Windows sıfırlayınca her şey silinirmi?

Konular
2
Bilgisayarı sıfırlamayı düşünüyorum çünkü iyice yavaşladı artık, neredeyse kullanılmaz hale geldi. Bu sıfırlama işi format gibi bir şey sanırım ama tam olarak neler siliniyor emin değilim. C sürücüsündeki şeylerin silineceğini biliyorum da, D veya E gibi diğer disklerdeki dosyalar da gider mi acaba? Oralarda önemli dosyalarım var, yedekle falan da uğraşmak istemiyorum açıkçası. Sadece Windows’un kurulu olduğu kısım mı temizleniyor?
Bir de sıfırlama sırasında bazı seçenekler çıkıyor diye duydum, “her şeyi kaldır” gibi. O seçeneği seçersem tüm diskler mi silinir yoksa sadece C mi? Daha önce böyle bir şey yapmadım, biraz çekiniyorum açıkçası. Konuya hakim olan biri açıklarsa çok iyi olur. Yanlış bir adımla bütün dosyaları kaybetmek istemiyorum.

Windows Yedekleme'yi açmak için Başlat menüsünde arayın: Başlat'ı seçin. Yedekleme yazın ve sonuçlardan Windows Yedekleme'yi seçin. Klasörleri genişletin ve OneDrive'a yedeklemek istediğiniz kullanıcı klasörlerinizi seçin.

Bilgileriniz çok önemli ise ya yedek alın veya hiç maceraya girmeyip destek alın. Gitmese iyi olur ama gidersede yapacak bir şey yok derseniz windows un içinden sıfırlarken zaten size gerekli uyarıları yazıyor.
Doğru olan flash hazırlayıp temiz kurulum yapmak.
Onun içinde youtube üzerinde çok fazla kaynak var.

D veya E gibi diğer disklerdeki dosyalar da gider mi acaba?
GİTMEZ
Oralarda önemli dosyalarım var, yedekle falan da uğraşmak istemiyorum açıkçası. Sadece Windows’un kurulu olduğu kısım mı temizleniyor?
EVET
Bir de sıfırlama sırasında bazı seçenekler çıkıyor diye duydum, “her şeyi kaldır” gibi. O seçeneği seçersem tüm diskler mi silinir yoksa sadece C mi?
SADECE C
Daha önce böyle bir şey yapmadım, biraz çekiniyorum açıkçası. Konuya hakim olan biri açıklarsa çok iyi olur. Yanlış bir adımla bütün dosyaları kaybetmek istemiyorum.
DOSYALARI SAKLA DEYİNCE,SADECE DOSYALAR KALIR, İLGİLİ PROGRAMLAR SİLİNİR, KRİTİK DOSYALARI D SÜRÜCÜSÜNE TAŞIYIN
Sizin yazdıklarınızla benimkiler daha kolay ayrışsın diye büyük harfle yazdım

Geri