Windows 10’un Yolun Sonu

Cebom

Paylaşımcı
Konular
18
Microsoft, 2015’te piyasaya sürdüğü Windows 10 için 10 yıllık destek süresinin sonunda artık noktayı koyuyor.
Resmî açıklamaya göre, Windows 10’un desteği 14 Ekim 2025 tarihinde tamamen sona erecek.

Bu tarihten sonra:

• Güvenlik güncellemeleri duracak,
  • Hata düzeltmeleri yapılmayacak,
  • Yeni özellik güncellemeleri gelmeyecek.
Yani sistem çalışmaya devam edecek, ancak zamanla güvenlik açıklarına karşı savunmasız hale gelecek.

- kayıt defterinde ufak ayarlar ile win 11 yuklemek mumkun 7. nesıl veya 6. nesıl ama nolcaksa olsun ev kullanıcısıyım gırdıgım bır youtube bazende fılm sıtelerı yukseltme dusunmuyorum zıra wın 11 kurmustum denedım masallah hıc hata vermedı 7. nesılde ama suan 10 pro yuklu yenıden ayarlar optımıze et vs ugras vermektense chrome calısana destek verene kadar devam :)

Microsoft, 2015’te piyasaya sürdüğü Windows 10 için 10 yıllık destek süresinin sonunda artık noktayı koyuyor.
Resmî açıklamaya göre, Windows 10’un desteği 14 Ekim 2025 tarihinde tamamen sona erecek.

Bu tarihten sonra:

• Güvenlik güncellemeleri duracak,
  • Hata düzeltmeleri yapılmayacak,
  • Yeni özellik güncellemeleri gelmeyecek.
Yani sistem çalışmaya devam edecek, ancak zamanla güvenlik açıklarına karşı savunmasız hale gelecek.

- kayıt defterinde ufak ayarlar ile win 11 yuklemek mumkun 7. nesıl veya 6. nesıl ama nolcaksa olsun ev kullanıcısıyım gırdıgım bır youtube bazende fılm sıtelerı yukseltme dusunmuyorum zıra wın 11 kurmustum denedım masallah hıc hata vermedı 7. nesılde ama suan 10 pro yuklu yenıden ayarlar optımıze et vs ugras vermektense chrome calısana destek verene kadar devam :)
Windows 7 devam her zaman en sevdiğim model

Evet, o gün geldi. 14 Ekim 2025.

Microsoft resmi olarak desteği kesti, 10 yıl desteğin ardından sanırım en uzun destek verilen Windows'lardan birisi oldu. Bazıları Linux'a geçti, bazıları hala Windows 10 kurulu olan bilgisayarından nostaljisini yaşıyor :)

hayırlısı neyse o olsun

Yarın 11 bitirirler ama Windows rakibide çıkar artık eski dünya düzeni yok.

Mecbur W10'dan devam. Bu makina ile daha fazlası olmaz. Bu bile zorluyor. Ama mesele güvenlikse ki bence öyle, iyi bir antivirüs ile devam edilir. Zaten son eklenenler de W10'u kötü yapan şeyler oldu. Outlook iyiydi. Mahvetti. Copilot koydu zorla. Kullanmıyorum kardeşim ya. Yok illa verelim. İyi ver ama ben kullanmayım. Pardus 25 bu ayın sonuna çıkacak. Bence o alır yürür. Sağlam iş olmuş. İnceleyince hoşuma gitti. Test kullanımı videoları gördüm. Test bitecek bu ay sonuna iso'su dağıtıma başlar.

Geri