Komple yapay zeka mesajlar yasaklanmalı

isimbulamajim

Paylaşımcı
Puan 61
Çözümler 0
@isimbulamajim
Komple yapay zeka yazısını alıp konularda cevap ve yardım olarak kullanan üyeler var. Bunun yasaklanması gerekiyor. Adam burda konu açmış ki üyeler yardımcı olsun, yoksa kendiside gidip yapay zekaya yazabilir.

Komple yapay zeka yazısı olmasa bile direk kopyala yapıştır olduğunu ele veren cevaplarda var. Adam Türkiye'de artık resmi olarak satılmayan ürünleri öneriyor mesela ve tavsiye açıklamasının da yapay zeka olduğu kabak gibi anlaşılıyor.

Gerçekten midem bulandı yapay zeka içeriklerden sosyal medyadan forumlara kaçtım ama buralarıda esir almış.

Gerçekten midem bulandı yapay zeka içeriklerden sosyal medyadan forumlara kaçtım ama buralarıda esir almış.
Diğer forumlarda yasak ve raporlayınca anında kaldırılıyor. Ancak burda böyle şeyler yapan arkadaşların özel etikete bilesahip olması üzücü.

Tamamen katılıyorum. İnsanı aptal yerine koymak bu yapılan. İstesem kendim sorarım yapay zekaya.

Kesinlikle katılıyorum

Komple yapay zeka yazısını alıp konularda cevap ve yardım olarak kullanan üyeler var. Bunun yasaklanması gerekiyor. Adam burda konu açmış ki üyeler yardımcı olsun, yoksa kendiside gidip yapay zekaya yazabilir.

Komple yapay zeka yazısı olmasa bile direk kopyala yapıştır olduğunu ele veren cevaplarda var. Adam Türkiye'de artık resmi olarak satılmayan ürünleri öneriyor mesela ve tavsiye açıklamasının da yapay zeka olduğu kabak gibi anlaşılıyor.
@Sinetech @AKYOL

Bence de mantıklı bir istek.

Yapay zeka olayına şöyle bakıyorum, bir örnekle anlatmak isterim.

Bir tane müşterimiz var, firma sahibi ve tüm gelen giden tekliflerini, ürün broşürlerini, kafasındaki ürünlerin tasarlanması yani kısacası işi ile alakalı hemen her şeyi yapay zeka ile hallediyor ama başkasının yapay zeka ile ürettiği hemen her şeye de itiraz ediyor.

Bu konu öyle değil tabii ki, yapay zekadan yararlanmaya evet ama komple yapay zeka ile hazırlanmış mesajları en azından bir kere okumak, mantık hataları varsa eklemeler ve düzeltmeler yapmak gerekir. @isimbulamajim 'in bahsettiği konuları çok iyi hatırlıyorum ve %100 haklı. Bununla alakalı bir forum kuralı hazırlayıp, canlıya alacağız.

Yani tamamen karşı çıkmak yerine, belki subjektif olabilecek bir şekilde ama yine de o dozu tutturmak gerektiğini düşünüyorum. Tamamen yasaklarsak da faydalarını da ıskalayabiliriz.

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Genel öneriler Ai tarafından verilmişse kabul edilemez. Ancak literatüre geçmiş kesin kuralların belgelenmesinde Ai alıntıları sunulabilir.
Örneğin bir arkadaş TV BOX almak için öneri istiyor. Bu konuda Ai nin önerileri kabul edilemez. Ancak cihaz kalitesi kullanıcılar tarafından test edilmişse iyi niyetli olarak sunulabilir.
Bir tasarım yapmak isteyen kişiler için de örnek verirsek, tasarımın bütünlüğü Ai tarafından önerilip yönlendirilemez, ancak bir şema önerisi bilimsel olarak açıklanıyorsa Ai den istenilebilir.
Keza basit bir örnek ile gidersek...
Ohm kanununu öğrenmek isteyen bir arkadaşımıza P=UXI formülünü verdiğimizde arkadaşımız bu formülün neden önerildiğini anlamamış ise açıklamalarını yapıp, Ai bilgileri ile iliştirilerek ikincil olarak sunulabilir.
Ai.png
Ohm kanunu literatüre geçmiş kesin kurallardan ibarettir. Ai literatüre geçmiş bu tür kanunları daima bilmek zorundadır ve doğrudur. Çünkü ohm kanunu başka bir formülle açıklanamaz.
Ancak bu kanunu bilmeyen bir kişiye bu kanunu açıklarken inandıramıyorsak, Ai açıklamalarını delil olarak sunabiliriz.
Ai kendisine sorulan soruların bilimselliği doğrultusunda doğruya en yakın yorum yapacaktır. Sorular anlamsız veya biilimsel değilse Ai de yanlış bilgiler verecektir.

Geri