xiaomi telefon reklam çıkma konusu tam olarak nedir problem?

dacunha10

Paylaşımcı
Konular
91
14t veya benzeri xiaomi telefon almayı düşünüyorum şu reklam sürekli çıkıyor muhabetti nedir kullanlar aydınlatabilir mi atıyorum maçkolik whatsapp galeriye filan girince de mi çıkıyor yoksa kendi video uygulaması tarayıcı filan mı yani chrome veya başka video oynatıcı kurup onları sılsem veya kullanamsam da çıkıyor mu?

Sadece xiaomiye ait olan uygulamalarda reklam çıkıyor, diğer Whatsapp, Maçkolik vs uygulamaların Xiaomi reklamları ile alakası yok, o programların kendi reklamı olursa reklam çıkar yoksa çıkmaz, bildiğim kadarıyla Xiaomi serisinde reklam fazla çıkmıyor, redmi ve Poco modellerinde çıkıyor ama gizli DNS bölümüne dns.adguard.com yazarak reklamlar engellenebiliyor. Farklı uygulama kullanıp orijinal xiaomi uygulamalarını kullanmazsanız veya kaldırırsanız reklam çıkmaz.

14t veya benzeri xiaomi telefon almayı düşünüyorum şu reklam sürekli çıkıyor muhabetti nedir kullanlar aydınlatabilir mi atıyorum maçkolik whatsapp galeriye filan girince de mi çıkıyor yoksa kendi video uygulaması tarayıcı filan mı yani chrome veya başka video oynatıcı kurup onları sılsem veya kullanamsam da çıkıyor

Sadece xiaomiye ait olan uygulamalarda reklam çıkıyor, diğer Whatsapp, Maçkolik vs uygulamaların Xiaomi reklamları ile alakası yok, o programların kendi reklamı olursa reklam çıkar yoksa çıkmaz, bildiğim kadarıyla Xiaomi serisinde reklam fazla çıkmıyor, redmi ve Poco modellerinde çıkıyor ama gizli DNS bölümüne dns.adguard.com yazarak reklamlar engellenebiliyor. Farklı uygulama kullanıp orijinal xiaomi uygulamalarını kullanmazsanız veya kaldırırsanız reklam çıkmaz.
Reklamları engelleme yöntemleri mevcut. İnternette arama yaparsanız bulursunuz. Ben yıllardır Mi 9T kullanıyorum herhangi bir reklam gelmiyor.

yani o zaman bu kadar tatava neden yapılyıor anlamadım chrome kur 1 tane video oynatıcı da bulunur nedir ekstra kullanılan

yani o zaman bu kadar tatava neden yapılyıor anlamadım chrome kur 1 tane video oynatıcı da bulunur nedir ekstra kullanılan
Her uygulamanın alternatifi zaten var, ben çoğu Xiaomi uygulamasını kullanmıyorum, pek reklam görmüyorum zaten, harici yüklediğim uygulamalarda (Xiaomi olmayan) reklam çıkıyor onlar içinde dns.adguard.com kullanıyorum, sıfır reklam. İnsanlar para verip aldığı telefonda neden reklam çıkıyor diye hoş karşılamıyor, bende hoş karşılamıyorum, xiaomi dünyanın en büyük telefon üreticisi olma yolunda gidiyor, halen reklam koyuyor işletim sistemine

Xiaomi ve alt marka olan Redmi'ler de reklam var bu bir gerçek. Çok eski modeller de olmayabilir güncel cihazların hepsinde var.

Kendi içinden reklamlar kapatılıyor her uygulama içinde reklamları göster bölümünü kapat ayrıca msa mıydı neydi internette konuları var ilk aldığımda bu ayarları yapıyorum bir daha hiç çıkmıyor

Aslında diğer markalarda da olan var , belki bu kadar çok değil. Benim xpera'da file manager ve PDF reader reklamlıydı, root atıp kaldırabildim, sonrası bloatware removal tool tarzı programlar çıktı, rahat ettik. Rootsuz hallediyordu çoğu şeyi, topluca devre dışı bırakıyordu

Şöyle açıklık getireyim telefon bazı uygulamalarda reklam olarak içerik önerilerinde bulunuyor ve bildirim olarak üst sekmede görünüyor veya uygulama içinde reklam çıkabiliyor. Bunları tek tek uygulamala üzerinden kapatılabiliyor. Detaylı anlatım videoları Youtube mevcut ben oradan yapmıştım.

bir telefon alıcaz çekilen dertlere bak zaten çer çöp olan cihazlar bize gelir her model bazıalrında gelemz olanı da ucuz diye zaten para etmıycek olanları
huawei kullanıyorum eski bir telefon kaç sene de götürdü pazar da eskiden güçlüydü şimdi samsung fe diye işlemcisi çöp olanları filan tercih ettirmeye çalışyor git redmi al diyor redmiyi çinliye ver kafana atar belki hepsi birbirinden garip telefonlar

14t veya benzeri xiaomi telefon almayı düşünüyorum şu reklam sürekli çıkıyor muhabetti nedir kullanlar aydınlatabilir mi atıyorum maçkolik whatsapp galeriye filan girince de mi çıkıyor yoksa kendi video uygulaması tarayıcı filan mı yani chrome veya başka video oynatıcı kurup onları sılsem veya kullanamsam da çıkıyor mu?
Xiaomi 14 T Pro kullanıyorum , yorumlarda bahsedildiği gibi cihazı ilk açtığınızda kendi uygulamalarında reklam çıktığını görüyorsunuz , basitçe anlatmak gerekirse uygulamaların ayarlarından reklamlar çıkmasın seçeneğini belirliyorsunuz ve birdaha reklam çıkmıyor.Konuyu bilmeyenler veya takmayanlar yada araştırmayanlar Xiaomi telefonlarda sürekli reklam çıkıyor şeklinde şikayetini dile getiriyor.Yani evet reklam çıkıyor ,kullanıcı reklam istemiyorsa ayarlarını yapıyor birdaha reklam falan çıkmıyor konunun özü bu .

Xiaomi 14 T Pro kullanıyorum , yorumlarda bahsedildiği gibi cihazı ilk açtığınızda kendi uygulamalarında reklam çıktığını görüyorsunuz , basitçe anlatmak gerekirse uygulamaların ayarlarından reklamlar çıkmasın seçeneğini belirliyorsunuz ve birdaha reklam çıkmıyor.Konuyu bilmeyenler veya takmayanlar yada araştırmayanlar Xiaomi telefonlarda sürekli reklam çıkıyor şeklinde şikayetini dile getiriyor.Yani evet reklam çıkıyor ,kullanıcı reklam istemiyorsa ayarlarını yapıyor birdaha reklam falan çıkmıyor konunun özü bu .
hocam güzel açıkladın tr cihaz mı ben de 14t veya pro almayı düşünyodum reklam olayı çözülüyosa milet neden dns şu bu diyor kapatmayı mı bilmiyor :) ne kadar oldu kullanalı nasıl menun musun geçe foto çekim filan pi şu bu nasıl?

Geri