Mi box 3. Nesil cihazım sahte çıktı

YnsUlts

Üye
Puan 10
Çözümler 0
@YnsUlts
2 ay önce aldığım mi box 3. Nesil cihazın sahte olduğunu daha yeni fark ettim n11 den resmi n11 satıcından almama rağmen ürün sahte çıktı talep oluşturdum mailler attım ama hiç bir olumlu geri dönüş alamadım böyle bir şey başına gelen varmı nasıl bir yol izlemeliyim para iadesi almak için.

2 ay önce aldığım mi box 3. Nesil cihazın sahte olduğunu daha yeni fark ettim n11 den resmi n11 satıcından almama rağmen ürün sahte çıktı talep oluşturdum mailler attım ama hiç bir olumlu geri dönüş alamadım böyle bir şey başına gelen varmı nasıl bir yol izlemeliyim para iadesi almak için.
aynı şey benim başıma geldi idefix den aldım sahte bi turlu iyade edemedim sahte oldugunu evraklarla kanıtlamam gerekiyormuş kutu açıldıgı için iyade kabul olmuyormuş naptımsa olmadı şimdi kaldı bende nalet olsun hepsine

aynı şey benim başıma geldi idefix den aldım sahte bi turlu iyade edemedim sahte oldugunu evraklarla kanıtlamam gerekiyormuş kutu açıldıgı için iyade kabul olmuyormuş naptımsa olmadı şimdi kaldı bende nalet olsun hepsine
Tüketici hakem heyeti ile iade ettiremediniz mi ?

Ekli dosyalar

• 20260531_225637.jpg
    20260531_225637.jpg
    237.7 KB · Görüntüleme: 77
@YnsUlts tüketici hakem heyetine başvurun. Ama kararın çıkması uzun sürebiilr. Daha hızlı sonuç için şikayetvar üzerinden şikayet oluşturabilirsiniz. Şikayetvardan sonuç alamazsanız tüketici hakem heyetine de başvurun.

@YnsUlts tüketici hakem heyetine başvurun. Ama kararın çıkması uzun sürebiilr. Daha hızlı sonuç için şikayetvar üzerinden şikayet oluşturabilirsiniz. Şikayetvardan sonuç alamazsanız tüketici hakem heyetine de başvurun.kardeş heryerden

@YnsUlts tüketici hakem heyetine başvurun. Ama kararın çıkması uzun sürebiilr. Daha hızlı sonuç için şikayetvar üzerinden şikayet oluşturabilirsiniz. Şikayetvardan sonuç alamazsanız tüketici hakem heyetine de başvurun.
heryerden şikayet etti ama 3 aydır bi sonuç alamadım malesef adelet yok kanun yok malesef kim kimi durterse

heryerden şikayet etti ama 3 aydır bi sonuç alamadım malesef adelet yok kanun yok malesef kim kimi durterse
Bu devirde kimseye güvenmemek lazım. Genelde teknolojik bir şey alacaksam kutuyu açarken video kaydı alırım. Kutuyu açmadan önce her şeyini sorgularım. Resmi satıcılardan almaya dikkat ederim. Trendyol ve hepsiburada üzerinden Apple 20W şarj aleti diye arattığınızda çok fazla replika ürün çıkıyor ve bilmeyen kullanıcılar bunu orijinal ürün zannedebilir. Bu tür ilanların denetlenmesi gerekir ama denetim de yok. Tedbiri ilk önce kişinin kendisi alacak. Almak istediğim ürünün yorumlarına bakarım nedir ne değildir in mi cin mi. Aslında kişi gerekli tedbirleri alacak çünkü dediğiniz gibi adalet yok ne yazık ki. Güvenli şekilde alışveriş yapamıyoruz ve bu tür kurumlar müşteri lehine karar vermeyecekse ne için var? Sizin adınıza yaşadığınız mağduriyetten dolayı üzgünüm. Umarım hakkınızı alırsınız.

Nasıl fark ettiniz acaba ? Bende de 3.nesil var ilk çıktığı zamanlarda almıştım. Aida64 dü sanırım ondan bakmıştım bi sorun yok gibi gelmişti bana siz nasıl fark ettiniz

Türkiye'de satılan ürünlerde o kadar çok taklit ya da outlet ürün var ki aklınız durur. Sene 2020 sonları Chia Coin ortalığı kasıp kavuruyor herkes deli gibi HDD topluyor. erken davranıp 10 adet 12TB Seagate HDD aldım. 10 gün geçmedi 5 tanesi durdu. Normalde 7/24 server Nas HDD için imkansız bir durumdu. yıllarca 7/24 çalışmak için yapılmış donanımlardı. Satıcı geri almayı reddetti önce sonra araştırmaya girdim üzerindeki seri numaraları Seagate globale mail attım görsel gönderdim. Bant loglarında böyle bir seri olmadığını ve ürünlerin replika olduğunu söylediler. Sonra o dönem gruplarda çok oluyordu bu durum işten anlayan bir kişi bu ürünlerin hatalı iğne takılması yada ölü bölge olan hatalı HDD olduğunu. Çinden çıkma olarak alınıp iğnesi geriye çekiliyor dedi. Sonra sıfırmış gibi paketleniyor. Diskler normalde 2 sene sonra o hatalı bölgeye ulaşınca çöküyor ama bizler Chia gereği 10 günde 2 senelik veri yazıdığımız için hemen bunu farketmiş olduk. Tüm bu durumları ve yasal sürecin sonuna kadar gideceğini söylediğim uzun bir mail ile satıcıya tekrar mesaj attım. hiç bir şey demeden iade aldı ve ücret geri ödendi. Ama yine de şikayet oluşturdum mağaza bi süre sonra kapatıldı. Demem o ki çin ürünlerinin bile replikasını satın alıyoruz. aynı durum özellikle Sandisk flash belleklerde çok var.

Nasıl fark ettiniz acaba ? Bende de 3.nesil var ilk çıktığı zamanlarda almıştım. Aida64 dü sanırım ondan bakmıştım bi sorun yok gibi gelmişti bana siz nasıl fark ettiniz
Netflix hesabınız varsa Mert Bayantemur'un youtube'da ki inceleme videosuna bakın. Mert'te ki arayüzün aynısına sahipseniz Netflixte geçmiş olsun.

Teknolojik ürünleri mediamarktan alıyorum. Çok çok çok nadir amazondan. Evime yakın mediamarkt olduğu için zaten normalde ara ara bişey almasamda gidip geziyorum. Hiç başıma sahte ürün olayı gelmedi. Bazı ürünler amazonda daha ucuzken bile fiziksel mağazadan alıyorum. Bekliyemem gelmesini sabırsızım o konuda.

N11, bu tarz mağduriyetlerde müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Vakit kaybetmeden müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek durumu aktarın ve iade ya da değişim talebi oluşturun. Müşteri temsilcileri, siz hattayken satıcıyla anlık olarak iletişime geçecektir. Süreci başlatmadan önce faturada yer alan cihaz seri numarası ile ürünün üzerindeki numaranın eşleştiğinden emin olun. Müşteri hizmetlerinden olumlu bir sonuç alamazsanız, e-Devlet vasıtasıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz. Bu başvurular genellikle 3 ay içerisinde neticelenmekte ve iade işleminiz gerçekleştirilmektedir.

Türkiye'de satılan ürünlerde o kadar çok taklit ya da outlet ürün var ki aklınız durur. Sene 2020 sonları Chia Coin ortalığı kasıp kavuruyor herkes deli gibi HDD topluyor. erken davranıp 10 adet 12TB Seagate HDD aldım. 10 gün geçmedi 5 tanesi durdu. Normalde 7/24 server Nas HDD için imkansız bir durumdu. yıllarca 7/24 çalışmak için yapılmış donanımlardı. Satıcı geri almayı reddetti önce sonra araştırmaya girdim üzerindeki seri numaraları Seagate globale mail attım görsel gönderdim. Bant loglarında böyle bir seri olmadığını ve ürünlerin replika olduğunu söylediler. Sonra o dönem gruplarda çok oluyordu bu durum işten anlayan bir kişi bu ürünlerin hatalı iğne takılması yada ölü bölge olan hatalı HDD olduğunu. Çinden çıkma olarak alınıp iğnesi geriye çekiliyor dedi. Sonra sıfırmış gibi paketleniyor. Diskler normalde 2 sene sonra o hatalı bölgeye ulaşınca çöküyor ama bizler Chia gereği 10 günde 2 senelik veri yazıdığımız için hemen bunu farketmiş olduk. Tüm bu durumları ve yasal sürecin sonuna kadar gideceğini söylediğim uzun bir mail ile satıcıya tekrar mesaj attım. hiç bir şey demeden iade aldı ve ücret geri ödendi. Ama yine de şikayet oluşturdum mağaza bi süre sonra kapatıldı. Demem o ki çin ürünlerinin bile replikasını satın alıyoruz. aynı durum özellikle Sandisk flash belleklerde çok var.
Benzer bir sorunu bir arkadaşım taşınabilir 1 TB WD marka bir diskle yaşadı. Cihazı takar takmaz çeşitli bağlantı sorunları falan ortaya çıkınca normal olmadığını düşünüp iyice bir kurcalamaya başladım. Cihaz bilgilerine ayrıntılı bakınca çakma ürün olduğunu fark ettik. Ürün yorumlarına baktığımızda ise çoğu müşterinin hız ve bağlantı sorunları yaşadığını belirttiklerini görüp iade ettik.

bakın bende idefixten aldım hemen iade edip gidip orjinal xiaomi mağazasından aldım orjinalinde hey google yazıyor kutusunda çakmasında ok google yazıyor ...bu resimlere bakmadan almayın

Ekli dosyalar

• IMG-20260513-WA0001.jpg
    IMG-20260513-WA0001.jpg
    87.8 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG-20260504-WA0001.jpg
    IMG-20260504-WA0001.jpg
    91.2 KB · Görüntüleme: 61
Merhaba,

Öncelikle ürünün sahte olduğuna dair elinizdeki kanıtları (seri numarası sorgusu, üretici firma doğrulaması, fotoğraflar vb.) saklayın.

N11 üzerinden oluşturduğunuz taleplerin sonuçsuz kalması halinde, yazışmaların ve sipariş bilgilerinin ekran görüntülerini alarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz. Ürünün "orijinal" olarak satılıp sahte çıkması, ayıplı mal kapsamında değerlendirilir.

Ayrıca N11 müşteri hizmetlerine yazılı olarak para iadesi talebinizi tekrar iletip, ürünün sahte olduğuna dair belgeleri eklemeniz faydalı olacaktır.

Aşağıdaki metni kendi sipariş bilgilerinizle doldurarak N11'e gönderebilirsiniz:

Sayın N11 Müşteri Hizmetleri,

N11 platformu üzerinden resmi N11 satıcısından satın aldığım Xiaomi Mi Box 3. Nesil cihazın orijinal olmadığını ve sahte ürün niteliği taşıdığını sonradan fark etmiş bulunmaktayım.

Ürün bilgileri:

• Sipariş Numarası: [Sipariş Numaranız]
  • Sipariş Tarihi: [Tarih]
  • Ürün Adı: Xiaomi Mi Box 3. Nesil
  • Satıcı: N11
Durumu fark ettikten sonra N11 üzerinden talep oluşturdum ve müşteri hizmetlerinize çeşitli kanallardan başvuruda bulundum. Ancak bugüne kadar mağduriyetimi giderecek somut bir çözüm veya olumlu geri dönüş alamadım.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, tarafıma satılan ürünün tanıtıldığı nitelikleri taşımaması ve sahte ürün olduğunun anlaşılması nedeniyle ürün bedelinin tarafıma iade edilmesini talep ediyorum.

Konuya ilişkin incelemenin yapılarak en kısa sürede yazılı dönüş sağlanmasını rica ederim. Talebimin sonuçsuz kalması halinde, elimdeki sipariş kayıtları, yazışmalar ve ürünle ilgili delillerle birlikte Tüketici Hakem Heyeti ve ilgili resmi mercilere başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

Gereğini arz ederim.

Ad Soyad: [Adınız Soyadınız]
Telefon: [Telefon Numaranız]
E-posta: [E-posta Adresiniz]
Sipariş Numarası: [Sipariş Numaranız]

Not: "Ürünün sahte olduğunu nasıl tespit ettiğinizi" (seri numarası doğrulaması, kutu farkları, yazılım farklılıkları, üretici doğrulaması vb.) birkaç madde halinde e-postaya eklerseniz talebiniz daha güçlü olur. Ayrıca ürünün sahte olduğuna ilişkin fotoğraf ve ekran görüntülerini de eklemeniz faydalıdır.

bakın bende idefixten aldım hemen iade edip gidip orjinal xiaomi mağazasından aldım orjinalinde hey google yazıyor kutusunda çakmasında ok google yazıyor ...bu resimlere bakmadan almayın
Hocam millet o kadar çakal ki kutusunun mu aynısını yapamayacağını sanıyorsunuz. Abartısız söylüyorum başıma geldi bu olay. Apple 20W şarj aletlerini çakma ile orijinali yan yana koyup malzeme kalitesinden anca ayırt edebilirsiniz. Diğer türlü her şeyi aynı. Kutu tasarımı, içinden çıkan kılavuzlar vb. Sıradan kişi iki ürünü yan yana koyamayacağından çakma malı orijinal sanması çok yüksek ihtimal. Yine de orijinaline kıyasla ufak tefek kutuda tasarım farklılığı var ama demek istediğim bu farklılık orijinal olduğunu tek başına doğrulamaz.

Hocam millet o kadar çakal ki kutusunun mu aynısını yapamayacağını sanıyorsunuz. Abartısız söylüyorum başıma geldi bu olay. Apple 20W şarj aletlerini çakma ile orijinali yan yana koyup malzeme kalitesinden anca ayırt edebilirsiniz. Diğer türlü her şeyi aynı. Kutu tasarımı, içinden çıkan kılavuzlar vb. Sıradan kişi iki ürünü yan yana koyamayacağından çakma malı orijinal sanması çok yüksek ihtimal. Yine de orijinali ile ufak tefek kutuda tasarım farklılığı var ama demek istediğim bu farklılık orijinal olduğunu tek başına doğrulamaz.
Ne günlere kaldık Ya Rabbi...!!! Doğrular yanlış, yanlışlar doğru gibi olmuş...!!!.Allah(c.c) sonumuzu hayır eyliye, bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete....

Ne günlere kaldık Ya Rabbi...!!! Doğrular yanlış, yanlışlar doğru gibi olmuş...!!!.Allah(c.c) sonumuzu hayır eyliye, bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete....
Bende bunu anlayamıyorum, niye millet olarak birbirimizi kazıklama derdindeyiz. Her şeyi geçtim hiç mi vicdanı sızlamıyor bunların. Allah hidayet etsin.

Bende bunu anlayamıyorum, niye millet olarak birbirimizi kazıklama derdindeyiz. Her şeyi geçtim hiç mi vicdanı sızlamıyor bunların. Allah hidayet etsin.
Dokuz tahta'nın altını düşünen yokta onun için...!!!

Geri