mi tv box kumandadan kapanıyor ama tekrar açılmıyor

mhakan

Üye
Puan 2
Çözümler 0
@mhakan
mibox 1.nesil cihaz kumandadan power tuşuna basınca kapanıyor ama tekrar basınca açılmıyor açmak için enerji kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum ???

Bendede aynı çözümü yok orijinal olmayan kumandaların hepsi öyle ve orijinal kumanda da satılmıyor.

1-İlk Olarak Kumandanın Pillerini Degistirmeyi Deneyin.
2-Cihaz Açıkken Kumandanın Pillerini Sökün,15 Saniye Bekleyip,
Pilleri Takıp,Kumandanızı Yeniden Eşleştirin.
3-Güncellemeleri Kontrol Edin Android System Web Viev ve Kumanda İle Alakalı,Guncellemeler Varsa Yapın.
4-Cihazı Fabrika Ayarlarına Geri Yükleyin.
5-Cihazı Kumandası İle Servise Yollayıp,Kontrol Ettirin.
6-Kumanda Veya Cihazların İçlerine Giren Tozlar,Cihazın,Stabil Calısmamasına Neden Olabilir.
7-Şimdilik Aklıma Gelen Bunlar.Umarım Sorununuz Çözüme Kavuşur.Saygılarımla.

1-İlk Olarak Kumandanın Pillerini Degistirmeyi Deneyin.
2-Cihaz Açıkken Kumandanın Pillerini Sökün,15 Saniye Bekleyip,
Pilleri Takıp,Kumandanızı Yeniden Eşleştirin.
3-Güncellemeleri Kontrol Edin Android System Web Viev ve Kumanda İle Alakalı,Guncellemeler Varsa Yapın.
4-Cihazı Fabrika Ayarlarına Geri Yükleyin.
5-Cihazı Kumandası İle Servise Yollayıp,Kontrol Ettirin.
6-Kumanda Veya Cihazların İçlerine Giren Tozlar,Cihazın,Stabil Calısmamasına Neden Olabilir.
7-Şimdilik Aklıma Gelen Bunlar.Umarım Sorununuz Çözüme Kavuşur.Saygılarımla.
Kumandanın pillerini değiştir
Ve cihazı fişten Çek 20 25 Saniye beklesin düzelir bu şekilde

Kumanda işlevini Google tv uygulasında baglanınca çıkıyordu
Play Store'da bu tarz uygulamalar da var bir göz at istersen

mibox 1.nesil cihaz kumandadan power tuşuna basınca kapanıyor ama tekrar basınca açılmıyor açmak için enerji kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum ???
Google Play'den zank kumanda uygulaması yükledim fiziksel kumanda Kafayı yedi bu tür Uygulamaları kaldır

Aynı durum bende de var. Benim cihaz Xiaomi Tv box 2'nd. Kumanda kapatıyor ama açmıyor. Ve aynı kumanda televizyonu da kontrol ediyor. Televizyonun kumandası da cihazı kumanda ediyor. Ayarlardan çözmeyi denedim ama olmadı. Açma kapama düğmesi olan bir priz ile hallettim. Çıkartmadan direk kapatıp açıyorum. Başka çözüm bulamadım.

ayarlara girip ekran ve ses de yada and eski sürümse bul hdmi cec devre dışı bırak

Uzaktan kumandalar ve aksesuarlar bölümünden kumandayı tekrar tanıtmayı deneyiniz.Yan sanayi ürünse belki sorun olabilir.

bende de aynısı oldu cx file apk sını sildim. çünkü açlılırken onunla ilgili bişey yazıyordu sildikten sonra yeniden başlattım düzeldi bazı apklar herhalde zamanla hata veriyor ve mi box ı hataya zorluyor

bende 6 yildir mi box birinci generasyon kullaniyorum mi box kumandasiyla tv de acilis kapanisi box la uyumlu calismakta hic bir sorun yasamadim sende ya cihaz kumanda eslestirmesi yapilmadi ya da kumandan yan sanayi

mibox 1.nesil cihaz kumandadan power tuşuna basınca kapanıyor ama tekrar basınca açılmıyor açmak için enerji kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum
Mi Box açıldıktan sonra Ayarlar > Uzaktan Kumandalar ve Aksesuarlar bölümüne giderek kumandayı kaldırın ve tekrar eşleştirin. Ayarlar > Cihaz Tercihleri > Ekran Koruyucu bölümüne gidin. "Cihazı Uyku Moduna Al" seçeneğini Asla olarak işaretleyin.

Fabrika ayarlarına geri dön duzelecektir

Bende de ayni Hata vardi ben böyle cözdüm bi deneyin.

Bu sorunu çözmek için Bluetooth önbelleğini temizleme adımlarını sırasıyla takip edebilirsiniz.

Bluetooth Önbelleği Temizleme Adımları
  1. Ayarlar'a Girin: Ana ekranda sağ üst köşede bulunan çark simgesine (Ayarlar) tıklayın.
  2. Uygulamalar'ı Seçin: Açılan menüden "Uygulamalar" (Apps) seçeneğine giriş yapın.
  3. Sistem Uygulamalarını Göster: Listenin en altına inip "Tüm uygulamaları gör" dedikten sonra "Sistem uygulamalarını göster" seçeneğine tıklayın.
  4. Bluetooth'u Bulun: Alfabetik listeden "Bluetooth" uygulamasını bulun ve üzerine tıklayın.
  5. Önbelleği Temizleyin: Açılan ekranda sırasıyla şu işlemleri yapın:
    • "Önbelleği temizle" (Clear cache) seçeneğine tıklayın ve onaylayın.
    • "Verileri temizle" (Clear data) seçeneğine tıklayın ve onaylayın.
  6. Cihazı Yeniden Başlatın: TV Box'ın fişini çekip 10 saniye bekleyin ve tekrar takın.
Bu işlemlerden sonra kumandanızın Bluetooth bağlantısı sıfırlanacağı için kumandayı cihazla tekrar eşleştirmeniz gerekebilir. Bunun için kumanda üzerindeki "Uygulamalar" (kare simgesi) ve "Ana Sayfa" (daire simgesi) tuşlarına cihazın yakınında aynı anda basılı tutun.

Bende de ayni Hata vardi ben böyle cözdüm bi deneyin.

Bu sorunu çözmek için Bluetooth önbelleğini temizleme adımlarını sırasıyla takip edebilirsiniz.

Bluetooth Önbelleği Temizleme Adımları
  1. Ayarlar'a Girin: Ana ekranda sağ üst köşede bulunan çark simgesine (Ayarlar) tıklayın.
  2. Uygulamalar'ı Seçin: Açılan menüden "Uygulamalar" (Apps) seçeneğine giriş yapın.
  3. Sistem Uygulamalarını Göster: Listenin en altına inip "Tüm uygulamaları gör" dedikten sonra "Sistem uygulamalarını göster" seçeneğine tıklayın.
  4. Bluetooth'u Bulun: Alfabetik listeden "Bluetooth" uygulamasını bulun ve üzerine tıklayın.
  5. Önbelleği Temizleyin:Açılan ekranda sırasıyla şu işlemleri yapın:
    • "Önbelleği temizle" (Clear cache) seçeneğine tıklayın ve onaylayın.
    • "Verileri temizle" (Clear data) seçeneğine tıklayın ve onaylayın.
  6. Cihazı Yeniden Başlatın: TV Box'ın fişini çekip 10 saniye bekleyin ve tekrar takın.
Bu işlemlerden sonra kumandanızın Bluetooth bağlantısı sıfırlanacağı için kumandayı cihazla tekrar eşleştirmeniz gerekebilir. Bunun için kumanda üzerindeki "Uygulamalar" (kare simgesi) ve "Ana Sayfa" (daire simgesi) tuşlarına cihazın yakınında aynı anda basılı tutun.
işlemleri yaptım ama sonuç yine aynı kumanda cihazı kapatıyor ama tekrar açmıyor tekrar açmak için güç kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum

işlemleri yaptım ama sonuç yine aynı kumanda cihazı kapatıyor ama tekrar açmıyor tekrar açmak için güç kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum
Github'da şöyle bir kumanda uygulaması var ben kullanıyorum ve çok memnunum, ayrıca numeritik tuşları oldukça kullanışlı tavsiye ederim.

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Reddit de Home tuşuna birkaç kez basınca kumanda uyanıyor demiş biri

Ayarlar - Cihaz Tercihleri - Geliştirici Seçenekleri bölümünde yer alan USB Hata Ayılaması açık ise kapalı konuma getirerek deneyebilirsin.

Geri