-S905X5M. 2-Realtek rtd1325. Bu ikisi arasında neye dikkat etmeliyim ? Saat hızı mı, Mimarisi mi, Üretim teknolojisi mi, termal eşik mi, hangisi.? Yani stres altında hangisi conta yakar size göre.?

Bana kullanıcı deneyimi lazım hocam, siz de bilgili birine benziyorsunuz o yüzden sordum. Örn: bütçem 3/4K arası. Bu skalada 2 işlemci gözüme takıldı. 1-S905X5M. 2-Realtek rtd1325. Bu ikisi arasında neye dikkat etmeliyim ? Saat hızı mı, Mimarisi mi, Üretim teknolojisi mi, termal eşik mi, hangisi.? Yani stres altında hangisi conta yakar size göre.?
Nasıl bir strese sokmayı düşünüyorsunuz ? Pubg mi oynayacaksınız 4k film mi izleyeceksiniz onu merak ettim

turkcell tv pro cihazlar hp4416 model kullanıyorum lisanslı android 14 2gb ram - 16gb hafıza mükemmel google play harici uygulama telefondan yükleniyor ve mecool km7 android 11 4+64 cihazda var donma kasma yok görüntü falan çok güzel.

turkcell tv pro cihazlar hp4416 model kullanıyorum lisanslı android 14 2gb ram - 16gb hafıza mükemmel google play harici uygulama telefondan yükleniyor ve mecool km7 android 11 4+64 cihazda var donma kasma yok görüntü falan çok güzel.
mecool gerçekten lider cihazlardan biri. alibabadan uygun fiyatla getirmiştik bir çok arkadaşla

Geri