Hiremco Magic USB-A DVB-S2 4K Uydu Tuner

Cemzell

Paylaşımcı
Puan 94
Çözümler 0
@Cemzell

Android TV Box’ınızı Tam Teşekküllü Uydu Alıcısına Dönüştürün! (İnternetsiz Çanak Anten Desteği)​

Evlerimizde kullandığımız Xiaomi Mi Box gibi stick'ler veya Homatics, Hiremco gibi standart Android TV Box cihazları multimedya açısından oldukça başarılı. Ancak bu cihazların ortak bir dezavantajı bulunuyor: Çanak anten kablosunu doğrudan bağlayarak Türksat yayınlarını internetsiz ve donmasız bir şekilde izleyememek. Neyse ki bu eksiklik artık tarihe karışıyor!

İlk İzlenimler ve Kullanıcı Deneyimi​

Ürünü bugün teslim aldım ve hemen test etme fırsatı buldum. Cihazın genel performansından oldukça memnun kaldım:

• Kurulum ve Tarama: Cihazın içindeki varsayılan kanalları temizledikten sonra hızlı tarama gerçekleştirdim; kanal listesi sorunsuz bir şekilde yüklendi.
  • Güç Tüketimi ve Donanım: Ek bir adaptör kullanmama gerek kalmadan, doğrudan USB 2.0 portundan aldığı enerji ile kararlı bir şekilde çalışıyor.
  • Performans: Menü geçişleri oldukça akıcı ve hızlı. 4K yayın testlerinde herhangi bir takılma veya kare atlama problemi yaşanmadı.
  • Genel Uyumluluk: Cihazlar arası entegrasyon ve genel çalışma kararlılığı üst seviyede.

Pratik Bilgi​

• Cihazın detaylı menüsüne erişmek için kumanda üzerindeki OK tuşuna uzun basmanız yeterlidir. Sol yan tuş kanal listesine giriyor
Fiyat/performans oranı ve sunduğu işlevsellik göz önüne alındığında, çanak anten kullanmak isteyen tüm Android TV Box sahiplerine kesinlikle tavsiye ediyorum.
IMG_3548.jpeg

IMG_3547.jpeg

IMG_3546.jpeg

IMG_3555.jpeg

IMG_3552.jpeg

IMG_3550.jpeg

IMG_3549.jpeg

IMG_3555.jpeg

Ekli dosyalar​

Son düzenleme:
Max 1.500 bandında tutarlarsa iş yapar. Ben kesin alırım.

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
IMG_3535.jpeg

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

Hiremco Magic USB-A DVB-S2 4K Uydu Tuner TKGS Uyumlu​

Android TV & TV Box Uyumlu​

Harici uydu alıcısına ihtiyaç duymadan çanak anteninizi doğrudan Android TV veya Android TV Box cihazınıza bağlayın. Hiremco Magic USB-A Uydu Tuner ile internet bağlantısı olmadan uydu yayınlarını izleyebilirsiniz.

Ürün Özellikleri​

✅ Android 9, Android 10, Android 11, Android 12, Android 13 ve Android 14 işletim sistemleriyle uyumludur.

✅ Android TV ve Android TV Box cihazlarıyla çalışır.

✅ USB-A bağlantısı sayesinde kolay kurulum sağlar.

✅ Harici uydu alıcısına ihtiyaç duymadan Android cihazınız üzerinden televizyon yayınlarını izlemenizi sağlar.

✅ Çanak anten bağlantısıyla uydu yayınlarını alır.

✅ DVB-S ve DVB-S2 uydu yayınlarını destekler.

✅ SD, HD, Full HD ve 4K uydu kanallarını destekler.

✅ İnternet bağlantısı gerektirmez.

✅ Hiremco DTV uygulaması ile çalışır.

✅ Kanal arama işlemlerini uygulama üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

✅ Türksat ve diğer uydu yayınlarını destekler.

✅ TKGS desteği sayesinde kanal listesi ve frekans değişiklikleri otomatik güncellenir.

✅ Kanal listesini düzenleyebilir, favori kanal listeleri oluşturabilirsiniz.

✅ Elektronik Program Rehberi (EPG) desteği sunar.

✅ Yayın bilgilerini ekranda görüntüler.

✅ Sinyal seviyesi ve sinyal kalitesini anlık olarak gösterir.

✅ Çoklu ses dili desteği sunar.

✅ Altyazı desteği vardır.

✅ Teletext desteği bulunmaktadır.

✅ Kompakt ve taşınabilir tasarıma sahiptir.

Güç Beslemesi Hakkında Önemli Bilgilendirme​

Hiremco Magic normal şartlarda USB A bağlantısı üzerinden çalışmaktadır.

Ancak bazı Android TV Box modellerinin USB çıkışları, üzerinde belirtilen güç değerlerini tam olarak sağlayamamaktadır. Bu durum bazı cihazlarda sinyal kesilmesi, yayın donması veya mozaiklenme gibi sorunlara neden olabilir.

Böyle bir durum yaşamanız halinde kutu içerisinden çıkan 12 Volt güç adaptörünü kullanmanızı öneririz. Harici adaptör kullanıldığında cihaz daha kararlı çalışacak ve olası sinyal sorunları ortadan kalkacaktır.

Hiremco DTV Uygulaması Nasıl İndirilir?​

Hiremco Magic USB-A Uydu Tuner'ı kullanabilmek için öncelikle
uygulamasını Android TV veya Android TV Box cihazınıza kurmanız gerekmektedir.

Kurulum için aşağıdaki adımları takip ediniz:

1. Cihazınızı internete bağlayın.

Android TV veya Android TV Box cihazınızın internete bağlı olduğundan emin olun.

2. İnternet tarayıcısını açın.

Cihazınızda bulunan herhangi bir internet tarayıcısını açabilirsiniz.

Örneğin; Google Chrome, Microsoft Edge, Yandex Browser, TV Bro Browser, Puffin TV Browser, Opera Browser, Firefox Browser

3. Aşağıdaki bağlantıyı adres çubuğuna yazın veya kopyalayıp yapıştırın.

4. Uygulamayı indirin ve kurun.

İndirilen APK dosyasını açarak kurulumu tamamlayın.

Not: İlk kez internetten APK dosyası yüklüyorsa Android cihazınız sizden "Bilinmeyen Kaynaklardan Uygulama Yükleme" izni isteyebilir. Bu izni bir kez verdikten sonra kuruluma devam edebilirsiniz.

5.
uygulamasını açın.

Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamayı çalıştırın

Paket İçeriği​

• 1 Adet Hiremco Magic USB-A DVB-S2 4K Uydu Tuner
  • 1 Adet USB-A Bağlantı Kablosu
  • 1 Adet 12 Volt Güç Adaptörü

Kimler İçin Uygundur?​

• Android TV kullanıcıları
  • Google TV kullanıcıları
  • Android TV Box kullanıcıları

Uyumlu Cihazlar​

• Android TV (Android 9 - Android 14)
  • Google TV (Android 9 - Android 14)
  • Android TV Box (Android 9 - Android 14)

Önemli Not: Bu ürün yalnızca Android işletim sistemine sahip Android TV ve Android TV Box cihazlarıyla uyumludur. LG WebOS, Samsung Tizen, VIDAA, Roku TV, Fire TV OS ve benzeri farklı işletim sistemine sahip televizyonlarda doğrudan çalışmaz.

Son düzenleme:
Mibox kullanıyorum malumumuz tek USB var. Ben USB çoğaltıcı ile aynı anda maus ve gerektiğinde flash bellek kullanabiliyorum bu çoğaltıcıda. Acaba boş bir slota bunuda bağlasam sorun olurmu? Ne bileyim çakışma çalışmama vs.
Çoğaltıcıda aynı anda maus-flash bellek ve birde bu cihaz olduğunu varsayarsak.

Mibox kullanıyorum malumumuz tek USB var. Ben USB çoğaltıcı ile aynı anda maus ve gerektiğinde flash bellek kullanabiliyorum bu çoğaltıcıda. Acaba boş bir slota bunuda bağlasam sorun olurmu? Ne bileyim çakışma çalışmama vs.
Çoğaltıcıda aynı anda maus-flash bellek ve birde bu cihaz olduğunu varsayarsak.
Güç çekimi az . Sizin senaryoda da çalışır. Zaten iade şansınızda var alıp deneyin olmazsa iade edersiniz. Hiremco kendi ürettiği için sorun çıkmıyor iadede.

Hibrid uydu alıcılarda kanal geçişleri iyi değildi hız anlamında; bu ürün bunu sunuyorsa alabileceğim ürün, lg c1 tv izlerken kullanıyorum çok ağır kanal geçişleri var, eskiden e2 uydu alıcı kullanırdım, müthis seri idi hala da öyleler. Bunu alıp test edenler burada paylaşabilirlerse memnun oluruz

Hibrid uydu alıcılarda kanal geçişleri iyi değildi hız anlamında; bu ürün bunu sunuyorsa alabileceğim ürün, lg c1 tv izlerken kullanıyorum çok ağır kanal geçişleri var, eskiden e2 uydu alıcı kullanırdım, müthis seri idi hala da öyleler. Bunu alıp test edenler burada paylaşabilirlerse memnun oluruz
Ben sipariş verdim . Test edip sonuçları bu başlıkta yazacağım.

Bu cihaz Hiremco Matrix Pro da kullanılır mı ? Matrix Pro nun kendi tuner i var ama çekim gücü güçlü değil bu tuner matrix pro da kullanılabilir mi?

Güç çekimi az . Sizin senaryoda da çalışır. Zaten iade şansınızda var alıp deneyin olmazsa iade edersiniz. Hiremco kendi ürettiği için sorun çıkmıyor iadede.
Merhaba, sorun çıkmıyor demişsiniz ama bir denemeniz lazım sorun çıkıp çıkmadığı konusunda. Ben iki yıl önce denedim 14 günlük yasal süre içinde ama nafile. Ürünü iade ettiler.

Bu cihaz Hiremco Matrix Pro da kullanılır mı ? Matrix Pro nun kendi tuner i var ama çekim gücü güçlü değil bu tuner matrix pro da kullanılabilir mi?
İlk çıkan versiyonmu. İlk versiyonda tuner sorunu var bu nedenle şu an max lerde tunerda seğişti. Bu cihaz çalışır, tuner sizin tunerdan daha güncel .

Windows uyumlu da olursa çok satar. Next te aynı tip cihazı çıkaracak. Muhtemelen aynı üreticidir

Satışa sunuyorlar ama görseller var, Büyük bir firma; en azından bir viedo kısa kurulum ve yayın kanal geçişi vs. bir paylaşımı da sunarsa iyi olurdu. Benim gibi normal tv kanal geçişlerini beğenmeyen ama artık harici uydu alıcıda kullanmadan böyle pratik bir cihaz kullanmak ister ama kanal geçişleri ve kanal düzenlemeleri için. LG c1 oled de kanal geçiş hızı bazı kanallara göre değişiklik gösteriyor ortalama 4-5 saniye bazen 3 saniye oluyor, bu ürün bundan aşağıda yapar mı? ona göre almak isterim. Beklentim de olmayacağı yönünde; usb-ile tepki süresi, donma, moziklenme vs. adaptörle belki biraz daha iyi olabilir.
Bunların yanıtı, burada test edip paylaşacak arkadaşlarda.
Teşekkürler

Trendyol da 1800 TL kendi sitesinde 1600 .ben almayı düşünüyorum.stabilmi acaba ? Bide ilerde fiyat yükselir mi?

Son düzenleme:
Uygulama kurulum videosu var onun sonunda kanal geçişlerini gösteriyorlar, süre tuttum hız olarak tv ninki ile aynı oldu 3-5 saniye arası. E2 linux larda dokunur dokunmaz bir sonraki kanal cam gibi geliyordu. Bunun kadar olmasını beklemezdim ama tv den iyi olmasını beklerdim. Yine de arkadaşlar buraya deneyimlerini yazınca daha iyi bilgi ediniriz.

-Ben Hiremco'dan 1.505,00TL'ye aldım, kargoda henüz.

Keşke bilgisayar desteği de olsa. Acaba emulasyon ile veya bilgisayara direk Google tv işletim sistemi kursak calısır mı

Dostlar kullanan yok mu bir yorum yapın lütfen. Kanal geçiş hızı nasıl alınacak bir cihaz mı?

Geri