Xiaomi TV box cihazım bir çok programı açmıyor

KenanOzel

Üye
Konular
6
Xiaomi TV box cihazım Stube hariç hiç bir uygulamayı açmıyor. Sanki bağlantı çok zayıf gibi davranıyor ama internet hızım 75 Mbps. Ethernet ile bağlanıyorum. Stube de 4K videoları donmadan izliyorum ama recTv inat TV ve televizo videoları açılmıyor. Yeni güncellenmiştim hepsini.

Xiaomi TV box cihazım Stube hariç hiç bir uygulamayı açmıyor. Sanki bağlantı çok zayıf gibi davranıyor ama internet hızım 75 Mbps. Ethernet ile bağlanıyorum. Stube de 4K videoları donmadan izliyorum ama recTv inat TV ve televizo videoları açılmıyor. Yeni güncellenmiştim hepsini.
Başlığınızı kurallara göre düzenleyin lütfen.
1- Doğru Konu Açmak: Yeni konu açarken, konu başlığı ve mesaj içeriği açıklayıcı olmalıdır. Eğer başlık tüm mesajı içeriyor veya mesajın içinde yeterli detay verilmiyorsa, konu kilitlenebilir ya da silinebilir.
3- Başlık Seçimi: Konu başlıkları açıklayıcı ve anlamlı olmalıdır. “Yardım”, “Acil”, "m3u", "Cloudstream" gibi belirsiz ve tek kelimeden oluşan başlıklar yasaktır. Tamamı BÜYÜK harflerden oluşan başlık kullanımı yasaktır. Açıklayıcı başlıklar konunuzun görünürlüğünü artırır.

O gün yaşanan internet yavaşlama sorunu vardı Türkiye genelinde. Kimse akıcı izleyemedi. Büyük ihtimalle düzelmiştir artık.

• Beğen
Tepkiler: ENS
O gün yaşanan internet yavaşlama sorunu vardı Türkiye genelinde. Kimse akıcı izleyemedi. Büyük ihtimalle düzelmiştir artık.
Herhangi bir düzelme olmadı. Hâlâ çok ağır. Sinetech drive'den bir dosya indirmek için 30 dakika bekledim %88 de dondu kaldı.

Herhangi bir düzelme olmadı. Hâlâ çok ağır. Sinetech drive'den bir dosya indirmek için 30 dakika bekledim %88 de dondu kaldı.
reis buyuk ihtimal cihazin takili kaldi yani cok uygulama varsa islemci yetersiz kalir misal eşşegin sirtina 1 tonluk yuk yuklemek gibi zaten xiomi cihazi hic begenmedim çok hantal geldi gana 2gb ram tam bir fiyoska zaten cihazini sifirlarsan buyuk ihtimal her sey duzelir gibi geliyor genede karar sizin

-Reklam engelleme uygulaması veya dns değişikliği yaptıysanız kaldırın, ayarları sıfırlayın.
-Bir de wifi den bağlanmayı deneyin, ethernet girişinde sorun olabilir.
-Hız testi yapın değerleri kontrol edin.
-Modemi yeniden başlatın.

reis buyuk ihtimal cihazin takili kaldi yani cok uygulama varsa islemci yetersiz kalir misal eşşegin sirtina 1 tonluk yuk yuklemek gibi zaten xiomi cihazi hic begenmedim çok hantal geldi gana 2gb ram tam bir fiyoska zaten cihazini sifirlarsan buyuk ihtimal her sey duzelir gibi geliyor genede karar sizin
Cihazın ağır çalışması ile ram miktarının nasıl bir ilişkisi var? Yüksek ramli cihazlar daha mı hızlı çalışır? Yoksa hızı belirleyen cpu/gpu mu?

Son düzenleme:
Cihazın ağırlığı ile ram miktarının nasıl bir ilişkisi var? Yüksek ramli cihazlar daha mı hızlı çalışır? Yoksa hızı belirleyen cpu/gpu mu?
çay bardagi ile su bardagi arasindaki fark kadar usta apk calisir bir muded zapingden sonra cihaz ram yuklenir ram ne kadar genis olursa cihazda rahat davranir misal bende x96 mini vardi oda 2 gb vavoo izlerken bir kac zapinden sonra cihaz öküz gibi bögürmeye baslayip ekran donup kaliyordu sona ayni cihazin 4 gb ramlisini aldim ayni uygulama ayni zapinde cihaz biraz kasilsada donup kalmiyordu

Smarttube'de 4K videoları hiç donmadan sorunsuz izliyoruz. Hatta ileri sardırıp yine hiç donmadan izliyoruz. RecTv, Televizo, inatTv kesinlikle açılmıyor. Ya da çok geç açılıyor. İnternet hızını ölçüyorum 70 Mbps. DNS ayarlarında reklam engelleyici yok. Tek fark ettiğim durum VPN kullanınca her şey normale dönüyor. Hatta normalden biraz daha hızlı buldum diyebilirim. Bilgisayardan veya cep telefonundan modeme bağlanınca sorun yok. Bir kaç gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Neden böyle oldu anlamadım.

usta türk telekom 5g adım atıyor ondan kasmalar yaşanma ihtimali vardır bence farketmiş olabilirsiniz

usta türk telekom 5g adım atıyor ondan kasmalar yaşanma ihtimali vardır bence farketmiş olabilirsiniz
Bu benim de aklıma geldi. İnsanları 5G'ye geçmeye zorlamak için yapılmış bir eylem diye düşündüm ama sadece TV box etkilendi. Başka bir şey olsa gerek.

Enteresanmış hocam. Bende de Xiaomi Stick var ilk çıkan versiyonu, cayır cayır çalışıyor.
Benim cihaz Xiaomi TV box 2'nd edition. Bir kaç gün öncesine kadar en ufak bir sorun yoktu. Her uygulamayı sorunsuz ve çok hızlı açıyordu. Durduk yerde oldu ne olduysa.

Benim cihaz Xiaomi TV box 2'nd edition. Bir kaç gün öncesine kadar en ufak bir sorun yoktu. Her uygulamayı sorunsuz ve çok hızlı açıyordu. Durduk yerde oldu ne olduysa.
Sadece dns adresi değiştirip deneyin dns içinde cloudflare dns veya google dns kullanın 1.1.1.1 veya 8.8.8.8 kullanabilirsiniz.

Geri