ENS
Müdavim
Zaten işi bilen anlar diye ondan dedim. Sadece nikotinden kaynaklı bir durum değil aslında. Fizyolojik bir durum. Bizim doktorlar birinci sınıfta gördüğü anatomi dersini unutup hiçbir şeyi kafada tutup kendini gelistirmekten yoksun olduğu için oluyor. Hastalığı bulup tedavi etmek yerine anlık semptomları bastırıyorlar. Bu bahsettiğiniz demir kesimi vb yukarıda yazdığınız durumlarda ve sonrasında baş ağrınız oluyor mu? Mide bulantısı oluyor mu? Bir de baksanız da mı oluyor bakmadanız görmediniz ama böyle bir olay etrafta. Aynı şekilde hissedip etrafa bakıp birinin sigara içtiğini ya da metal kestiğini bu sebeplerden anlayabiliyor musunuz?normalde saman nezlesi var bende. tabi bu uzun süreç sonrası konulan tanı ne derece doğru bilmiyorum. çiçek kokusu, rutubet kokusu, tozlu ortamlar, demirin canavar ile kesildiğinde ortaya çıkan koku gibi bazı etkenler tektikliyor hapşırık durumunu. özellikle demir ve sigara anında etkiler.
çok baktırdım ama hep antihistanimik ilaçlar ile bastırma tedavisi verdiler. olmadı birde dediğin gibi yapayım. bir muayene olayım Toksikonolojiye.