Windows 11 kurulumunda "Beklenmedik şekilde yeniden başlatıldı" hatası

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
224
Windows 11'i flash bellek ile bilgisayarıma kurarken "Beklenmedik şekilde yeniden başlatıldı" hatasını alıyorum.

Ne yapmam lazım?

Çözüm
Hala aynı hata oluyorsa tüm yöntemleri denerken yani ,kurulum ekranındayken shift+F10 tuş kombinasyonu olması lazım, CMD ekranı açıp regedit ile LOCAL_MACHINE/System/Setup/Status/Child Completion dizinine girip açılan ekranda sağda setup.exe değerini 1 ise çift tıklayarak farklı bir şekilde değiştirin mesela 3.

Sonra hata mesajına tamam deyip yeniden açılmasını bekleyin.

İzlediğim bir videoda bu şekilde çözüm bulan birisi vardı. Size de yardımcı olur umarım.
genellikle harddiskteki hatadan kaynaklı olarak böyle bir hata çıkıyor. Harddisk yönünde bir sorun var mıydı

Yeni alınan ssd taktım. bi kontrol edeyim.

daha önce başıma geldi. anakarttan kaynaklıydı benimki. bios pili söküp taktım çözülmüştü. çok aramıştım

aynı sorunu geçen gün 0 cihaza kurarken yaşadım öncelikle hatayı verdi ardından mavi ekran verdi makineyi kapatıp açtım bidaha kurulum yaptım ama bu defa boot menüsünden değilde bios içinde sıralama değiştirip usb belleği ilk sıraya aldım o şekilde sorunsuz kurulum yaptım. Boot menüden yapıyorsanız birde bios içinden sıralama değiştirerek yapın.

hepsini deniyorum teşekkürler.

Hala aynı hata oluyorsa tüm yöntemleri denerken yani ,kurulum ekranındayken shift+F10 tuş kombinasyonu olması lazım, CMD ekranı açıp regedit ile LOCAL_MACHINE/System/Setup/Status/Child Completion dizinine girip açılan ekranda sağda setup.exe değerini 1 ise çift tıklayarak farklı bir şekilde değiştirin mesela 3.

Sonra hata mesajına tamam deyip yeniden açılmasını bekleyin.

İzlediğim bir videoda bu şekilde çözüm bulan birisi vardı. Size de yardımcı olur umarım.

Çözüm
Disk part yapın yada önce windows 10 kurun sonra tekrar format ve windows 11 kurun

Yeni ssd'de benimde başıma geldi ben yukarıdaki gibi yaptım dı fakat diğer ssd de de windows 11 kurulu olduğundan bios sıralamayı şaşırmış meğerse Uefi hiç sevmem yaşasın Legacy :)

Bunun pek çok sebebi olabilir deneme yanılma yöntemi ile bulunacak arıza tipi birincisi kurmaya çalıştığınız win.11 in sağlam olduğuna emin olun bozuk olabilir ikincisi donanım hatasından yada desteklenmeyen donanım hatasıdır başka alt bir win. kurup bilgisayarın sağlamlığından emin olun

Geri