Yeni yılda araba ihlali cezaları

remixtik

Paylaşımcı
Konular
279
Yeni yıl zamları aşağıdadır

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1767291886656.jpg
    FB_IMG_1767291886656.jpg
    309.4 KB · Görüntüleme: 33
Geçen Antalyadayken birader 2. kez yakalandı, ceza ödemedik ama, 2 sene ehliyeti alındı. İlkin de 6 ay alınmıştı ehliyet. En yakınımdan yola çıkarak bu cezaların caydırıcı olmadığını düşünüyorum.

Bir örnek daha vereyim, yine çok yakın arkadaşım Antalya da 3 kez yakalanıp ehliyeti fes edildikten sonra ( Bize 6 yıl alındı diyor tabi kendisi. Yedik mi! Hayır. :) ) 4. kez yine yakalandı ve ancak o zaman cezaevine attılar. 3 ay yattı. Şu an tekeri olan hiçbir şeye binmiyor. :)

Bana göre ilk yakalanma da 100.000 TL üzeri para cezası ve en az 2 ay cezaevini görmesi gerek bu vatandaşların. Yoksa bizim insanımız yola gelmez.

Geçen Antalyadayken birader 2. kez yakalandı, ceza ödemedik ama, 2 sene ehliyeti alındı. İlkin de 6 ay alınmıştı ehliyet. En yakınımdan yola çıkarak bu cezaların caydırıcı olmadığını düşünüyorum.

Bir örnek daha vereyim, yine çok yakın arkadaşım Antalya da 3 kez yakalanıp ehliyeti fes edildikten sonra ( Bize 6 yıl alındı diyor tabi kendisi. Yedik mi! Hayır. :) ) 4. kez yine yakalandı ve ancak o zaman cezaevine attılar. 3 ay yattı. Şu an tekeri olan hiçbir şeye binmiyor. :)

Bana göre ilk yakalanma da 100.000 TL üzeri para cezası ve en az 2 ay cezaevini görmesi gerek bu vatandaşların. Yoksa bizim insanımız yola gelmez.
Çok ama çok dikkat etmek lazım üstad ne kendini ne karşıdakini yakmamak lazım

Çok ama çok dikkat etmek lazım üstad ne kendini ne karşıdakini yakmamak lazım
Kesinlikle öyle. Bu trafik ihlallerinde ailemden 2 kişi kaybettim ben.. İki taraf için de çok kötü. Biri hapse, biri mezara gidiyor. O yüzden yine söylüyorum, caydırıcılık arttırılmalı. Yoksa bedeli çok daha ağır oluyor.

Son düzenleme:
Şu cezaları, kesinlikle yurt dışındakiler gibi yapmalılar. İnsanların gelir düzeyine göre değişmeli. Beyin cerrahının hız sınırının %50 fazlasıyla yakalanmasıyla, asgari ücretlinin yakalanması arasında dağlar kadar fark var.

Kuralara uyalım.cezalar çok yerinde bir karar bence.yoksa hergün trafik kazalarında insanlar ölüyor

Kesinlikle öyle. Bu trafik ihlallerinde ailemden 2 kişi kaybettim ben.. İki taraf için de çok kötü. Biri hapse, biri mezara gidiyor. O yüzden yine söylüyorum, caydırıcılık arttırılmalı. Yoksa bedeli çok daha ağır oluyor.
Başın sağolsun üstad

Şu cezaları, kesinlikle yurt dışındakiler gibi yapmalılar. İnsanların gelir düzeyine göre değişmeli. Beyin cerrahının hız sınırının %50 fazlasıyla yakalanmasıyla, asgari ücretlinin yakalanması arasında dağlar kadar fark var.
Bunu biraz açalım reis. :)

Hiç bir ülkede gelir fazla diye ayrı bir ceza verilmez
Gelir düsük olanda yüksek olanda , hata yapınca insanlar ölüyor , cezalardan şikeyet edeceğimize
Kurallara uyalım , çok zor olmaması lazım

Bunu biraz açalım reis. :)

Hocam ne kadar fazla kazanıyorsa, cezanın o kadar fazla olması gerekiyor. Aylık 200k kazanan bir cerraha 9k trafik cezası, onu nasıl ıslah edebilir?

Hiç bir ülkede gelir fazla diye ayrı bir ceza verilmez
Gelir düsük olanda yüksek olanda , hata yapınca insanlar ölüyor , cezalardan şikeyet edeceğimize
Kurallara uyalım , çok zor olmaması lazım

Uzun yıllardır Finlandiya'da uygulanıyor. Ayrıca;

Tek bir ülkede uygulanıyorsa.neden bütün ülkelerde yok çünkü çok saçma bir düşünce bence,bizler herseyin kolayına kaçmaya öğrenmişiz, kuralara uyarsan hiç bir ceza ödemesin,ve karlı çıkarsın, en önemliside insanlar canından olmaz

3 ay ceza evinde yatsın bak nasıl ıslah oluyor. Çıkınca Umre'ye gider.

Hiç bir şey olmaz. O kadar ceza yiyen adamdan da bir şey olmaz. 2 sene önce birisine .küz dedim diye dava etmiş beni. Huzurlu uyuyamıyorum o günden beri.

Ondan bir şey çıkmaz reis. Rahat uyuyabilirsin.

Paralar gidecek paralar. Alacağım ceza umrumda değil. :D

İlk önce mahkeme parası verdim zaten 4k, şimdi uğraşacaksa istinafa götürecek, kağıt geldi geçen gün. Parayı ödediğim için dava düşmüş ama istinaf şansı var. Şansıma da davalı olduğum adamın avukatının da davalı olduğum adamın da soyadı aynı ahahahahhahah. Abi kardeşe mi denk geldim nedir. :D

Paralar gidecek paralar. Alacağım ceza umrumda değil. :D

İlk önce mahkeme parası verdim zaten 4k, şimdi uğraşacaksa istinafa götürecek, kağıt geldi geçen gün. Parayı ödediğim için dava düşmüş ama istinaf şansı var. Şansıma da davalı olduğum adamın avukatının da davalı olduğum adamın da soyadı aynı ahahahahhahah. Abi kardeşe mi denk geldim nedir. :D
Benim de 5 senedir süren davama 10. ay da berat verildi. Tebligat 10 gün önce geldi. İstinafa taşırlar mı bilmem, bekliyoruz. Ben avukat kullanmıyorum. :)

ben fly-taxi kullanıyorum yerde gidenlerden muafım :whistle:

Dipnot: ‼️ Biz bu dünyada sadece 8 saniye kalıyoruz.. 8 saniye için bu kadar strese grimenize gerek yok Çokta tınnn deyip geçiniz... (y)

Geri