Yeni Uydu Güncellemesi Sonrası Sorunlar

İki farklı şehirdeki iki farklı cihazımda da bu kanal sorunlu, herkes aynı sorunu yaşıyorsa sorunu kanalda aramak lazım. Ayrıca uğraşıp yanlışlıkla diğer kanalların ayarını kaçırmaya değecek bir kanal da değil bu.
Kanalda sorun yok çanağınız ayarsız ,evet 2 farklı şehirdeki anteninizde ayarsız çünkü bana özel sinyal yollamıyor bu kanal.

Ekli dosyalar

• IMG_20260825_090256.jpg
    IMG_20260825_090256.jpg
    714.1 KB · Görüntüleme: 12
Sadece Kanal 7 değil. O TP deki tüm kanallar. Kanal olarak bakmayın. TP olarak düşük zaten.
Evet, fark ettim. Bu paketteki diğer kanalları da izlemediğim için böyle söyledim. Türksat Ankara Paket 8 - Doğu olarak adlandırılmış.

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Kanalda sorun yok çanağınız ayarsız ,evet 2 farklı şehirdeki anteninizde ayarsız çünkü bana özel sinyal yollamıyor bu kanal.
Uğraşmaya değmeyecek bir kanal olduğunu söyledim zaten, fark etmiyor o yüzden.

Son düzenleme:
Bende 9-10 tane tv de kurulum yaptım. Karşılaştığım sorunlardan bir tanesi tgks destekleyen cihazlarda tgks ile yaptığım aratmada örnek olarak 1-trt 1 2- trt1 3- kanal d 4- kanal d ... şeklinde olması idi.
ikinci sorun ise bir tane tv vardı philips marka kendincen uydu alıcı yaklaşık 10 yıllık bir tv. Ne kadar fabrika ayarından başlatsam da bazı kanallar çıkmıyordu. bende elimde yedek duran uydu alıcı vardı onunla çözdüm.

Arkadaşlar köyde scart girişli tv var. eski isimsiz bir alıcı takılıydı. Tkgs var ama sadece trt1 geliyor. En uygun fiyatlı almak istediğimizde Ne almalıyız ne tavsiye edersiniz.
Ne marka olursa olsun kesinlikle DVB s2 tuneri olan ürün alınız.

Hdmi portlu alsa daha doğru
Bu tip cihazlar zaten standard hdm çıkışlıdır belirtmenin gereğini duymadım.
Arkadaş belirtmiş scart girişli tv diye o yüzden detaya girmedim tv nin özelliğini kendisi biliyordur ona göre baktığında önerimi dikkate alması için önemli olan özelliğini belirttim.(y)

Uhf bandından çanaklarda izlenen yayınlar sonrası Uydu değişiminden sonra S bandına geçişte nasıl uydu cihazları değişimine mecburi şekilde gidildiyse şimdiki durumda S bandından S2 bandı ile çok daha yeni 8K yayınlara kadar yayın agını destekleyen bir uyduya geçiş yapıldığından dolayı mecburi olmasıdır.

Frekans aralaığı vesaire değişmedi değişen Frekans aralığındaki data iletişimindeki kodların değişmesidir.

Bunu HDD diskten SSD veya daha doğrusu M2ngf diske geçiş gibide değerledirilebilirsiniz.
Uydu cihazındaki HDMİ çıkışı sadece video kodunu tv cihazındaki alıcı video kodunu çözen SCART,Svideo,VGA,HDMİ giriş çeşitliliğine baglandığında sadece video cod ile görüntüyü alırsınız.Uydudan gelen sinyali almazsınız.

Yıllardır hdmi diye alınan bir çok uydu cihazı modeli ve tv ler bu DVB S2 tuneri destekleyen ürünlerdir o yüzden bu cihazların yazılımlarının günceli varsa kesinlikle güncellenip kullanılmalı günceli yoksa yazılım içersine gömülü olan menüleri inceleyip dikkatli şekilde ayarına bakılmalıdır.Kanal çıkmadı veya sinyal yoksa buda demektirki anten ayarına ciddi şekilde bakılması gerektiğinin bu uydu ile yeniden anlaşıldığıdır.

TKGS sadece yazılım ile akıllı kanal arama mantıgıdır.Akıllı olupta kanalı görmesi için anten ayarının iyi olması ve uydu ayar menüleri doğru olması şarttır.Ayar iyi olupta kanalı görmüyorsa o zaman cihazdaki yazılımın eksigi vardır.
Uydu sinyalin eksiği değildir.

Şimdi farkedilen DVB S S2 tuner olarak yayın alıcı cihaz farkı ile durum ortaya çıkmıştır ve neden kabullenmekte zorlanılıyor yorumlarla bogulunuyor buda ayrı tartışmadır.HDMİ var yok olayı değildir.

Tv kanalları uyduya sinyal yollamaz.

Sinyal Türksat ortamındaki cihazlar kanalların yayınlarını toplayan ve verici cihazlar ile uydu siinyaline dönüştürüp uyduya yollayıp uydudanda dünya üst katmanlarına yayılan bir sinyale dönüştürmesi ile alıcıların sinyal almasına olanak sağlar.

Uydu vericilerindeki sinyaller ve uydu alıcıları KiŞİSEL sevilen izlenen yada sevilmeyip izlenmeyen kanallara göre çalışmaz öyle bir mantığı düşünmemeliyiz irdelememeliyiz.

O nedenle şu an cihaz sorunlarına maruz kalanlar bir nevi mecburiyetten dolayı bir teknoloji geçişinden dolayı kullanılacak cihazlarında aradaıkları özelliğin minumum sadece diğer üst seviye özelliklerinden önce artık DVB S2 tunere sahip cihaz olmasına bakmasından geçiyor.Bu özellikte halen ve yıllardır satılan bir çok cihazda olsada alım yapılırken bu bilinç ile alınmalıdır.

Bu durumu birde şu şekilde bakalım derim.Android 5 olan bir telefonu 3g bandında kullanıldığında internet odaklı işlevler için yetersiz kalıp nasıl terk ediliyor ve 5g destegi olana geçişi kabullenip masraf yapılıyorsa bu durumda bundan ibarettir.Sadece telefon yanında bedavaya denilecek bir seçenek olduğuda gerçektir.

Son düzenleme:
İki farklı şehirdeki iki farklı cihazımda da bu kanal sorunlu, herkes aynı sorunu yaşıyorsa sorunu kanalda aramak lazım. Ayrıca uğraşıp yanlışlıkla diğer kanalların ayarını kaçırmaya değecek bir kanal da değil bu.
evet bendede kanal 7 çekmiyor son çare olarak avrupa versiyonunu ön tarafa taşıdım. onunla dare ediyorlar. uydu ayarlarıyla oyamaya gerek yok bencede

Genelde en çok Next 2023 aldım yıllardır. Arkadaşlardan kaç kişiye verdim yenisini aldım yine. TKGS özelliği var. Otomatik kanallar güncelleniyor. Scart desteği de var tüplüler için. Fiyatlar uçmuş. Tamam talep varsa artar fiyat ama bu da artık katlamalı zam. Turksattan önce 1500 tl civarına kadar çıkmıştı. Şimdi uçuşuyor yine 2500 diyen bile var.

Bende 9-10 tane tv de kurulum yaptım. Karşılaştığım sorunlardan bir tanesi tgks destekleyen cihazlarda tgks ile yaptığım aratmada örnek olarak 1-trt 1 2- trt1 3- kanal d 4- kanal d ... şeklinde olması idi.
ikinci sorun ise bir tane tv vardı philips marka kendincen uydu alıcı yaklaşık 10 yıllık bir tv. Ne kadar fabrika ayarından başlatsam da bazı kanallar çıkmıyordu. bende elimde yedek duran uydu alıcı vardı onunla çözdüm.
Fabrika ayarı degil hocam. Kayıtlı butun frekansları silip öyle deneyin

Ya da bazı modellerde ilk kurulum oluyor. İşe seni en baştan başlatıyor. Turksat vs seçtikten sonra TKGS varsa açıyorsun tamamdır.

Bu da benim yaklasık 10 yıllık tv ımde bazı kanalların neden çıkmadığının cevabı oldu.
Bazı kanallar çıkmıyorsa tv yazılımı kaynaklıdır tünerin dvb s2 desteği çıkan kanallrı hd 1920 1080 olarak görünüyorsa ve görüntüdeki ciddi iyileşmeleri farkediyorsanız var demektir sadece yazılım sd yayın coduna göre detaylıdır durum bundan ibaret ve herkesin yaşadığı bu durumun kaynagıdır.

Birde genel olarak belirteyim.Bazı uydu girişi olan tv modellerde tuner seçme menüsü eklediğim resimdeki gibi dvbS ve dvb s2 olarak ayrı şekilde mevcut olabilir veya marka modellerin yaptığı gibi gizli menüde ayar mevcuttur (Samsung 120hz tv de rf girişi kapattım menüde dvb ayarlarıda mevcuttu)dikkat edilmeli.Bu seçenegin olması hotbird uydusu yıllardır dvb s2 kullandığından dolayı belirtiyorum o yüzden yazılımlarda bu seçenek ayrı şekilde eklenmiş olabilir.

Direkt yayın kurulum veya tkgs olarak ilk uydu tarama başlangıcı içayarlarını değiştirmez ve kesinlikle buda yapılmadan önce bütün kanal listesi radyo dahil silinmeli.Bu ilk kurulum özelliği Fabrika yazılımında uydu ayarı eski tp listesi olarak ne girildi ise ona göre arama yapar.O yüzden eski cihazlarda kanal güncelleme uazılımı varsa yapılmalı yada direkt temel uydu ayarına girip şebeke arama ve 12380 frekansı ilk tarama olarak yapılmalı kanısındayım.

Ekli dosyalar

• 7223.jpg
    7223.jpg
    156.4 KB · Görüntüleme: 8
  • 7224.jpg
    7224.jpg
    162.9 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Eski bir televizyon var baya eski onda bile bu frekans ayarı çalışır mı ?

Bazı kanallar çıkmıyorsa tv yazılımı kaynaklıdır tünerin dvb s2 desteği çıkan kanallrı hd 1920 1080 olarak görünüyorsa ve görüntüdeki ciddi iyileşmeleri farkediyorsanız var demektir sadece yazılım sd yayın coduna göre detaylıdır durum bundan ibaret ve herkesin yaşadığı bu durumun kaynagıdır.

Birde genel olarak belirteyim.Bazı uydu girişi olan tv modellerde tuner seçme menüsü eklediğim resimdeki gibi dvbS ve dvb s2 olarak ayrı şekilde mevcut olabilir veya marka modellerin yaptığı gibi gizli menüde ayar mevcuttur (Samsung 120hz tv de rf girişi kapattım menüde dvb ayarlarıda mevcuttu)dikkat edilmeli.Bu seçenegin olması hotbird uydusu yıllardır dvb s2 kullandığından dolayı belirtiyorum o yüzden yazılımlarda bu seçenek ayrı şekilde eklenmiş olabilir.

Direkt yayın kurulum veya tkgs olarak ilk uydu tarama başlangıcı içayarlarını değiştirmez ve kesinlikle buda yapılmadan önce bütün kanal listesi radyo dahil silinmeli.Bu ilk kurulum özelliği Fabrika yazılımında uydu ayarı eski tp listesi olarak ne girildi ise ona göre arama yapar.O yüzden eski cihazlarda kanal güncelleme uazılımı varsa yapılmalı yada direkt temel uydu ayarına girip şebeke arama ve 12380 frekansı ilk tarama olarak yapılmalı kanısındayım.
Tv yi fabrika ayarına çevirip 12380 ve 14123 frekanslarını denedim. 12380 de hiç bir şey bulmazken 14123 de buluyor ama bu seferde bazı kanallar çıkmıyordu. Aynı evde farklı bir tv de ise ( bunda harici uydu cihazı var ) 12380 ile (TKGS) bütün kanallar çıktı.
Bende eski tv olduğunu düşünerek ondan olabileceğini düşündüm.

Ya da bazı modellerde ilk kurulum oluyor. İşe seni en baştan başlatıyor. Turksat vs seçtikten sonra TKGS varsa açıyorsun tamamdır.
Ne demek istediğini anlayamadım kusura kalma. Zaten tkgs ile yaptığım arama sonrası kanal listesi o şekilde çıkıyor.
Fabrika ayarı degil hocam. Kayıtlı butun frekansları silip öyle deneyin
Bu denenebilir. Ama Zaten kanal listesini elle güncelledim :) Aynı cihaz için uğraşamam ama farklı bir cihaz da denk gelirsem denerim :)

Ne demek istediğini anlayamadım kusura kalma. Zaten tkgs ile yaptığım arama sonrası kanal listesi o şekilde çıkıyor.

Bu denenebilir. Ama Zaten kanal listesini elle güncelledim :) Aynı cihaz için uğraşamam ama farklı bir cihaz da denk gelirsem denerim :)
Menüyü karıştırınca İlk Kurulum diye seçenek koyuyorlar. Girdiğiniz zaman kanali listesinin canına okuyup işe baştan başlıyor. Uydu seçimi, otomatik arama, şebeke arama ya da tkgs seçenek sunuyor. TKGS otomatik seçince. Tak diye saf temiz liste geliyor.

Şimdi ne demek istediğini anladım. Sağolasın

-Hocam tek tek frekans silmektense uyduyu silin yeni uydu tanımlayın daha kolay, ben öyle yapıyorum. Tek frekans ekliyorum 12423 H 30000 veya 12423 V 27500 tüm kanalları buluyorum.

Geri