TKGS Düzenleme

necatisimsek

Paylaşımcı
Puan 51
Çözümler 0
Web sitesi
forum.sinetech.tr
@necatisimsek
-TKGS'den (Türksat Kanal Güncelleme Sistemi) bazı kanalların çıkmaması ile ilgili sorunu aşağıdaki şekilde çözebilirsiniz.

TKGS-Frekans-Liste.jpg

Ne yapılması gerekiyor yani? Ben şahsen anlamadım.

Bu ayar cihaza göre değişir. Samsung TV ler istiyor pidli frekansları.

Daha henüz çoğu kanal yeni uyduya geçmiş değiller Dün tarama yapınca eksik geldiler. Eksik gelenleride manuel arayarak bulunyor. Sistem henüz oturmamış

Daha yeni yeni oturuyor . Hatalar eski güncel olmayan cihazlarda oluyor . Sadece sd uydu alıcılar çöp oldu artık.
Hd uydu alıcılar da sorun yok. Eğer yeni uydu alıcı alacakaanız 4k uydu alıcıları tercih etmelisiniz. Tkgs sürüm güncellemesi yapmayan cihazlarda da sorun oluyor firmalar bilgilendirme ve güncelleme sunabilirler takip edilmesi gerekiyor.

tv markasından markasına değişiyor anlamadım samsungda bazı kanallar var bazıları yok tkgs ye göre baştan tarattım yine aynı sıfırdan kurmak çözüm olur mu?

LG TV de TGKS nin frakans ayarlarını sildim. Temiz 12423 3000 H değerini girip altta DVB S2 yi tercih ettim bulunmayan kanalları buldu. DVB S te bulmamıştı. İkinci olarak altına 12380 V 27500 girdim onu DVB A bıraktım. Güncelle sssim hepsini buldu. Ama Next HD Black uydu cihazında ve UE serisi Saösung tv de TGKS yok. DVB S S2 gibi bölümlerde yok. Ne yaptıysam ATV Now Tv8 Ntv Star ın HD kanallarını bulmadı. Elle girdim misal ATV nin frekansını Atv sd ve diğer atv içeriklerini buluyor HD yi bulmuyor

Sorunların nedeni yazılımsal cihazlardaki tarama şeklinden kaynaklı sadecw sd sadece hd kanaları tara şeklinde çalışan tkgsli cihazlarda hd yayınlar eksik geliyor. Fakat türksat kanalların türnünü iyi güncelleyip sunmamış o nedenle şu an bazı cihazlarda hatalar olabiliyor.

Sorunların nedeni yazılımsal cihazlardaki tarama şeklinden kaynaklı sadecw sd sadece hd kanaları tara şeklinde çalışan tkgsli cihazlarda hd yayınlar eksik geliyor. Fakat türksat kanalların türnünü iyi güncelleyip sunmamış o nedenle şu an bazı cihazlarda hatalar olabiliyor.
Düzeltilir mi

Merhaba Samsung kendi cihazları için bir rehber hazırlamış sorunun tgks için geçerli olduğunu söylüyor aşağı linki bırakıyorum yapamayanlar oradaki rehberden yararlanabilir.

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

TKGS Modunun "Otomatik" Yerine "Esnek" Olması: TKGS çalışma modu "Esnek" olarak ayarlandığında, kullanıcı tarafından yapılan bazı sıralama veya düzenlemeler sistem tarafından güncellemeyle çakışabilir ve listede kaymalara ya da hatalı PID (ses/video) eşleşmelerine neden olabilir. Onedenle tüm kanalları radyo kanalarıda dahil silip yeniden taratarak ses sorunları çözülür.
Tkgs yi otomatik yapın.

TGKS olmayan misal UE serisi için açıklama yok mu Samsungda. Dün 5 saatimi yedi. Arama format tarama olmadı bazı kanallar. Onları da Sd ile artık yapıp listeyi öyle düzenledim.

Bu dönemde yaşanan büyük çaplı uydu ve frekans geçişleri (eski SD/HD yayın standartlarının güncellenmesi ve yeni nesil transponder altyapısına geçilmesi) nedeniyle Türksat ve yayıncı kuruluşlar tam entegrasyonu anında sağlayamadı.

Merkezi sistemde yapılan bu devasa değişiklikler, televizyon üreticilerinin yazılımları ile Türksat'ın TKGS (Türksat Kanal Güncelleme Sistemi) veri tabanı arasında geçici uyumsuzluklara yol açtı. Bu yüzden bazı kanallar listede hiç görünmüyor, kimisinde görüntü gelirken ses paketleri (Audio PID) uyuşmadığı için ses çıkmıyor.

Bu geçiş sürecindeki eksik entegrasyonu aşmak ve kanalları eksiksiz getirmek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

Kesin Çözüm İçin Ne Yapmalısınız?​

TKGS'nin otomatik güncellemesi bazen bu geçiş sürecinde yetersiz kalabildiği için manuel şebeke taraması yapmak en güvenli yöntemdir:
  1. Tarama Modunu Değiştirin: Televizyonunuzun menüsünden TKGS modunu kapatıp (veya "Uydudan Direkt" / "Kullanıcı Tanımlı" moda alarak) manuel arama ekranına geçin.
  2. Güncel Şebeke Frekansını Girin:
    • Frekans: 12380

• Polarizasyon: Dikey (V - Vertical)

• Sembol Oranı (SR): 27500

• FEC: 3/4

3. Şebeke Aramasını Açın: Arama ekranındaki "Şebeke Arama" (Network Search) veya "Ağ Taraması"seçeneğini mutlaka AÇIK konumuna getirin. Bu sayede Türksat'ın güncel veritabanındaki tüm yeni frekanslar ve ses paketleri cihaza kazandırılır.

4. Alternatif Frekans: Eğer ilk frekansta eksik kalan kanallar olursa, 12423 H 30000 (Yatay) frekansı ile de ikinci bir şebeke taraması yapabilirsiniz.

Benim yapmadığım kalmadı, olmadı, sadece TGKS olanlarda hepsi var.

Benim yapmadığım kalmadı, olmadı, sadece TGKS olanlarda hepsi var.

Tespit çok doğru tgks özelliği dışındaki tüm tv yada kutularda kanallar eksik gelmekte.

Boşuna tırmalama yapmasın herkes...

Zaten TR de ne düzgün ki uydusu düzgün olsun. :mad:

Geri