Sigara yasağının kapsamı genişletiliyor, açık alanlar da yasak kapsamına alınabilir.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SNT

Sinetech Yazarı ve Paylaşımcısı
Puan 45
Çözümler 0
@SNT
Sosyal medyada paylaşılan ve Türkiye Gazetesi’ne dayandırılan bilgilere göre, sigara yasağının kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Yeni...

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Az kaldı yakında çatılar üzerinde keskin nişancılar bekleyecek, sigara içenler için ;)

Belki daha az içeriz iyi olur. Gerçi ben sigara içmiyo resmen emiyorum akşamları votkayı açınca 😁

Melmeketin tek sorunu CUVARA olduğu için bu konuda çok çalışmalar yapılıyo. :p
Yiyeceklere de yasak gelse de vatandaş rahat etse. :D

Melmeketin tek sorunu CUVARA olduğu için bu konuda çok çalışmalar yapılıyo. :p
Yiyeceklere de yasak gelse de vatandaş rahat etse. :D
sigara sağlığa zararlıdır bu yüzden çalışmalar tüm titizlikle yürütülüyor

Sigara içen birisi olarak parklarda falan içilmesi beni bile rahatsız ediyor. Çoluk çocuğun yanında içilmemesi gerekiyor. Plajlarda da aynı şekilde. Gün görmemiş herifler izmaritleri kuma saplıyor anasını satayım.

Hem sağlığa zararlı hem de Cüzdana 😉nosmoking_hcvxuopn.gif

sigara içenlere karşı değilim. bir ihtiyaç olarak saygı da duyarım ancak halka açık alanlarda sabit bir şekilde durup sigara içilmesine de karşıyım. özellike otobüs duraklarında sıra beklerken içilen sigara kadar saçma bir durum yok. benim sigara dumanına karşı allerjim var. çok defa sıra beklerken önümde yada arkamda içenler ile kavga etmişliğm vardır. direk hapşırma krizine giriyorum.

bir defasında önümde sigara içen biri nedeni ile yine hapşırma krizine girmiştim. arkadaş dönüp çık sıradan bizide hasta edeceksin dedi. tam istediğim ortamı yakaladım ve adamın yüzüne kesintisiz hapşırdım. araya girenler nedeni ile kavgaya dönüşmedi konu.

tamam içenlere lafım yok ama bütün alanlar kendi keyiflerine ayrılmış gibi sabit bekleme alanlarında içilmesine aşırı karşıyım. 5 dakikalık metro yolculuğu sonrası daha yürüyen medivenlerde sigarayı ağzına dayayanlar var. bir metro alanından çıkmayı bekle be kardeşim.

Son düzenleme:
Çok doğru karar
İnsalah heryerde yasaklanır

Bu sigaranın hastane içinde otobüslerde trenlerde içildiği zamanı bilirim o zamanlar millet bu kadar hastalanmıyordu ama yediğimiz gıdalardan tutun içtiğimiz suya kadar hepsi doğaldı katkısızdı şimdi ise ne yediğimiz belli değil ve tek suçlu sigara gösterilip asıl tehlikeler göz ardı ediliyor ve sadece sigara içen kesim toplum zararlısı gösteriliyor.

Ben hikayeleri anlatıp konuya bağlamayı unutmuşum. :)Alınan/alınacak kararları sonuna kadar destekliyorum.

Bu tür uygulamalar bildiğim kadarıyla avrupada uzun zamandır (daha katısı)var.
Japonyada kurallar 2020 de tekrar revize edilmiş..Yürürken bile sigara içemiyorsunuz. Sokakta sigara içme yerleri yapılmış

Hatta en ucuz sigara 500tl yapılmalı, kimse alamasın.
Avrupa'da da var. Japonya katı sistemik bir toplum olduğu için kuralları da uygulayabiliyor. Çünkü halk zaten uyuyor. Bank Of Tokyo'ya transfer olan bir arkadaşım anlatmıştı. Orada yaşıyor. Büyük caddelerin son kısımlarında cadde boyutuna oranla park çizgisi gibi çizgiler vaarmış. İçinde de küllük. Hatta çoğu kapalı çadır sistemi imiş. Toplum içenlere olumsuz bakıyormuş. O çizginin ya da çadırın, artık ne varsa o bölgede, içinde içiyormuşsun. Yoksa 2 maaşını bırakırsın demişti. Ama toplum nazarında kabul gören bir mevzu orada tabii. Bizde ne olur bilmem.

İçerde içme dışarıda içme nerede içilecek bu anlamadım kapalı mekanda eyvallah içirme hastası vardır rahatsız olan vardır ona tamam ama açık havayada karışma be kardeşim koca ülkede sanki tek sorun sigaraymış gibi başka derdimiz yokmuşcasına sigarayla uğraşıyolar. Sigaraya gelene kadar bir sürü it kopuk dışarıda geziyor sabi sübyan veletler her gün ya akran zorbalığı yapıyorlar ya da ne baktın deyip milletin evladını canından ediyor ama gel gör ki günün sonunda basit şeyler için kanun genişletiliyor gerçekten değişik bir hal aldık Allah sonumuzu hayır etsin. :)

Ben hikayeleri anlatıp konuya bağlamayı unutmuşum. :)Alınan/alınacak kararları sonuna kadar destekliyorum.

Bu tür uygulamalar bildiğim kadarıyla avrupada uzun zamandır (daha katısı)var.
Japonyada kurallar 2020 de tekrar revize edilmiş..Yürürken bile sigara içemiyorsunuz. Sokakta sigara içme yerleri yapılmış

Hatta en ucuz sigara 500tl yapılmalı, kimse alamasın.
Başkan herkesten beklerdim ama senden böyle bir yorum beklemezdim şaşırdım doğrusu.
İster 500 olsun ister 1000 lira millet boğazından kısar yine sigaradan vazgeçmez. Sigara içmek keyfi bir şey değil bir bağımlılık ve çoğu insan için bırakmak imkansız gibi bir şey hatta bırakmak için aylarca tedavi görenler bile var buna rağmen dayanamayıp yine başlayanlar var. Yani bağımlı birini aldığı şeyin fiyatını yükselterek vaz geçiremezsin bu sadece kaçağı daha fazla arttırdığı gibi aynı zamanda aile içi şiddetide daha çok arttırır ve toplumsal düzeni bozar.

İstiklal Marşı 3. Kıtası

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım,
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

sigara içenlere karşı değilim. bir ihtiyaç olarak saygı da duyarım ancak halka açık alanlarda sabit bir şekilde durup sigara içilmesine de karşıyım. özellike otobüs duraklarında sıra beklerken içilen sigara kadar saçma bir durum yok. benim sigara dumanına karşı allerjim var. çok defa sıra beklerken önümde yada arkamda içenler ile kavga etmişliğm vardır. direk hapşırma krizine giriyorum.

bir defasında önümde sigara içen biri nedeni ile yine hapşırma krizine girmiştim. arkadaş dönüp çık sıradan bizide hasta edeceksin dedi. tam istediğim ortamı yakaladım ve adamın yüzüne kesintisiz hapşırdım. araya girenler nedeni ile kavgaya dönüşmedi konu.

tamam içenlere lafım yok ama bütün alanlar kendi keyiflerine ayrılmış gibi sabit bekleme alanlarında içilmesine aşırı karşıyım. 5 dakikalık metro yolculuğu sonrası daha yürüyen medivenlerde sigarayı ağzına dayayanlar var. bir metro alanından çıkmayı bekle be kardeşim.
Sıgara dumanına karşı bir alerjiniz yok. Nikotine kartı bir alerjiniz var. Hapşırma sebebiniz ise alerjil rinitin tetiklenmesi. İyi bilen hekimler yakalar bu durumu. Bilmeyen es geçer. Toksikonojinin bakması lazım. Yaş ilerleyince ileride daha sıkıntılı bir durum olursa anafilaktik şok yaşatabilir. Yaşayan biri olarak hiç tavsiye etmem. Bence bir görünün. Şimdi olmasa da ileride dert olur başınıza.

Son düzenleme:
Sosyal medyada paylaşılan ve Türkiye Gazetesi’ne dayandırılan bilgilere göre, sigara yasağının kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Yeni...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Yalnızca Mezarlıkta içilecek galiba

İstiklal Marşı 3. Kıtası

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım,
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
İçerim sigaramı
Karışamaz kimse bana
Onlar da kim oluyormuş
Arkamda dağ gibi Sedat abim var
Mı diyosun :)

Sıgara dumanına karşı bir alerjiniz yok. Nikotine kartı bir alerjiniz var. Hapşırma sebebiniz ise alerjil rinitin tetiklenmesi. İyi bilen hekimler yakalar bu durumu. Bilmeyen es geçer. Toksikonojinin bakması lazım. Yaş ilerleyince ileride daha sıkıntılı bir durum olursa anafilaktik şok yaşatabilir. Yaşayan biri olarak hiç tavsiye etmem. Bence bir görünün. Şimdi olmasa da ileride dert olur başınıza.
normalde saman nezlesi var bende. tabi bu uzun süreç sonrası konulan tanı ne derece doğru bilmiyorum. çiçek kokusu, rutubet kokusu, tozlu ortamlar, demirin canavar ile kesildiğinde ortaya çıkan koku gibi bazı etkenler tektikliyor hapşırık durumunu. özellikle demir ve sigara anında etkiler.

çok baktırdım ama hep antihistanimik ilaçlar ile bastırma tedavisi verdiler. olmadı birde dediğin gibi yapayım. bir muayene olayım Toksikonolojiye.

Son düzenleme:
Yorumlardan yola çıkarak;

1- Sigara fiyatını 1000 tl yap, bir arkadaşın dediği gibi insan boğazından kısar yine içer, kredi çeker yine içer.
2- Japonya'daki uygulamaya acayip saygı duyuyorum. Yapılsın sigara içme odaları orada içilsin sadece.
3- Herkes sağlıklı olacak diye bir şey yok. Astımı olan, alerjisi olan insanlarla bilmeden aynı yerde dolaşıyoruz ve onların hastalıklarını tetikleyebiliriz. Gerek yok...

Ben de 22 senedir içiyorum. Ama duraklarda içmem, parka zaten gitmem, plajda da içerim ama yanımda bir bardağım olur ve içine biraz su koyarım. Sigaram bitince izmariti ona atarım. Gerek yok abi, içmeyen adama saygı duymak lazım.

Geri