Spam Mesajların Önüne Geçmek İçin Çözüm Önerisi

Sizce böyle bir uygulama olmalı mı?

• Evet, olabilir.

• Hayır, olmaz.

• İlerleyen süreçte düşünülebilir.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Massacre47

Little pig, little pig. Let me in.
Müdavim
Puan 158
Çözümler 0
@Massacre47
Merhabalar değerli forum üyeleri,

Son zamanlarda sıklıkla yeni üyeler tarafından "Paylaşımcı Rütbe"ye hızlıca ulaşmak amacıyla mesaj spamı yaptıklarını gözlemliyorum. Rastladığım bu durum için çözüm önerisi sunacağım, bu çözüm önerisi sayesinde rütbelere yeni bir özellik kazandırabiliriz. Her rütbeye özel, mesaj atma süresi getirilebilir. Örneğin:
Üye: 5 dakika da bir yeni mesaj gönderebilir.
Paylaşımcı: 2 dakika da bir yeni mesaj gönderebilir.
Müdavim: 30 saniyede bir yeni mesaj gönderebilir.
Uzman-Geliştirici: 10 saniyede bir yeni mesaj gönderebilir.
Süre sınırlaması olması hâlinde konularda gereksiz-spam mesajların önüne geçilebilir. Üyeler bir sorun yaşaması halinde konu sahipleriyle DM üzerinden sınırlama olmaksızın yine iletişimde bulunabilir.
Bu uygulamayla beraber "Paylaşımcı Rütbe" olmak için gereken 50 mesaj sınırı, 30'a düşürülebilir. Hatta naçizane fikrim, yenilik olması amacıyla yeni rütbeler oluşturulabilir. Nihayetinde son söz site yönetimine aittir.
Teşekkürler, saygılarımla.

Selamün aleyküm abi öncelikle spam yaptıysam kusura bakmayın herkesden özür dilerim ben Ocak 2025 den beri üyedim ama hiç mesaj yazmadım ama sonradan bazı konuları göremeyince yavaş yavaş mesaj yazıyordum Forum da gezerken 1 arkadaş dan gördüm bende deneyeyim dedim

Bence bu şekilde yapanlar olduğunu düşünüyorsanız önce bir uyarı verin ikinci hamleniz ban olsun. Hatırlarsanız bir yaş yoklaması yapmıştık ve ciddi sayıda büyüğümüz var forumda ve eski kurallara görgüye hakimler. Bence böyle bir uygulama yerinde olur.

Selamün aleyküm abi öncelikle spam yaptıysam kusura bakmayın herkesden özür dilerim ben Ocak 2025 den beri üyedim ama hiç mesaj yazmadım ama sonradan bazı konuları göremeyince yavaş yavaş mesaj yazıyordum Forum da gezerken 1 arkadaş dan gördüm bende deneyeyim dedim

İnanın bende aynı durumdayım üyeliğim belki forumun ilk kurulduğu günden devam ediyor. İnanın konulari görmek için mesaj gerektiğini 2-3 gün önce öğrendim. Kesinlikle spam yapmamaya çalışıyorum. Ama ne karar verilirse boynumuz kıldan ince

Öncelikle Forum içerisinde etkileşimi arttırmak için bu tarz çalışmaları yapmanızda bir sorun yok ama bunu Forum yöneticilerinin yapmasını beklerdim. Burada sorun fırsatçılık yaparak önemli sayılabilecek bir konuda örneğin cloudstream ile ilgili konu açan arkadaş mesaj limitini çok yüksek tutarak forumdaşların konuya girmesini sınırlandırması nedeniyle bu spam mesajlar arttı bu konuda naçizane fikrim herkesin ulaşabildiği bir politika izlemeniz

Spam oneriler
Öncelikle Forum içerisinde etkileşimi arttırmak için bu tarz çalışmaları yapmanızda bir sorun yok ama bunu Forum yöneticilerinin yapmasını beklerdim. Burada sorun fırsatçılık yaparak önemli sayılabilecek bir konuda örneğin cloudstream ile ilgili konu açan arkadaş mesaj limitini çok yüksek tutarak forumdaşların konuya girmesini sınırlandırması nedeniyle bu spam mesajlar arttı bu konuda naçizane fikrim herkesin ulaşabildiği bir politika izlemeniz
Bunun konuyu acanla ilgisi yok cloudstream bölümü teliften korunmak icin site yöneticileri tarafindan 50 mesaj sınırı koyulmuştur orada kim konu acarsa açsın 50 mesajin yoksa göremezsin forum yardımlaşmak icin var elimde olsa benim açtığım konulari herkes görsün baska yere konu acinca siliyorlar çünkü cloudstream bölümü var diyorlar orada ac konuyu

Son düzenleme:
Spam oneriler

Bunun konuyu acanla ilgisi yok cloudstream bölümü teliften korunmak icin site yöneticileri 50 mesaj sınırı koyulmuştur orada kim konu acarsa açsın 50 mesajin yoksa göremezsin konuyu acanla ilgisi yok
Bunu bilmiyordum mesajın o bölümünü dikkate almayın bilgilendirme için teşekkürler

Bunu bilmiyordum mesajın o bölümünü dikkate almayın bilgilendirme için teşekkürler
Baska bölüme konu açtığımda konu cloudstream bölümünde acilmadi diye siliniyor yani elimde olsa oradaki konulari herkes görsün isterim ama bu site yöneticilerinin koyduğu karar

Yeni üyelerin ilk yapması gereken şey,

Kuralları okumak

Bu kadar basit

İngilizce'de Fly on the wall diye bir deyim var. Duvardaki sinek. Mesaj sınırı, arada havalanın, turlayın diye var

Bu foruma katılma tarihi neredeyse sizlerle aynı. Boş mesajlar yazıp gereksiz yere forumu çöp etmiyoruz diye hakaret sayılabilecek yorum yazma hakkını size kim veriyor. Konu ile ilgili bir fikriniz varsa iletirsiniz niye polemik konusu yapıyorsunuz

Bu foruma katılma tarihi neredeyse sizlerle aynı. Boş mesajlar yazıp gereksiz yere forumu çöp etmiyoruz diye hakaret sayılabilecek yorum yazma hakkını size kim veriyor. Konu ile ilgili bir fikriniz varsa iletirsiniz niye polemik konusu yapıyorsunuz
Dostum herkesin fikrine saygımız var, kimseye de hakaret etmedim. Polemik ortamı oluşturma gibi bir niyetim de yok ama sizin kaba üslubunuza binaen böyle bir niyetiniz var gibi. Sen mevzuyu yanlış anlamışsın. Demek istediğim mesele şu:
Bazı konulara erişebilmek için üyelerin rütbe atlaması gerekiyor, bu sebeple de yeni veya eski konu fark etmeksizin mesaj spamı yapıyorlar. Durum böyle olunca forum ana sayfasında önem arz edebilecek konuların görünürlüğü azalmış oluyor. Benim bu konuyu açmamda ki maksat ise spam mesajın önüne geçebilecek basit ama etkili bir fikir sunmak. Siz ise konuyu çarptırarak "Boş mesajlar yazıp gereksiz yere forumu çöp etmiyoruz diye hakaret sayılabilecek yorum yazma hakkını size kim veriyor." diyorsunuz. Önce ne yazdığınızı anlayın sonrasında da üslubunuza dikkat edin.

Üye: 5 dakika da bir yeni mesaj gönderebilir.
Uzman-Geliştirici: 10 saniyede bir yeni mesaj gönderebilir.
Peki hocam gerçekten önemli spam yapılmayan bir konuda, yeni üye ve uzman olan kişiler yazışıyorsa, en küçük bir sohbet bile saatler sürmez mi? Uzman cevap yazılmasını, yeni üye cevap yazmayı bekleyecek, hem de 5 dakika. Düz hesap 10 mesaj 1 saat sürer. Herkesin bu kadar vakti var mı. ? Ben yarıda bırakır giderim şahsen.

Peki hocam gerçekten önemli, spam yapılmayan bir konuda yeni üye ve uzman olan kişiler yazışıyorsa, en küçük bir sohbet bile saatler sürmez mi? Uzman cevap yazılmasını, yeni üye cevap yazmayı bekleyecek, hem de 5 dakika. Düz hesap 10 mesaj 1 saat sürer. Herkesin bu kadar vakti var mı. ? Ben yarıda bırakır giderim şahsen.
Sanırım mesajımı dikkatli okumadınız.
Üyeler bir sorun yaşaması halinde konu sahipleriyle DM üzerinden sınırlama olmaksızın yine iletişimde bulunabilir.

Foruma üye olup hiç bir faaliyette bulunmayan, hatta login bile olmayan üyelerin üyeliğinin askıya alınması, hatta silinmesi lazım. Gireyim, alacağımı alayım ve gideyim . Ne âlâ memleket. Bari bi teşekkür et

Foruma üye olup hiç bir faaliyette bulunmayan, hatta login bile olmayan üyelerin üyeliğinin askıya alınması, hatta silinmesi lazım. Gireyim, alacağımı alayım ve gideyim . Ne âlâ memleket. Bari bi teşekkür et
Ankete "Hayır, olmaz" diyen de böyle birisi muhtemelen 🫢

Sanırım mesajımı dikkatli okumadınız.
Okudum hocam. Açık alanda yazılacak ve birçok kişiye faydası dokunabilecek şeyleri neden dm üzerinden konuşayım. Gördüğüm kadarıyla bazı kişilerin dm kutusu da kapalı. Benle dm üzerinden konuşmak zorunda da değil ayrıca.

1-2 haftaya büyük bölümü 50 yi geçer ve pusuya yatar. Şöyle bir baktım, dünyada durum ne diye. Yüzde 1 geliştirici, 9 aktif, 90 ise izleyici, ölçülebilen durum imiş.

Bence sınırın düşürülmesi gerekli, zaten onay sürecinden geçiyor üyeler.

1-2 haftaya büyük bölümü 50 yi geçer ve pusuya yatar. Şöyle bir baktım, dünyada durum ne diye. Yüzde 1 geliştirici, 9 aktif, 90 ise izleyici, ölçülebilen durum imiş.
Cahilliğimi bağışlayın hocam, nedir bu 50 mesaj olayı ? Paylaşımcı olunca ne oluyor, nasıl bir artısı var. ? Neden bu kadar önemli.

Geri