Yeni Uydu Güncellemesi Sonrası Sorunlar

AKYOL

Geliştirici
••• Admin •••
Puan 152
Çözümler 1
Web sitesi
evhayati.com
@AKYOL
TÜRKSAT’ın yeni uyduya geçişi sonrasında bazı kullanıcılar sorunlar yaşıyor. Genel olarak gözlemlediğim;
-Kanal bulmama
-Ses gelmeme
-Ses gelip görüntü gelmeme
sorunları yaşanıyor.

Hatta bir kullanıcı Samsung 58u8000 model televizyonunda TKGS olmasına rağmen otomatik kanal güncellemesi sonrası ses kaybı olduğunu belirtmiş.

Çok eski scart girişli uydu alıcısı kullananlar ise yeni HDMİ girişli uydu alıcılarına yöneldiğini de piyasada öğrendim.

Sizler bu konular hakkında ne düşünüyorsunuz?

eski scart girişli uydu alıcısı kullananlar ise yeni HDMİ girişli uydu alıcılarına yöneldiğini
Bunun nedeni eski uydu alıcılarının SD kanalları desteklediğinden dolayı, yeni HDMI uydu alıcılarıyla HD kanalları desteklemesinden kaynaklı olduğu söyleniyor.

Evde bir tane scart girişli mini uydu alıcı vardı denedim,çoğu en çok izlenen ulusal kanalı buldu.
Benim uydulu TV'm yok,hep uydu cihazını ayrı almıştım.

Bazı kanallardada ses ve görüntü içermiyor uyarısı çıkıyor sonra 10 dk sonra yayın normale geliyor sorunsuz çalışıyor benim Google TV'de birkaç kez denk geldim scart tipi alıcıların ve tivilerin hd kanal desteklemediği için hdmi portlu cihaz almak zorundalar bunun akabinde tv eski tip tüplü televizyonsa ayriyetten tv masrafında çıkacak hdmi portlu cihaz alacağıma dâhili uydu alıcıli tv almak daha doğru

Evde bir tane scart girişli mini uydu alıcı vardı denedim,çoğu en çok izlenen ulusal kanalı buldu.
Scart girişin HD desteği olmadığına göre demekki cihazdan cihaza değişiyor.

Bazı kanallardada ses ve görüntü içermiyor uyarısı çıkıyor sonra 10 dk sonra yayın normale geliyor sorunsuz çalışıyor benim Google TV'de birkaç kez denk geldim scart tipi alıcıların ve tivilerin hd kanal desteklemediği için hdmi portlu cihaz almak zorundalar bunun akabinde tv eski tip tüplü televizyonsa ayriyetten tv masrafında çıkacak hdmi portlu cihaz alacağıma dâhili uydu alıcıli tv almak daha doğru
Evet bende ilk arama sonrası kanallar çıkmamıştı,bi yarım saat bekledim kanalların çoğu geldi şaşırdım😅

bazı kanallar bende yok mesela kanal 7 yok

sirf bu konu icin uye oldum
bende show tv kanal 7 lale gul tv ve daha onlarcasi cizi CD gibi ses cikartip hic goruntu gelmiyor guncelleme oncesi hepsi saat gibi calisiyordu iyi olacak derken çok kotu oldu rus paketi hic sorunsuz yayinlar cihaz next mini wifi

bende babamın uydusundan bazı kanallar çıkmıyor ve yaşlı adam uğraşmasın diye, kendi dream star uydu alıcımı tv sine kurdum. otomatik tkgs olduğu halde sadece 12423 ve 12422 bandındaki kanallları ya hiş açmıyor yada acayip sesler geliyor, bir türlü açamadım. Adamın izlediği 3-4 kanal vardı artık onuda izleyemiyor.

Eski cihazlarda genellikle uydu taşınma durumlarında kayitli frekansları silmek ve network search frekansiyla sifirdan tarama yapmak bircok sorunu çözer. Sorun yaşayan arkadaşlar bir denesin.

Eski cihazlarda genellikle uydu taşınma durumlarında kayitli frekansları silmek ve network search frekansiyla sifirdan tarama yapmak bircok sorunu çözer. Sorun yaşayan arkadaşlar bir denesin.
Evet sıfırdan kurulum iyi bir seçenek ama hepsi gelmiyor işte yine frekans araştır bul falan😑

Kanal 7 nin bulunduğu frekans düşükse antene ince ayar gerekiyor. 12458 H 27500.

Kanal 7 nin bulunduğu frekans düşükse antene ince ayar gerekiyor. 12458 H 27500.
İki farklı şehirdeki iki farklı cihazımda da bu kanal sorunlu, herkes aynı sorunu yaşıyorsa sorunu kanalda aramak lazım. Ayrıca uğraşıp yanlışlıkla diğer kanalların ayarını kaçırmaya değecek bir kanal da değil bu.

Scart girişin HD desteği olmadığına göre demekki cihazdan cihaza değişiyor.
Tv nin scart girişinde hd destegi yoktur.Uyduların Hdmi versiyon çıkışlarda scart video işlevi 470 veya 560 p dir ve video data olarak çıkar Dolayısı ile tv scartı hdmi ayrımı yapmaz.

Öncelikle scartlıda olsa olmasada DVB s2 tuner destegi olup olmadığının netleştirlmesi önemli adımdır.DVB s modeller yazılımı iyi ise şansa densede Scart lı olup olmaması önemli değil artık tek çözüm her şekilde S bandlı yayınlkarın kalitesi içinde dvb s2 tunerli cihaz gerekmesidir.

Diğer türlü uğraşmanın manası gerçekten yok tecrübe ile sabittir.

Şuda gerçek dvb s2 tunerlide olsa Öncelikle bütün kanalların silinmesi önemli adım sonrasında tarama işlemleri yapılmalı.
Şunuda farkettim hem okuduklarımdan hemde güncelleme yaparken yaşadıklarımdan türksat otomatik kanal frekansı olanlar ın pek hükmü yok gibi işlevsel değil işini yapmıyor ne denirse artık buda sanırım düzeltmeleri zaman alacak gibi.

Tkgs taramasıda aynı günde olumsuz ise diğer gün veya bişr kaç saat sonrasında düzelebiliyor.

Son düzenleme:
Benim de uydu değişimi sonrası Digitürk kutuda yayınlarda sinyal azalması ve bozulmalar oluşmaya başladı. Kabloda ek yok,sorun yok, sinyal güç 92 / kalite 82 ama bazı kanallarda sorun var. Lnb başlığa ince bir ayar mı gerekiyor yoksa cihaza bir yeni güncelleme mi gelecek bilmiyorum, dokunmakta istemiyorum... Bakalım ne olacak. İşin garip tarafı bu sorun her saat değil bazı akşam saatlerinde oluyor....

Mevcut televizyonum markasız hi-level tkgs var Kendi güncellenmiş sanırım hiçbir işlem yapmadan.

İki farklı şehirdeki iki farklı cihazımda da bu kanal sorunlu, herkes aynı sorunu yaşıyorsa sorunu kanalda aramak lazım. Ayrıca uğraşıp yanlışlıkla diğer kanalların ayarını kaçırmaya değecek bir kanal da değil bu.
Sadece Kanal 7 değil. O TP deki tüm kanallar. Kanal olarak bakmayın. TP olarak düşük zaten.

kanal 7 frekans sorununu nasıl çözdünüz

Arkadaşlar köyde scart girişli tv var. eski isimsiz bir alıcı takılıydı. Tkgs var ama sadece trt1 geliyor. En uygun fiyatlı almak istediğimizde Ne almalıyız ne tavsiye edersiniz.

Konuyu okuyanlar
0 dk

Geri