Öneri WİFİ ADAPTÖR

Yiğit

Üye
Konular
9
Merhaba, boşta duran flaş belleğimi Wifi adaptörü yapabileceğim yöntem var mı ?

Nasıl vardır :) bu mantıkla boş flaşları uydu alıcısı da yaparız mı diyelim...
İnternetten arattığımda adaptörün flash belleğe benzediği için donanımsal değil de yazılımsal olduğunu varsayarak forum'a yazdım.
Kaldı ki burayı bilgi amaçlı kullanıp eksiklerimizi gidermek için yazdığımızı sanıyordum, geyik yapmak için meşgul etme amaçlı değil.

Oyla 0
İmkansız

Oyla 0
İnternetten arattığımda adaptörün flash belleğe benzediği için donanımsal değil de yazılımsal olduğunu varsayarak forum'a yazdım.
Kaldı ki burayı bilgi amaçlı kullanıp eksiklerimizi gidermek için yazdığımızı sanıyordum, geyik yapmak için meşgul etme amaçlı değil.
Selam Dostum sadece program olarak Düşünmek olmaz tahtası yani içindeki cip diyelim ona göre üretiliyor anten takma yada içinde leyimlenmiş anten oluyor mesala android tv stiklerdeki gibi düşün sırf program değil ayrıca anten wifi alıcısı içinde yerleştiriyor.
saygılarımla

Oyla 0
Selam Dostum sadece program olarak Düşünmek olmaz tahtası yani içindeki cip diyelim ona göre üretiliyor anten takma yada içinde leyimlenmiş anten oluyor mesala android tv stiklerdeki gibi düşün sırf program değil ayrıca anten wifi alıcısı içinde yerleştiriyor.
saygılarımla
Sağduyulu olman ve özverili anlatımın için teşekkür ederim, selametle.

Oyla 0
Görünüş olarak benzemesi sizi yanıltmış haklısınız fakat tek benzeyen tarafı görünüşü oluyor maalesef. Bir de aynı girişlere takılabiliyor olması.

USB belleği hard disk olarak düşünmelisiniz. Nasıl ki onu sadece içerisindeki depolama alanına veri yazıp silmek için kullanabiliyorsunuz USB bellek de o işe yarıyor. Ayrıca çok büyük hatta kayda değer etkisi olmasa bile aynı HDD gibi ram yetmediği zamanlarda kullanılabilen bir donanım olarak da tanımlanabilir.

Bilgisayar bileşenleri iletişim sağlayacakları veri yolları ortak olmadığı sürece (USB ile klavye, mouse, flash bellek, webcam vb) birbirini destekleyen ama birbirinden bağımsız işlevlere sahip donanımlardır. Sebebi amaçları değil üretilirken sadece bunları yapabilmek için üretilmeleridir.

Aslınd USB belleği yine depolama özelliğinden dolayı farklı amaçlar için kullanabiliyorsunuz taşınabilir android box, taşınabilir işletim sistemi, taşınabilir güvenlik sistemi (bilgisayarı açmak için) vb.. Fakat wi-fi adaptörü sadece internet ağına bağlanmak, cihazları ortak ağ üzerinden birbirine kablosuz bağlayabilmek, dosya paylaşabilmek gibi özelliklerle kullanılır. Çünkü bunun için üretilmişlerdir.

İşin özü birçok USB WiFi, USB Bluetooth ve hatta ikisi bir arada cihaz bir USB bellekten daha ucuza ya da hemen hemen aynı fiyata satılıyor. Şu durumda USB belleği olabilecek olsaydı bile bunun için heba etmeye değmezdi.

Oyla 0

Geri