Homatics Box 4K V2

Cemzell

Paylaşımcı
Puan 94
Çözümler 0
@Cemzell
Bu modelin kalbi olan X5M işlemci, sadece hız değil, teknoloji nesli olarak da ayrışıyor:
Homatics Box 4K V2
Cihaz Özellikleri
Google TV OS Android 14 32bit
CPU: Amlogic S905X5M
GPU :Mali-G310 V2
Ram: 4GB LPDRR4-X4
Depolama: 64GB
2x USB 2.0 1x optik ses
Wİ-Fİ : 2.4GHz 5GHz WIFI6 BT 5.2
Ethernet 10/100M/1000
DC Güç : 12v1a
Ses Video: DD-DD+ Atmos DTS Doby Vision HDR10+ AV1 video
4K HDR10 Netflix 4K
L1+Netflix Full Lisanslı TVBox
  • Mimari: S905X5M, 6nm üretim mimarisiyle gelir (önceki X4 modelleri 12nm idi). Bu, cihazın çok daha az ısınması ve daha yüksek enerji verimliliğiyle çalışması demektir.
  • AI-SR (AI Super Resolution): X5M'in en büyük kozu budur. Düşük çözünürlüklü (1080p veya 720p) içerikleri yapay zeka ile 4K'ya yükseltirken, X4'e göre çok daha keskin ve detaylı bir görüntü sunar.
  • VVC (H.266) Desteği: Geleceğin video kodeği olan H.266'yı donanımsal olarak destekler. Bu, cihazı önümüzdeki 5-6 yıl için "geleceğe hazır" (future-proof) kılar.

Test Sonuçları ve Benchmark​

Test TürüS905X4 (Eski Nesil)S905X5M (Yeni Nesil)
Antutu v10~100.000 Puan~135.000 - 145.000 Puan
Arayüz HızıAkıcıAnlık (Instant)
Isınma (Yükte)70°C - 75°C55°C - 60°C (6nm etkisi)
Video Çıkışı4K @60fps8K @60fps (Donanımsal destek)

Öne Çıkan Teknik Detaylar​

• Bellek: 4 GB LPDDR4X RAM (Multitasking performansı mükemmel).
  • Depolama: 32 GB veya 64 GB eMMC (Model varyantına göre değişebilir).
  • Bağlantı: Wi-Fi 6 ve Gigabit Ethernet standarttır. Kablosuz hız testlerinde 700 Mbps bandını zorladığı görülmüştür.
  • Ses: Dolby Atmos, DTS-HD ve TrueHD (Passthrough) desteği ile sinema sistemleri için tam uyumludur.
Nova 2 fiyatı yükseldi o nedenle bu cihazı tavsiye ederim. Üst seriler son çeyrek yani yıl sonuna doğru çıkacak.

Şu an en uygun
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Ekli dosyalar

• IMG_2263.jpeg
    IMG_2263.jpeg
    213.8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Cihazı alıp kullanan var mı? Deneyimlerini paylaşabilir mi? İnternette çelişkili yorumlar ve videolar yer alıyor. Homatics kendi sitesinde ürün yok, usb C portu sorunlu vb. şeklinde.

USB Type-C. tuner bu cihazda desteklemediği için çalışmıyor . Cihazda USB Type-C. portu gayet iyi şekilde çalışıyor sadece arka kısımdaki usb A portu çok yavaş hızı çok düşük . Onun dışında gayet iyi. Sitede olmamasının nedeni lansman tam yapılmadığından ve ürünlerin dünya geneline tam tedarik ulaşma süreci .

Son düzenleme:
USB Type-C. tuner bu cihazda desteklemediği için çalışmıyor . Cihazda USB Type-C. portu gayet iyi şekilde çalışıyor sadece arka kısımdaki usb A portu çok yavaş hızı çok düşük . Onun dışında gayet iyi. Sitede olmamasının nedeni lansman tam yapılmadığından ve ürünlerin dünya geneline tam tedarik ulaşma süreci .
İyi günler, arkada ki usb A zaten sd kart slotuna takıldığından, sadece fat32 destekliyor. Öndeki Type-C ise Ntfs biçimi desteklemiyor, ben 125 gb ExFAT flash denedim, sorun olmadı, 1 tb ve yukarı harici harddisk denemedim. Cihazda ses için Passthrough olmadığından özellikle Avr'si olanlar için sağlıklı bir ses vermiyor, kararlı değil (Dolby digital 5.1 yerine çoğu zaman linear pcm 5.1 veriyor). Onun haricinde gigabit ethernet, wifi6, Dolby Vision, HDR, HDR +, yeni nesil işlemci S905X5M-j çok tatminkar; hızlı ve akıcı bir arayüzü var. Dediğim gibi özellikle ses konusunda ki sıkıntı (avr ile kullanacaksanız) ve usb harici hardisk kullanım kısıtlama durumu hariç, tavsiye edilir gibi.

R 4K Plus bu cihazdan daha üstün sanırım

ÖzellikHomatics Box R 4K PlusHomatics 4K V2 Pro (Yeni)
İşlemci (CPU)Amlogic S905X4-KAmlogic X5J (Yeni Nesil)
RAM4 GB LPDDR44 GB LPDDR4
Depolama32 GB eMMC64 GB eMMC
İşletim SistemiAndroid TV 14Google TV 14
BağlantıWi-Fi 6 / 1Gbps EthernetWi-Fi 6 / 1Gbps Ethernet
Ses/GörüntüDolby Vision & AtmosDolby Vision & Atmos

Son düzenleme:
Tam eksiksiz inceleme.

1 tb harici hdd bağladım. Görmüyor. Bundan önce next minix vardı o görüyordu. Bu neden görmüyor olabilir? Işığı yanıyor hdd nin ama görmüyor

1 tb harici hdd bağladım. Görmüyor. Bundan önce next minix vardı o görüyordu. Bu neden görmüyor olabilir? Işığı yanıyor hdd nin ama görmüyor
12Volt 1,5 amperlik bir adaptörle denermisin. Boxla gelen 12 volt 1 amper oluyor düşük kalıyor

Piyasadaki en sağlam cihaz bu olabilir

Geri