Çöküşten kastınızı tam anlayamadım ama şunu rahatlıkla size diyebilirim. Bir ülkenin ana kurucu değerleri (norm değerler deriz) ne kadar çok yıpranırsa ekonomik olarak güçlenseniz bile sisteminiz çürümeye başlar. A.B.D. gibi bir ülkede ekonominin devasa büyümesi de Amerikan vatandaşlarını birebir günlük yaşamda hissedilen şekilde etkilemez, kendini hissettirmez ama ekonomik düşüşdeki her şeyden her vatandaşı direkt etkilenir çünkü ekonomik sistemi buna göre kuruludur. Sadece resmi rakamlara göre 1 milyona yakın evsizin ve sokakta yaşayanın olduğu, sosyal sağlık sistemi nedeniyle trafik kazası geçiren kişilerin ambülansa ben gitmek istemiyorum dediği bir ülkede ekonomik göstergelerin tavan olmasının hiçbir anlamı yok kanımca. Zira sistem ve kurucu değerler buharlaşıyor. Trump dönemine gelirsek Amerika'da tekno-feodalismin tavan yaptığı ama merkezi hükümetin Amerika tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde eyaletlere kadar anayasalarına aykırı şeikilde müdahale edildiği, Amerika'yı Amerika yapan şey olan 4.güç dediğimiz medyanın Amerika tarihinde ilk kez yayın ve yazılarına oto sansür uygulamak zorunda kaldığı bir Amerika isterse yine dünya ekonomik lideri olsun (ki bugünkü dünyada imkansız) sistem olarak çürümüşlük çok kötü durumda. Çöküşten kasıt buysa Amerika çökeli çok oldu. Ekonomi olarak bahsediyorsanız bu sistemlerinde dediğim gibi, dünya birincisi olsalar da bir şey ifade etmez.