💻✨ Windows 10 Türkiye’de hâlâ zirvede!

BabaPro

Paylaşımcı
Konular
75
💻✨ Windows 10 Türkiye’de hâlâ zirvede!
Kaspersky’nin araştırmasına göre 🇹🇷 Türkiye’de bilgisayar kullanıcılarının tam %50,07’si hâlâ Windows 10 kullanıyor 🎉.

🔎 Araştırma, “Kaspersky Security Network” kullanıcılarından anonim şekilde alınan verilerle yapıldı. Microsoft’un Windows 10 desteğinin ekim ayında bitecek olmasına 🗓️ sadece bir ay kalmasına rağmen, dünya genelinde kullanıcıların %53’ü hâlâ Windows 10’da kalmayı tercih ediyor 🐢💻.

➡️ Windows 11’e geçenlerin oranı yalnızca %33 🤏🚀.
➡️ 2020’de desteği biten Windows 7 bile cihazların %8,5’inde çalışmaya devam ediyor 😱📀.

🏢 İş dünyasında da tablo farklı değil:
• Kurumsal cihazların %59,5’inde
• Küçük işletmelerin %51’inde Windows 10 hâlâ başrolde 💪📊.

🇹🇷 Türkiye’de durum şöyle:
• %42,6 Windows 11 🌈
• %50,07 Windows 10 💻
• %4,1 Windows 7 🕰️

🔐 Kaspersky uzmanları uyarıyor: Eski işletim sistemleri, kullanıcıları siber saldırılara daha açık hale getiriyor 😬🛡️. Yeni yazılım ve güvenlik araçlarıyla uyumsuzluk da büyük bir risk oluşturuyor ⚠️.

👨‍💻 Güvenlik uzmanı Oleg Gorobets diyor ki:
“Güvenlik güncellemesi almayan bir sistem, tek bir darbeyle yıkılabilecek çürük bir çit gibidir 🚧😬. Yeni işletim sistemine geçmenin getireceği küçük rahatsızlıklar, karşı karşıya kalınabilecek tehlikelerin yanında çok hafif kalıyor.”

💡 Çözüm net: İşletim sisteminizi ve kritik yazılımlarınızı güncel tutun, böylece veri ihlallerinin, finansal ve itibar kaybının önüne geçebilirsiniz 🔄🔒.

Ben Windows 7 kullanıyorum Microsoft bir kuruş bile vermem bu son olaylardan sonra

Geri