Yardım 📑 Çok ısınan TV Box için çözüm arıyorum ? 🔑

dehakan7

Uzman
Puan 426
Çözümler 4
Web sitesi
www.sinetech.tr
@dehakan7
Elimde eski model bir box var 11x11 kare şeklinde çok ısındığı için stabil kullanamıyorum usb bir fana ihtiyaç var ama fiyatlar yüksek geldi ?

bulduğum link bu
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Tv stickler için Kanadalı birisi güzel bir çözüm bulmuş. Raspberry pie soğutucularını kullanıyor ama etkili gibi 🙂

Son düzenleme:
Oyla 1
Tv stickler için Kanadalı birisi güzel bir çözüm bulmuş. Raspberry pie soğutucularını kullanıyor ama etkili gibi 🙂

İnsanları nelerle uğraştırıyor bu firmalar,senin hiç mi ar-ge bölümün her neyse işte yok.bir dene bakalım bu cihaz ısınıyor mu nasıl çalışıyor,adam nasıl atraksiyonlara girmiş ufacık şeyi soğutmak için Bravo😅

Oyla 0
box cihazlarda isinmayi önlemenin tek yolu bir tane sogutucu pet ve cihaz islemci üzerine oturacak ebatta alti düz aluminyum sogutucu parca cihaz islemci üzerine peti yerlestir üzerinede aluminyum sogutucuyu yerlestir saabitle birak. islemciyi yandan üsten mesafeli fanlar sogutamaz cünkü islemci sicakligini alamiyor. emme yapamiyor.

Oyla 1
Süper fikirler geldi, uygulama için zaman ayırıp denemeler yapmak istiyorum, kolaydan zora sıralıyorum hepsini, benim birde şu geldi aklıma, daha büyük bir kasaya taşımak içine de en az 2 fan olarak düşünüyorum bakalım artık ;)

1769171778102.png

Oyla 0
İnsanları nelerle uğraştırıyor bu firmalar,senin hiç mi ar-ge bölümün her neyse işte yok.bir dene bakalım bu cihaz ısınıyor mu nasıl çalışıyor,adam nasıl atraksiyonlara girmiş ufacık şeyi soğutmak için Bravo😅
Argeleri tabiki de var burda olay planlı eskitme.ısınan cihaz daha az ömürlü olacak. ;) biz tüketiciler de gidip yenisini alacağız.Adamlar ısınmanın önüne bilerek geçmiyorlar.Günümüzde hangi firma 1 kere satsın 10 sene arıza yapmasın olarak mal üretir ki. ? Ne yazık ki çoookk eskide kaldı o olay.

Oyla 0
Bir de AI ye sorun😉 Ben soramıyorum, hiç kullanmadım

Son düzenleme:
Oyla 0
Konuyu aktif edeyim.

Zarif yer kaplamayan şekilde olabilecek ve şahsen uyguladığım resm çekmedim eski agp ve pci expres ilk serisilerdeki ekran kartlarının çogunda ince sogutucu fan için oluklu ve fanın 5 volt olanlar var kullanılabilir.

Tek blok kanat ekran kartı fan bölümleride boxın üst kapak çıkarılıp üzerine kaplayacak şekilde yerleştirilebilir. Fanları 5 volt.

M2 ssd ler için ince fanı üzerinde sogutucuları boxların kendi kutularına sıgacak seviyede.

Orijinal kutuya zarar vermeden tabanına aliminyum blok ısı iletken olan padlar var onunla kart tabanına sabitlenebilir biraz daha uğraşla kalın padde bulunarark kart üzerine 2.blok aliminyum ilave edilebilebilir.

Notebook blok bakır sogutucu en kaliteli uyarlama olur.Fana dahi gerek kalmaz.DM800 hd pvr için uygulamıştım.

Eski bozuk power suplay kasası içine kart akatarılıp fan desteği ile kullanılabilir.

Ekli dosyalar

• 7226.jpg
    7226.jpg
    239.6 KB · Görüntüleme: 3
  • 7225.jpg
    7225.jpg
    243 KB · Görüntüleme: 3
  • 7235.jpg
    7235.jpg
    183.4 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Oyla 0
Box'ların altı zemine çok yakın olduğu için zemini ısıtıyor snrada kaşılıklı etkileniyorlar,ben basit bir çözümle kullanıyorum genelde arkasını duvara verip dik kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• 20260826_014643.jpg
    20260826_014643.jpg
    881.8 KB · Görüntüleme: 3
  • 20260826_014610.jpg
    20260826_014610.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
Oyla 0
Bit pazarında hesaplı fan satıyorlar 2. El

Oyla 0
bendede dnuyo garanti bitti kafayı yedi

Oyla 0