İndirim🔥🔥🔥 TCL 27G64 VA QD-Mini LED 2K 180 Hz Monitör 12.999 TL - TCL monitörler Türkiye'de!

isimbulamajim

Paylaşımcı
Puan 61
Çözümler 0
@isimbulamajim
Piyasa karışır benden söylemesi. Mini-LED için aşırı uygun fiyat.

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Bu testte ghostingi iyi duruyor ancak gecikme tablosunun en üsttünde gecikme değerleri yüksek, 23.4 ms bile görmüş black smearing durumu pek iyi değil yani. Bu testte ise fast overdrive ayarında ghosting bildiğin yok gibi bir şey, muazzam performans sunmuş:
Burda ise iyi çıkmış. 25G3ZM gibi performansı var:
Renk gamutu bayağı yüksek. %96 DCI-P3 sunuyor:
Kontrast oranı 3950:1 IPS'ten 4 kat daha fazla, parlaklığı 455 CD muazzam bir değer ve local diming ile 822 CD'ye ulaşıyor. Monitör sadece 180 local diminge sahip ancak bu bütçede tatmin eder.
Monitör hem VA panel hemde local diminge sahip olduğu için elbette siyahları çok koyu. Blooming sorunu göremedim:
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Valla oyunculukla işim yok ama HDR açıkken parlaklık ayarı yaptırıyor mu? Mesele orada. HDR i kapatınca ayar yapıyorsun ama her şey pastel oluyor. O zaman hiçbir anlamı yok. OSD menüsünün de kullanışlı ve gelişmiş olması lazım. Yoksa bu özelliklere takla artıran fiyatı çok daha uygun olan monitörler var. Hatta onlar da paneli TCL den Fast IPS alıyor ama yazılım konusundaki hataları yüzünden değer kaybı büyük. Merak ettim. Fiilen görüp incelemek lazım.

Valla oyunculukla işim yok ama HDR açıkken parlaklık ayarı yaptırıyor mu? Mesele orada. HDR i kapatınca ayar yapıyorsun ama her şey pastel oluyor. O zaman hiçbir anlamı yok. OSD menüsünün de kullanışlı ve gelişmiş olması lazım. Yoksa bu özelliklere takla artıran fiyatı çok daha uygun olan monitörler var. Hatta onlar da paneli TCL den Fast IPS alıyor ama yazılım konusundaki hataları yüzünden değer kaybı büyük. Merak ettim. Fiilen görüp incelemek lazım.
KTC 14.999 TL'ye Mini-LED monitôr getirdi. O çok daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: ENS
KTC zaten panel krizi ile ortaya çıkıp rakiplerini geçen bir Çinli panel üreticisi olarak hayata başladı. Sonra monitör olarak bizim namlı markalar dediğimiz birçok firmaya direkt onların adıyla monitör üretti. Sonra dedi ki ben yapıyorum bunlar marka parasına dünyalığı yapıyorlar. Kendisi geç de olsa girdi piyasaya ama reklama para vermediği için bilinmiyor. KTC'nin 2K 27 inç gaming monitör diye geçen monitörleri çoğu rakibine nal toplatır. Ama yazılım konusunda dediğim hususlar önemli. Bir de ne kadar yazsalar da AMD Sync, Nvidia Sync, Eye Care gibi özellikleri yok. En ücretsiz teknoloji olan FreeSync kullanıyor hepsi. Oyun oynayanlar zaten gözü nasıl dayanıyor bilmem ama benim için HDR açıkken parlaklığı düşürememek bile büyük çıkıntı. Eye Care özelliği, Mavi ışık önleme benim için önemli. 5 dk sonra evdekiler ambülans arar yoksa. Çalışırken benim amirlerim bile bezmişti nöbetten. Git hangi şeyi alıyorsan faturası ile al, getir tak. Çalış. Envantere işlet demişlerdi.

Bu işi tam olarak sağlık açısından yapan firmalar MSI'ın çoğu monitöründe gördüm. Ama BenQ gibi sağlık odaklı bir manyaklık görmedim. Adamlar kılı kırk yarmış. TCL'de dikkat etmiştir umarım bu konulara.

Sadece oyun odaklı odasında RGB ışıklar olan ve etkilenmeyen arkadaşlar gönül rahatlığı ile 2K olan KTC gibi ürünleri tercih edebilirler. Zaten o karmaşa, hıza, renk değişimine katlanan beyin ve gözler HDR üstüne düşük parlaklık ayarı ve göz koruma gibi şeylere takmazlar bence. Ben öyle olsaydım o monitörleri seçerdim. ama TLC'yi merak ettim. Fiilen görürsem detaylıca inceleyip buraya yazarım.

Geri