Sigara yasağının kapsamı genişletiliyor, açık alanlar da yasak kapsamına alınabilir.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
normalde saman nezlesi var bende. tabi bu uzun süreç sonrası konulan tanı ne derece doğru bilmiyorum. çiçek kokusu, rutubet kokusu, tozlu ortamlar, demirin canavar ile kesildiğinde ortaya çıkan koku gibi bazı etkenler tektikliyor hapşırık durumunu. özellikle demir ve sigara anında etkiler.

çok baktırdım ama hep antihistanimik ilaçlar ile bastırma tedavisi verdiler. olmadı birde dediğin gibi yapayım. bir muayene olayım Toksikonolojiye.
Zaten işi bilen anlar diye ondan dedim. Sadece nikotinden kaynaklı bir durum değil aslında. Fizyolojik bir durum. Bizim doktorlar birinci sınıfta gördüğü anatomi dersini unutup hiçbir şeyi kafada tutup kendini gelistirmekten yoksun olduğu için oluyor. Hastalığı bulup tedavi etmek yerine anlık semptomları bastırıyorlar. Bu bahsettiğiniz demir kesimi vb yukarıda yazdığınız durumlarda ve sonrasında baş ağrınız oluyor mu? Mide bulantısı oluyor mu? Bir de baksanız da mı oluyor bakmadanız görmediniz ama böyle bir olay etrafta. Aynı şekilde hissedip etrafa bakıp birinin sigara içtiğini ya da metal kestiğini bu sebeplerden anlayabiliyor musunuz?

sigara sağlığa zararlıdır bu yüzden çalışmalar tüm titizlikle yürütülüyor
Marketten aldığın peynir ile manavdan aldığın domatesler si,garadan daha zararlı.
İstersen iddiaya girek :p

Zaten işi bilen anlar diye ondan dedim. Sadece nikotinden kaynaklı bir durum değil aslında. Fizyolojik bir durum. Bizim doktorlar birinci sınıfta gördüğü anatomi dersini unutup hiçbir şeyi kafada tutup kendini gelistirmekten yoksun olduğu için oluyor. Hastalığı bulup tedavi etmek yerine anlık semptomları bastırıyorlar. Bu bahsettiğiniz demir kesimi vb yukarıda yazdığınız durumlarda ve sonrasında baş ağrınız oluyor mu? Mide bulantısı oluyor mu? Bir de baksanız da mı oluyor bakmadanız görmediniz ama böyle bir olay etrafta. Aynı şekilde hissedip etrafa bakıp birinin sigara içtiğini ya da metal kestiğini bu sebeplerden anlayabiliyor musunuz?
baş ağrısı veya mide bulantısı olmuyor. Kesintisiz hapşırma, burun akıntısı sonrasında geniz akıntısına dönen bir durum var. Burnumun içinde inanılmaz bir kaşıntı oluyor. Bu olayları görmem tetiklemiyor. Kokusunu hissetmeyeyim ama göreyim sorun yok. Ancak demir veya sigara kokusu etrafta varsa kimse duymasada o kokuyu ben duyarım mutlaka.

Son düzenleme:
sigaradan nefret ederim iyi bir seçim :D

daha kötüsü var. araçların egzoz gazı, sürtünmeden dolayı yolda kalan ve havaya karışan mikro lastik parçacıkları ve fren balatalarından çıkan tozlar.

Abartıyor bugün sigara içme yarın içki içme öbür gün et 🥩 yeme görsel bırakıyorum etin nasıl olduğunu unutanlar için. Parası olan yada olmayan müptelası olan bu mereti içiyor. Başka işlerle uğraşsınlar boş işler bunlar

baş ağrısı veya mide bulantısı olmuyor. Kesintisiz hapşırma, burun akıntısı sonrasında geniz akıntısına dönen bir durum var. Burnumun içinde inanılmaz bir kaşıntı oluyor. Bu olayları görmem tetiklemiyor. Kokusunu hissetmeyeyim ama göreyim sorun yok. Ancak demir veya sigara kokusu etrafta varsa kimse duymasada o kokuyu ben duyarım mutlaka.
Üstad şehir neresi bilmiyorum. Orada toksikoloji var mı varsa iyi mi bilmiyorum. Ama naçizane tavsiyem toksikolojiden ayrı olarak bir nöroloji mutlaka baksın diyeceğim ama eegyi çekerken o sigara dumanına maruz kalarak cekinmedikten sonra bir anlamı olmaz. Bizde nerede kaldı öyle nörolog. Şu çok fena nöroloji muayenesi yapasım var size. Ciddi diyorum. Öyle 5 dk da beşiktaş değil. Ciddi nöroloji muayenesi. Eskiden olsaydı sizi rahmetli hocamızın dersinde vaka alinizi olarak götürür teşhis tedavi bedavaya çıkartırdık da şimdi nerede o eski hocalar nerede o eski tıp fakülteleri?

Bu sigaranın hastane içinde otobüslerde trenlerde içildiği zamanı bilirim o zamanlar millet bu kadar hastalanmıyordu ama yediğimiz gıdalardan tutun içtiğimiz suya kadar hepsi doğaldı katkısızdı şimdi ise ne yediğimiz belli değil ve tek suçlu sigara gösterilip asıl tehlikeler göz ardı ediliyor ve sadece sigara içen kesim toplum zararlısı gösteriliyor.
bir kac yil öncesine kadar ucaklarda bile iciliyordu. orta koltuktan kalkip arka koltukda sigara iciyordum.

Üstad şehir neresi bilmiyorum. Orada toksikoloji var mı varsa iyi mi bilmiyorum. Ama naçizane tavsiyem toksikolojiden ayrı olarak bir nöroloji mutlaka baksın diyeceğim ama eegyi çekerken o sigara dumanına maruz kalarak cekinmedikten sonra bir anlamı olmaz. Bizde nerede kaldı öyle nörolog. Şu çok fena nöroloji muayenesi yapasım var size. Ciddi diyorum. Öyle 5 dk da beşiktaş değil. Ciddi nöroloji muayenesi. Eskiden olsaydı sizi rahmetli hocamızın dersinde vaka alinizi olarak götürür teşhis tedavi bedavaya çıkartırdık da şimdi nerede o eski hocalar nerede o eski tıp fakülteleri?
Ankara ve İzmir arasında gidip geliyorum. son bir yıldır çoğunlukla Ankara'dayım. Benim durmumun karışık bir şey olduğunu tahmin ediyordum ama senin dedieklerinden sonra korkmadım değil. Eşim bazen psikolojik olarak koku doyuyorsun diyor. Ama öyle değil işte. Sigara içilen bir ortama sadece girip çıkan biri bize misafirliğe gelsin anında o kokuyu duyarım.. Zaman zaman dışarı çıktımızda sigara içilen yere denk gelirsek eve döndüğümüzde bütün kıyafetler değişir. herkes bir duş alır. Yoksa enaz 2 gün ben hapşırma ve akıntı krizde olurum.

Ankara ve İzmir arasında gidip geliyorum. son bir yıldır çoğunlukla Ankara'dayım. Benim durmumun karışık bir şey olduğunu tahmin ediyordum ama senin dedieklerinden sonra korkmadım değil. Eşim bazen psikolojik olarak koku doyuyorsun diyor. Ama öyle değil işte. Sigara içilen bir ortama sadece girip çıkan biri bize misafirliğe gelsin anında o kokuyu duyarım.. Zaman zaman dışarı çıktımızda sigara içilen yere denk gelirsek eve döndüğümüzde bütün kıyafetler değişir. herkes bir duş alır. Yoksa enaz 2 gün ben hapşırma ve akıntı krizde olurum.
Eskiden Hacettepe canavardı ama şimdi yerinde yeller esiyor. Ben Ankara'da benim camidan iş bilir bir nörolog bakayım Ankara'da. İstanbul'a yolun düşerse haber et. Buradasağlam nörolog var. Hiç yoktan ben varım :) Gelince sana ayarlarım. Gidersin. Psikolojik olsa sürekli şekilde foksiyonel tekrar yapmaz. İlk anlattığında toksikoloji demiştim ama sonra o demir kesme meseslesini yazınca dedim hoba. Korkma. Ayırıcı tanı ile net tespit edilince çözümü olmayan şeyler değil o gruplar. Maksat bilim yaşlanmadan önlem almak. Benimkinin hiç tedavisi yok mesela. Sürünüyoruz. Ben bulursam haber ederim. İzmir'de boşuna bakma. Orada senin işini çözebilecek biri yok. Oradakiler de bana soruyor. Çoğu buraya geliyor.

Son düzenleme:
Sigara tüketiminde Dünya birincisiymişiz :)

Nikotinin gerçek sağlık yararları genellikle göz ardı ediliyor veya hatta bastırılıyor. Nikotin neden bilinçli olarak yasaklanmak isteniyor. Acaba kanser ve diğer hastalıklara şifa mı? Bence nikotin birebir şifa kaynağıdır.
ilgili makale 👉
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Bence İsabet Olmuş 🚬 Sağlığa Zararlı!

Kesinlikle olması gerekenler bunlar 🫡

Sigara içmeyin 🍆 yiyin, onda da nikotin var 😂

Geri