Manitux Kodi skin (dış görünüm, arayüz, film-dizi eklentileri)

Öncelikle çalışmanız için teşekkür ederim. Kodi uzmanı değilim. Kodiyi en son denemem 10 sene önceydi kurcalayıp anlamayınca bıraktım.. 3 gündür tekrar kodiyi tekrar kurcalıyorum, debrid kullanmama rağmen sevdim. Uzatmadan size feedback vermek isterim, teknik kısmı bilmeden yorum yapıyorum. Manitux skini ve 9 uygulama yerine tek uygulama daha iyi olmaz mı, uygulama skin şeklinde açılsa kaynak seçsek bence daha iyi olur. Nasıl mümkün olur bilmiyorum tek bir scarper ile ve tek arayüz olsa biz kategori vs. ile film dizi seçsek sonra kaynaklar listelense dizipal dizimom vs. diye. Sizin bu aşamada gelir elde etmeden hobi projesi olarak geliştirme yaptığınızı ve pek istekte bulunamayacağımızı biliyorum, çalışmanız için tekrar teşekkürler. Kodiyi sevdirmekten bahsetmişsiniz muazzam uygulama gibi gözüküyor, doğru eklentileri kurabilsen başka birşey olmadan TV için yeterli olacak gibi. Kurduğum eklentiler stabil kalırsa bundan sonra kodici olurum.

Öncelikle çalışmanız için teşekkür ederim. Kodi uzmanı değilim. Kodiyi en son denemem 10 sene önceydi kurcalayıp anlamayınca bıraktım.. 3 gündür tekrar kodiyi tekrar kurcalıyorum, debrid kullanmama rağmen sevdim. Uzatmadan size feedback vermek isterim, teknik kısmı bilmeden yorum yapıyorum. Manitux skini ve 9 uygulama yerine tek uygulama daha iyi olmaz mı, uygulama skin şeklinde açılsa kaynak seçsek bence daha iyi olur. Nasıl mümkün olur bilmiyorum tek bir scarper ile ve tek arayüz olsa biz kategori vs. ile film dizi seçsek sonra kaynaklar listelense dizipal dizimom vs. diye. Sizin bu aşamada gelir elde etmeden hobi projesi olarak geliştirme yaptığınızı ve pek istekte bulunamayacağımızı biliyorum, çalışmanız için tekrar teşekkürler. Kodiyi sevdirmekten bahsetmişsiniz muazzam uygulama gibi gözüküyor, doğru eklentileri kurabilsen başka birşey olmadan TV için yeterli olacak gibi. Kurduğum eklentiler stabil kalırsa bundan sonra kodici olurum.
Bir Kodi'ci daha kazanıyoruz ne mutlu bize :)

Bahsettiğiniz özellikler için her zaman dediğim gibi talep yoğunluğuna göre neden olmasın deriz.

Ayrıca SeyirTurk Kodi eklentisi tam da bu dediklerinizi karşılıyor gibi, ona da bir şans verip deneyin bence.

Bahsettiğiniz özellikler için her zaman dediğim gibi talep yoğunluğuna göre neden olmasın deriz.

Ayrıca SeyirTurk Kodi eklentisi tam da bu dediklerinizi karşılıyor gibi, ona da bir şans verip deneyin bence.
Kodinin video playerı çok iyi Hq scalerdan mı yoksa başka şeyden mi kaynaklanıyor bilmiyorum, görüntüler canlı yayınlarda bile çok iyi, ses amplifikasyonda var. Seyirtürk'ü kurdum, evet dediğim tarza uygun. Sizin eklentileri ve bir kaç tane canlı yayın eklentisi kurdum, spor hd, mad titans, hub Şu an herşey iyi gidiyor. Yabancı kaynaklar için sağlam vod addon bulursam video tüketim kısmı benim için tam olacak. Şimdiye kadar niye kurmadım diyorum.

Manitux kardeş çok beğendim fakat bir sorun var 2 dir başıma geliyor. mi box 2. nesil cihazımda bir süre sonra kodi kitleniyor açmak istediğimde siyah ekran oluyor sence sebebi ne olabilir?
Tekrar kodi bağımlısı oldum sayende harika bir çalışma ellerine sağlık

Kodi'ye güncelleme gelmesi lazım. Uzun süredir güncellenmiyor dolayısıyla çok verimli çalışmıyor. Bu eklenti ile anca güzel oldu :D

@manitux hocam burada eklentinin nasıl geliştirileceğinden mi söz ediyor? İşe yarar mı bilmiyorum
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
Nuvio konunuza yazdım, burada da konu havada kalmasın.

@Massacre47 hocam, Nuvio addon konusunda inceleme yaptım.

addon ve plugin kavramları arasındaki fark şu; addon bir sunucudan yayın yapmak zorunda, plugin ise direk Nuvio içinde çalışıyor. Yani sizin cihaz ve ip üzerinden web scrape işlemleri yapılabiliyor.

Yeni çıkan ios sürümünde ios kısıtlamalarından dolayı haliyle pluginler şimdilik çalışmıyordur.

sinewix addon gibi bir addon yapıp vercel app gibi sunucular üzerinde ücretsiz çalıştırmayı denesem bile sitelerden scrape işlemi başarıyla çalışmaz. Çünkü timeout kısıtlaması, cloudflare koruması gibi zorluklar ortaya çıkar.

sinewix kendi altyapısında kendi api'sini kullandığı için sorun olmuyor.

Kısacası, addon işlemi bizim gibi internet sitelerinden veri kazıyanlar için değil.

Ama ileride plugin konusunda çalışmalarımız olabilir.

Bu beyin fırtınası Kodi için bize tamamen açık kaynaklardan yeni bir eklenti kazandırdı :)

1783690949554.png

1783691026014.png

Son düzenleme:
Ellerinize saglik ustam.benimki bir dusunce tabiki olur olmaz bilmiyorum. Bu kodideki eklentide tipki nuvio daki gibi ana sayfa olsa orda yeni eklenenler .platformlar gibi basliklar olsa ordaki dizi ve filmi tikladigimizda hangi eklentide var ise ordan acabilirmiyiz eger bu dedigim olursa inanin nuvio ya kimse bakmaz.suan çoğu benim gibiler sadece eklenen ve platformlarda ki leri seyretmek icin kullaniyor site site gezmeye gerek kalmadan.basdada dedigim gibi eger bunu yapabilirseniz harika olur sahsen ben nuvionun yuzune bakmam.

Ellerinize saglik ustam.benimki bir dusunce tabiki olur olmaz bilmiyorum. Bu kodideki eklentide tipki nuvio daki gibi ana sayfa olsa orda yeni eklenenler .platformlar gibi basliklar olsa ordaki dizi ve filmi tikladigimizda hangi eklentide var ise ordan acabilirmiyiz eger bu dedigim olursa inanin nuvio ya kimse bakmaz.suan çoğu benim gibiler sadece eklenen ve platformlarda ki leri seyretmek icin kullaniyor site site gezmeye gerek kalmadan.basdada dedigim gibi eger bunu yapabilirseniz harika olur sahsen ben nuvionun yuzune bakmam.
Hepsinin yüzüne yine bakın, hepsi birbirinden değerli ve emek harcanmış projeler :) Ama sizin verdiğiniz gibi geri dönüşleri inanın başka hiç bir yerde bulamayız geliştiriciler olarak. Not alıyoruz, teşekkürler..

Müthiş bir fikir @mendoza27 . Uygulama hangisi olursa olsun (Kodi, cloudstream, nuvio, Manitux.App) anasayfanda tmdb, imdb vb. üzerinden vizyondakiler, popülerler, falan filan hepsini listele. Kullanıcının seçtiği içeriği yine kullanıcının eklediği eklentiler üzerinden arayıp listele ve kullanıcıya sun.

Nuvio konunuza yazdım, burada da konu havada kalmasın.

@Massacre47 hocam, Nuvio addon konusunda inceleme yaptım.

addon ve plugin kavramları arasındaki fark şu; addon bir sunucudan yayın yapmak zorunda, plugin ise direk Nuvio içinde çalışıyor. Yani sizin cihaz ve ip üzerinden web scrape işlemleri yapılabiliyor.

Yeni çıkan ios sürümünde ios kısıtlamalarından dolayı haliyle pluginler şimdilik çalışmıyordur.

sinewix addon gibi bir addon yapıp vercel app gibi sunucular üzerinde ücretsiz çalıştırmayı denesem bile sitelerden scrape işlemi başarıyla çalışmaz. Çünkü timeout kısıtlaması, cloudflare koruması gibi zorluklar ortaya çıkar.

sinewix kendi altyapısında kendi api'sini kullandığı için sorun olmuyor.

Kısacası, addon işlemi bizim gibi internet sitelerinden veri kazıyanlar için değil.

Ama ileride plugin konusunda çalışmalarımız olabilir.
İlginiz için çok teşekkür ederim hocam, sizin anlatımınız sayesinde yeni bir bilgi öğrenmiş oldum. Plugin ve Addon çalışma prensibi arasında ki farkı inan ki bilmiyordum, tekrardan teşekkür ediyorum. Olası bir plugin çalışmasını sabırsızlıkla bekliyorum, kolaylıklar dilerim 😊

Müthiş bir fikir @mendoza27 . Uygulama hangisi olursa olsun (Kodi, cloudstream, nuvio, Manitux.App) anasayfanda tmdb, imdb vb. üzerinden vizyondakiler, popülerler, falan filan hepsini listele. Kullanıcının seçtiği içeriği yine kullanıcının eklediği eklentiler üzerinden arayıp listele ve kullanıcıya sun.
Işık göründüyse, güzel bir fikir olduğuna inandıysa @dakini eski kurt kaçırmaz :)

Son düzenleme:
İlginiz için çok teşekkür ederim hocam, sizin anlatımınız sayesinde yeni bir bilgi öğrenmiş oldum. Plugin ve Addon çalışma prensibi arasında ki farkı inan ki bilmiyordum, tekrardan teşekkür ediyorum. Olası bir plugin çalışmasını sabırsızlıkla bekliyorum, kolaylıklar dilerim 😊
Sizin yönlendirmelerinizle ileride güzel işler çıkacağına inanıyorum. Sağolun.

Manitux kardeş merhaba kodi de sorun mu var yine açılmıyor

Manitux kardeş merhaba kodi de sorun mu var yine açılmıyor
@Pako135 sorun tam olarak nedir? Kodi uygulaması mı açılmıyor? Kodi açılıyor ama açmak istediğiniz bir eklentide mi sorun var? Daha fazla ayrıntı verin.

Manitux kardeş kodi uygulaması açılmıyor siyah ekran bekliyorum ya dışarı atıyor yada orda kalıyor yani kodiyi kapatıp bir süre sonra girmek istediğimde oluyor

@Pako135
kesin değil ama geçici bir çözüm android için
ayarlar/uygulamalar/kodi/zorla durdur/ön belleği sil

düzelmezse son çare verileri sil denebilir aynı ekrandan ama bu seçenek kodiyi ilk kuruluma döndürür, eklentileri baştan kurmak gerekir.

androidde sık yaşanan bir sorun bu. umarım daha düzgün bir çözüm gelir öğreniriz. bu yöntem de kenarda dursun.

onu 3 tür deniyorum ve her seferindr yeniden eklentileri kuruyorum iyi güzel ama çıktıktan birsüre sonra uygulamaya dönüşümde aynı sorun oluyor

B
onu 3 tür deniyorum ve her seferindr yeniden eklentileri kuruyorum iyi güzel ama çıktıktan birsüre sonra uygulamaya dönüşümde aynı sorun
Bu sorunu ayrı bir başlık altında konu açarsanız ve sorunun ayrıntılarını güzelce belirtirseniz illaki soruna bir çözüm bulabilirsiniz.

Bir de size verilen cevaplara geri dönüş yaparsanız iletişim çok daha iyi olur.

Resimdeki ayarı kontrol edin. Büyük ihtimal ondandır.
Kodi güncel değilse güncelleyin.

Ekli dosyayı görüntüle 29441

B

Bu sorunu ayrı bir başlık altında konu açarsanız ve sorunun ayrıntılarını güzelce belirtirseniz illaki soruna bir çözüm bulabilirsiniz.

Bir de size verilen cevaplara geri dönüş yaparsanız iletişim çok daha iyi olur.
resimdeki daha öncede sağolun söylemiştiniz yaptım ama bendekinde o ayar da dxva2 değil başka bir şey yazıyor bide google playden indiriyorum güncelleme için bakıyorum yok

Geri