windows 11 başlat arama çubuğu çalışmıyor

emre781

Üye
Konular
2
windows 11 başlatın yanındaki arama çubugu basmıyor başttan açtığımda yazı yazmıyo mikrafostu aradım ne yaptıysak olmadı anlayan varmı da öncede oldu power shell yapmıştım düzelmişti hyperv gözükoyo kapatatım olmadı denetim masasından kapimmi yine

Orijinal windows kullandığınızı tahmin ediyorum. Windows güncelleştirmelerini kontrol edip son yapılan güncellemeyi veya son 2 güncellemeyi kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp deneyin ya da görev yöneticisini açıp işlemler sekmesinden arama veya search kelimeleri ile işlemi bulup yeniden başlatın ya da hizmetler sekmesinde serach veya arama kelimeleri ile aratıp hizmeti aktif edin bilgisayarı kapatıp açın kapatırken shift basılı tutup kapatın ki bilgisayar tamamen kapansın.

Hızlı başlatma sizde aktif mi bilmiyorum o yüzden shift ile kapatmanızı önerdim böylece pc tamamen kapanacak ve açılışta her işlemi ve hizmeti sıfırdan başlatacak.

windows 11 başlatın yanındaki arama çubugu basmıyor başttan açtığımda yazı yazmıyo mikrafostu aradım ne yaptıysak olmadı anlayan varmı da öncede oldu power shell yapmıştım düzelmişti hyperv gözükoyo kapatatım olmadı denetim masasından kapimmi yine
Başlat- görev yönetcisi-işlemler- windows gezgini sağ tıkla yeniden başlat denildikten donra düzelir

Aşağıdaki çözümleri denemenizi öneririm.

Seçenek 1.
-Ayarlar'a git
-Sistem'e tıklayın
-Sorun Giderici'yi ve ardından Ek sorun giderici'yi tıklatın.
-Arama ve Dizin Oluşturma'yı arayın ve sorun gidericiyi çalıştırın.

Seçenek 2.

-Görev Yöneticisi'ne erişmek için CTRL + ALT + Delete tuşlarına basın
-Görev Yöneticisi'ndeki "Dosya" yı tıklayın
-Yeni Görevi Çalıştır'a tıklayın
-Powershell yazın ve İdari Ayrıcalıklarla çalıştırmak için kutuyu tıklatın

Powershell pencerelerinde aşağıdaki komutun her birini kopyalayıp yapıştırın ve enter tuşuna basın.

Get-AppxPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_. InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Bu komuta girdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve denetleyin.

3. mdsched.exe
cmd açalım yonetici olarak çalıştırralım sfc/scannow komutunu girelim

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

öle olcakta 10 saat uraşmam lazım bü sürü progamımım var

Başlat arama çubuğu , dizin oluşturma hizmeti ile direkt alakalı.Sorun yaşadığınız bilgisayarınızdaki disk / diskler SSD disk ise bu disklerde windowsun disk hizmet programları yavaşlamaya , kilitlenmeye v.b sıkıntılara yol açabiliyor.SSD diskleri stabil kullanmayı sağlayan programcıklar var.SSD Fresh kendini kanıtlamış diskleri optimize eden bir program.Bu linkten indirip kurarak disk / diskleri otomatik iyileştir dediğinizde disklerinizi optimize edecek windows dizin hizmetini kapatacak ve muhtemelen başlat yanındaki arama çubuğu etkinleşecektir.Çözüm olmasa dahi SSD disklerinizden kaynaklı sistem yavaşlama , kilitlenme ,ekran koruyucu , kilit ekranı hatalarınızın çözümünü sağlayacaktır.
Bu arada Wİndows 11 hangi sürüm yüklü ? Windows 11 24H2 sürümü bildiğim kadarıyla hala sorunlu şahsen ben Windows 11 23H2 sürümünü kullanıyorum.Hiç bir çözüm bulamazsanız Wİndows 11 23H2 sürümünü indirip kurmanızı tavsiye ediyorum.

verdiği program çalışmadı
Linkini verdiğim SSD Fresh programından bahsediyorsan aynı yerden indirip kurduğum programın resmini paylaşıyorum bak sol üstte Dizin olarak gösterilen ayar SSD Disklerde açık olduğu takdirde sıkıntı yarattığı için kapalı hale almış.Google dan yazıp ararsan videolarıda youtube da mevcut.

Ekli dosyalar

• 2025-06-11_21-42-35.jpg
    2025-06-11_21-42-35.jpg
    164.2 KB · Görüntüleme: 4
4 kere 11'e geçtim hepsinde sorun yaşadım.
10'a geri döndüm kurtuldum
kasa tuşuna basıyorum 10 saniye sürmüyor açılması
11 pişmanlıktır.

sanallaştırma kapalı diyo nası aççaz
Biostan açılır da neden açacaksın ?Biostan açtıktan sonrada windows program ekle kaldırda windows özelliklerini aç kapat da hyperV , Sanal Makine platformu ,windows hiper yönetici platformu ihtiyaca göre yüklenir.

Ekli dosyalar

• 2025-06-11_22-00-17.jpg
    2025-06-11_22-00-17.jpg
    353.2 KB · Görüntüleme: 4
4 kere 11'e geçtim hepsinde sorun yaşadım.
10'a geri döndüm kurtuldum
kasa tuşuna basıyorum 10 saniye sürmüyor açılması
11 pişmanlıktır.

Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamadığı halde laptopuma şu anki stabil haliyle yükleyebilmek için 15-16 defa 3-4 farklı windows 11 sürümünü yükledim.Biraz inat etmek ve vakit ayırabilmekle alakalı sanırım.Yaşadığım sorunu araştırıp çözümünü bulup ona göre tekrar tekrar deneyerek ancak bu hale getirebildim.Kesinlikle katılıyorum şu an için Windows 10 çok daha sorunsuz ve kullanışlı.

Başlat arama çubuğu , dizin oluşturma hizmeti ile direkt alakalı.Sorun yaşadığınız bilgisayarınızdaki disk / diskler SSD disk ise bu disklerde windowsun disk hizmet programları yavaşlamaya , kilitlenmeye v.b sıkıntılara yol açabiliyor.SSD diskleri stabil kullanmayı sağlayan programcıklar var.SSD Fresh kendini kanıtlamış diskleri optimize eden bir program.Bu linkten indirip kurarak disk / diskleri otomatik iyileştir dediğinizde disklerinizi optimize edecek windows dizin hizmetini kapatacak ve muhtemelen başlat yanındaki arama çubuğu etkinleşecektir.Çözüm olmasa dahi SSD disklerinizden kaynaklı sistem yavaşlama , kilitlenme ,ekran koruyucu , kilit ekranı hatalarınızın çözümünü sağlayacaktır.
Bu arada Wİndows 11 hangi sürüm yüklü ? Windows 11 24H2 sürümü bildiğim kadarıyla hala sorunlu şahsen ben Windows 11 23H2 sürümünü kullanıyorum.Hiç bir çözüm bulamazsanız Wİndows 11 23H2 sürümünü indirip kurmanızı tavsiye ediyorum.
Ssd optimizasyon ya da defrag tarzı programları pek önermiyorlar yalnız, ömründen yiyor diye. Yani rutin kullanım önerilmiyor

Ssd optimizasyon ya da defrag tarzı programları pek önermiyorlar yalnız, ömründen yiyor diye. Yani rutin kullanım önerilmiyor

Wİndows 11 de kilitlenme ve donma problemleriyle karşılaştığımda araştırdım ve SSD disklerin windowsun dizin oluşturma sisteminden dolayı ömürlerinin azaldığını bu yüzden SSD optimizasyon programlarının yazıldığını öğrendim.Zaten böyle bir yazılıma gerek duyulmasaydı bu yazılımlar oluşturulmazdı diye düşünüyorum.Açıkcası SSD Fresh programını devre dışı bıraktığımda belli süre sonra windows 11 in kilitlenme sorunlarıyla karşılaşıyorum ve klavye mouse dahi kullanılmıyor.Aslında windowsta ssd diskiniz için elle manuel olarak bunları ayarlamayı biliyorsanız kendiniz ayarlayabilirsiniz.Örneğin SSD de yazma önbelliğini etkinleştirmeyi biliyor olmak ,dizin hizmetini kapatmayı biliyor olmak gerekiyor ,bunları bilmeyenler yada benim gibi tek bir yerden hepsi otomatik ayarlansın diyenler için bu yazılımlar var.Üretici firmaların dahi kendi SSD leri için oluşturdukları optimizasyon programları mevcut.Kingston SSD Manager,SanDisk SSD Dashboard v.b.

Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamadığı halde laptopuma şu anki stabil haliyle yükleyebilmek için 15-16 defa 3-4 farklı windows 11 sürümünü yükledim.Biraz inat etmek ve vakit ayırabilmekle alakalı sanırım.Yaşadığım sorunu araştırıp çözümünü bulup ona göre tekrar tekrar deneyerek ancak bu hale getirebildim.Kesinlikle katılıyorum şu an için Windows 10 çok daha sorunsuz ve kullanışlı.
Dünya da hala windows 10 kullanıcıları 11'e geçmiyor.11 windows'un en vasat işletim sistemlerinden birisi oldu ve vista dan da beter bir işletim sistemi.
64 gb ram ve güçlü bir işlemcim olmasına rağmen 11 kullanırken hantal bir sistem hissiyatı veriyor.
haa yok ben 11 kullanacağım diyen arkadaşlara xlite öneririm
Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Geri