Yurt dışı siparişlerinde geri adım sinyali: Limit tekrar gündemde

AnılBera

Üye
Puan 10
Çözümler 0
@AnılBera
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), yurt dışındaki e-ticaret platformlarından yapılan düşük bedelli ve ticari nitelik taşımayan bireysel alışverişlere yönelik ithalat düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesi tavsiyesinde bulundu. Kurum, mevcut uygulamanın tüketiciler açısından hukuki güvenlik ve öngörülebilirlik bakımından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek Ticaret Bakanlığı'na tavsiye kararı gönderdi.
Elektronik bileşenlere erişim zorlaşmıştı
Süreç, elektronik ekipman kullanan emekli bir torna-freze ustasının KDK'ya yaptığı
başvuruyla başladı. Başvurusunda kendisi ile teknik lisede eğitim gören torunlarının projelerinde kullandıkları sensör, entegre, switch modül ve PCB kartlarını yurt dışından posta yoluyla temin ettiklerini belirten vatandaş, son gümrük düzenlemeleri nedeniyle bu ürünlere ulaşmanın önemli ölçüde zorlaştığını ifade etti. Başvuruda mevcut uygulamanın bireysel kullanıcıların yanı sıra teknik eğitim alan öğrencileri ve teknoloji geliştirmeye çalışan gençleri de olumsuz etkilediği vurgulandı. Teknolojik ürünlerin diğer ürünlerden ayrı değerlendirilmesi gerektiği savunulurken, düzenlemenin bireysel alışveriş özgürlüğünü kısıtladığı ve teknolojik gelişime zarar verebileceği görüşü dile getirildi.
Limit 150 euro olsun talebi
Vatandaş ayrıca bireysel alışveriş limitinin 150 avroya yükseltilmesini, aylık paket kotasının artırılmasını ve bireysel ithalata yönelik mevcut kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesini talep etti. Başvuruyu inceleyen KDK, posta veya hızlı kargo yoluyla gelen düşük bedelli ve ticari mahiyet taşımayan bireysel gönderilere uygulanan muafiyet sınırlarının kapsamlı bir inceleme ve araştırma sonucunda yeniden gözden geçirilmesi yönünde karar verdi.
Kararda, mevcut düzenlemenin düşük bedelli ve ticari amaç taşımayan bireysel gönderiler için dahi basitleştirilmiş gümrük usulünden yararlanma imkanını ortadan kaldırdığı değerlendirmesine yer verildi.
Ek maliyetler öngörülebilir değil
KDK, uygulamanın tüketiciler açısından öngörülebilirlik ve hukuki güvenlik ilkeleri bakımından değerlendirilmesi gereken sonuçlar doğurduğunu belirterek düzenlemenin yeniden ele alınmasının gerekli olduğunu ifade etti. Kararda ayrıca tüketicilerin ürün bedeline ek olarak karşılaşabilecekleri vergi, beyan işlemleri, ardiye ücretleri, gümrük müşavirliği giderleri, hızlı kargo operatörü hizmet bedelleri ve uygunluk denetimi gibi ek mali yükümlülükleri önceden açık ve anlaşılır şekilde öngörebilmelerinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. - Kaynak: donanimhaber.com

Bence yasak olmalı iç piyasa dengelenmesi gerekiyor

Olay sadece ıvır zıvır değil gençlerin proje için mecbur olduğu elektronik parçalar Türkiyede her aranan komponent yok olanı da fahiş fiyata satıyorlar.Üretimi baltalayarak iç piyasa dengelenmez KDK bile yanlışı görüp bakanlığa yazı yazmış her şeye yasaklansın demek vizyonsuzluk

Evet bir vatandaş olarak hiç bir şeyi ucuza almamalıyız. 1 tl lik malı 10 tl ye satsın ki esnaflarda para yapsın..esnaflar bir audiye binmesin mi

Olay sadece ıvır zıvır değil gençlerin proje için mecbur olduğu elektronik parçalar Türkiyede her aranan komponent yok olanı da fahiş fiyata satıyorlar.Üretimi baltalayarak iç piyasa dengelenmez KDK bile yanlışı görüp bakanlığa yazı yazmış her şeye yasaklansın demek vizyonsuzluk
Onlara izin verilebilir ilaç ve öğrenci projelerine izin verilebilir ama geri kalanları sizin verilmemeli ithalat fazla olursa sorun olur
Benim fikrim bu yönde

Devlet yüksek fiyatın önüne geçmek için denetim yapmalı

Onlara izin verilebilir ilaç ve öğrenci projelerine izin verilebilir ama geri kalanları sizin verilmemeli ithalat fazla olursa sorun olur
Benim fikrim bu yönde

Devlet yüksek fiyatın önüne geçmek için denetim yapmalı
Bir de böyle düşün
Bürokratlar Audi yerine TOGG'a binse,
Beş danışman yerine bir danışman olsa
Gösterişli kamu binaları yerine mevcut binalar kullanılsa
Gereksiz yurt dışı gezileri azalsa, gidenler için kriter belirlense
Lüks makam odaları yerine mütevazı odalar tercih edilse,
Kamu ihalelerinde şeffaflık artsa
Kamuda şatafat azalsa
vatandaşın vergi yükü hafifler.cebinde para kalır. Üçün beşin hesabını yapmaz. Dükkan dükkan dolaşıp indirim kovalamaz

Yazdığım mesaj silinmiş! Bari neden silindiği hakkında bilgi verin. Kanunlara aykırı bir ifadem mi olmuş? Konu ile ilgili görüş belirtemeyeceksek forumun ne anlamı var? O zaman bu görüşümü de silin!

Aracımın bir valfi arızalanmıştı. Geçen yıl ülkemizde bu ürün 15.600 tl iken Çin'den 676 tl'ye getirttim. Bunun içinde kargo bedeli gümrük bedeli vs de var. Varın düşünün bu ithalatçıların bizim sırtımızdan nasıl vurgun vurduğunu. Piyasadaki orijinal ya da yan sanayi diye satılan parçaların neredeyse tamamı zaten Çin'de üretiliyor.
Geçen hafta ülkemizde bulamadığım için bir ürünün kumandasını sipariş ettim. ürün 649.70 tl. Gümrüğe takıldığı için aradım. gümrük müşavir ücreti 6.000 tl. Diğer gümrük vergisi vs hariç. Ben de ürünün mahrecine iadesini talep ettim.
Bu anlamsız uygulamanın bir an önce kalkması gerektiği kanaatindeyim.

Yazdığım mesaj silinmiş! Bari neden silindiği hakkında bilgi verin. Kanunlara aykırı bir ifadem mi olmuş? Konu ile ilgili görüş belirtemeyeceksek forumun ne anlamı var? O zaman bu görüşümü de silin!
Zararlılarla (Tahtakurusu) mücadele kapsamında silmişlerdir. :)

Forumda kimse hiç bir şeyi tamamen silemez, konudaki silinen mesajlar da dahil (bazı kullanıcılar kendi mesajlarını silmişler) size ait silinmiş bir mesaj yok.

Bir de böyle düşün
Bürokratlar Audi yerine TOGG'a binse,
Beş danışman yerine bir danışman olsa
Gösterişli kamu binaları yerine mevcut binalar kullanılsa
Gereksiz yurt dışı gezileri azalsa, gidenler için kriter belirlense
Lüks makam odaları yerine mütevazı odalar tercih edilse,
Kamu ihalelerinde şeffaflık artsa
Kamuda şatafat azalsa
vatandaşın vergi yükü hafifler.cebinde para kalır. Üçün beşin hesabını yapmaz. Dükkan dükkan dolaşıp indirim kovalamaz
Bu durumun savunulacak hiçbir yanı yok. Yönetim kademesi, ülkeyi adeta kendi mülkü gibi görmeye başladı. Amerika ile girilen ilişkiler ve yapılan anlaşmalar da bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor. Halk açlık sınırında, emekli üç kuruşla hayatta kalmaya çalışıyor. Dünyanın en pahalı etini, petrolünü, gıdasını ve aracını biz tüketiyoruz. Ülkenin acilen demokratik bir değişime ihtiyacı var. Siyasi ömürlerinin sonuna geldikleri için sadece zaman kazanmaya çalışıyorlar. Seçimle gelecek yeni bir yönetimin, mevcut durumdan çok daha başarılı olacağı aşikardır.

Yasakla hiçbir şey çözülmez. Birkaç dropshippingci bizi kazıklayacak diye şöyle kuzey kore tarzı kapalı pazara maruz kalıyoruz.

Keşke bu olaya kalıcı bir çözüm üretilse

bir de şöyle düşünün bir de böyle düşünün, istemiyorum, ben niye 1 birim diğerindeki bir ürüne 100 birim ödüyorum ki

umarım kalkar, evin ufak tefek ihtiyaçlarını uyguna alıyorduk

Vatandaş parasını yurtdışında harcamasın. Liverpool, Türk Hava Yolları ile beş yıllık forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmanın toplam değeri 300 milyon sterlin. (yaklaşık 405 milyon dolar).

Geri