TV box önerisi

Hocam bu cihaz lisanssız mı acaba
Ben cs & nuvio tarzı 3. parti uygulamalar kullandığım için netflix & prime vb. çok önemsemiyorum açıkçası. Fakat;

Şöyle bir bilgi var cihaz hakkında fiyat/performans olarak mantıklı geldi bana:

1787125577795.png

Next cihazı güzel tavsiye edilir 👍

Ben TV Box ailesine geçtiğimiz günlerde ilk kez Xiaomi Tv Box ile katıldım memnunum daha iyisi vardır muhtemelen ama hayat kalitemi arttırdı.

Xiaomi iyi

Kaçıncı nesil olan hocam
Her zaman son sürümü iyidir ama dreamstar nova 2 de kullanıyorum onla da sorun yaşamadım gayet hızlı. Ama şuan çok aşırı pahalı olmuş değmez o fiyata. Sadece Çin malı ne olduğu belirsiz çok ram'e kanıp alma dedim çünkü lisanssız mallar hem sahte oluyor hem donanım olarak yetersiz. İlk önce Çin malı 4gb ramli bir box aldım pişman oldum. Torent içerikleri açınca android hata ekranı çıkıyordu :) lisanslı 2gb ram bile yetiyor

hayırlı günler dilerim :) ben de yaklaşık 1 yıldır Homatics box r 4k plus cihazı kullanıyorum tavsiye ederim .ayrıca arkadaşıma hiremco smile pro aldık onu da inceledim o da güzel bir cihazdı..onu da tavsiye ederim

kesinlikle lisanslı olanı lisanslı değilse ne kaliteli görüntü ne de bazı platformlar ın yasal uygulamasını yüklenemezsiniz.

Mi box 3. Nesil tavsiye ederim.

Netflix,Amazon Prime gibi platformları üyelik satın alarak izleyeceksen kesinlikle lisanslı bir ürün almanı tavsiye ederim. Belirttiğin fiyatlara Dreamstar Nova 2 ya da Mi Box 3. nesil bakabilirsin. Acelen yoksa yeni nesil işlemcili cihazların çıkmasını da bekleyebilirsin.

O değilde hala cihazlarda emmc hafıza görünce eski çakma çin malı telefonlar aklıma geliyor. işlemci x4 ram 4gb ama hafıza emmc, hani bir söz vardı sisteminizin kalitesi en zayıf parçanız kadardır diye, çok güzel çalışan sistem az biraz zaman sonra yavaşlamaya başlıyor.

Elinizdeki 2 cihazda zaten güncel ürün denilebilecek seviyedeler eksi yanları güncelleme yoksunu olmaları diğer markalar içinde geçerli bir durum.
Aradığınız ileriye dönük uzun süre kullanım ise denildiği gibi yeni modelleri beklemeniz daha iyi olacak gibi ve yazınızda pahalı dediğiniz rakamlar elinizdeki modellere kıyasla daha üst model arayışına göre maalesefki normal en minimal oranlar olarak görülmesi gerektiği açıktır.Diğer türlü cihaz aramanın manasını tartışmakta önerilen cihazların hepsindeki donanım zaten aynı seviyede sadece yazılımsal boyut sorunu ön plana çıktığından manasız olduğu her şekilde bence görülmektedir.

Nova 2 plus gibi yapay zeka destekli güncel ürün sınıfı modeller şu an üst seviye olarak görünüyor

Buna göre ileriye dönük düşünülecekse ciddi seviye Medya video akışına yönelik standardınız varsa olacaksa yeni nesil cihazlarda AOMedia Video 1 destegine kesinlikle bakılmalıdır.Önümüzdeki yıldan itibaren medya yayıncılarının yeni yayınlarının temeli olmaya başlayacaktır.Youtube buna başladı diye biliyorum.

Ram minumum özelliği DDR4 olmalıdır LPD olan ise 2.sırada tercih edilmeli yada DDR5 olanları lpdd farketmez 2gb da olsa kafidir denilebilir lakin DDR5 te olsa 4gb artık standarda biniyor ve bunun üzerinde yogunlaşılmalıdır.

Disk kapasite alanı kesinlikle ramle paylaşılan bir chipset model olmamalıdır.Her şekilde artık 16gb kafi olsada yükseltme için sd kart yuvasına kapasiteli uhd üst versiyonlarından olan sdcard alınıp takılmalıdır ve yeni yüklenecek ne varsa buna yüklenerek dahaili kapasite sadece sistem için alan olarak bırakılmalıdır.Akıcılık oranı en üst seviyede olur.

Hdmi çıkış versiyonuda kesinlikle önemli unsurdur bu dikkate alınmalıdır.

Yazılım olarak ise artık android 14 drvri boxlardada sonlara geldi o yüzden cihaz donanımına öncelikle üst versiyon android seçeneğide öne alınması gerekli görülmelidir.

Bu tip ürüne arayışta birde görsel görüntü cihazınızında desteği olması tartışılmazdır.Klasik 1080 p olan 200 lük bir ekranda olsa bu tip cihaz için kullanmak elinizdeki cihazlar için bile artık manasız kalıyor zaten.Hsls 170 ekran olup hd rady diye olan oled vesaire modeller mevcut.

Şimdilerde ürün yelpazelerindeki yenilenmeye doğru bir geçiş mevcut ciddi güzel durumları izliyoruz yaşıyoruz ve buna göre öenerilen modellerde bunları desteklesede bu geçiş dönemi ara model çogolması kaynaklı fazladan teknoloji hurdasınıda çoğaltmakta hep böyle olmuştur lakin bunlarıda hesaba katınca gördüğüm hesap performans oranı düşüncesi bence bu dönemlerde çokta göreceli kavramlara gebe bir düşünce olarak görünüyor.

Diğer türlü ucuz olsun akıcı olsun hep güncellensin sorun olmasına yönelik bir düşünce ile arayışın zorluğu kafa bulantısına yolaçan kararsızlığın pençesine düşmeninde gereği olmadığı kanısındayım ve yeni yılda girş yapacak ürünlere odaklanmak şu an için en mantıklı tavsiye olduğuda tartışılmaz görünüyor.

Fiyat performans arayışı varsa ve piyasadaki bu ürün sınıfı yelpazesinde türevsel çogunluk pazarında 1 tane alayım sürekli güncel olsun gibi vesaire bu yazdıklarım zaten gereksiz kalır.Diğer türlü Medyatik öncelik ve standar varsa arayış bu tip cihazlara doğru olmalıdır ve Pc donanım olarak nasıl bir geniş pazar varsa bundada geçerli olduğu ve zaten başlı başına bir pc olduğu gerçeği ile anlaşılmış olmalıdır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Geri