Wi-Fi Arama (VoWiFi)

Latte

Geliştirici
Konular
72
Arkadaşlar merhaba.

Bilmiyorum başınıza geldi mi ama Wi-Fi arama ya da VoWiFi adıyla geçen özelliği kullanmak istediğiniz halde yani telefonunuzda böyle bir özellik olmasına rağmen operatör tarafında desteklemiyor mesajı aldığınız için kullanamıyorum diyorsanız zamanında ben de tecrübe ettiğimden dolayı sizlere bir yöntem anlatmak isterim.
Öncelikle bu özellik var ama ne işe yaradığını bile bilmiyorum diyorsanız eğer hattınızın çok az çektiği ya da hiç çekmediği yerlerde kablosuz bağlantı ile internete bağlı olduğunuz zamanlarda hem arama yapmanızı hem de arama almanızı sağlayan bir sistemdir. Uçak modunda bile olsanız bu özellik açıksa ve kablosuz internete bağlıysanız arama alır ya da yaparsınız.
İlk paragrafta bahsettiğim nasıl yapılabileceği konusu ise:
  1. Bu özelliği olan ve operatör tarafında da açılıp kullanılabilen başka bir telefon gerekiyor.
  2. Hattınızı bu telefona takıp operatörünüze mesaj atarak wi-fi arama özelliğini aktif ediyorsunuz. Hat o telefonda çalıştığı için tanımsız cihaz hatası vermeyecektir. Fakat özelliği hattınız üzerinden aktif/kapalı yaptığı için kendi telefonunuza taktığınızda aktiflik durumu devam edecektir.
  3. Özelliği aktif ettikten sonra hattınızı tekrar kendi telefonunuza takıp telefonunuzdaki ayarlardan bu özelliği açabilir ve kullanıyorsanız operatörünüzün uygulamasından Wi-Fi arama özelliğinin aktiflik durumunu kontrol edebilirsiniz. Zaten aktif olduğu zaman daha öncesinde kablosuz bağlantı/4.5G/5G/LTE simgesi yanında olmayan başka bir simge daha görünmeye başlayacaktır. Ya sağ üst köşesinde kablosuz bağlantı simgesi olan bir ahize ya da VoWiFi yazan bir simge ya da benzer farklı bir simge daha göreceksiniz. Telefon ve operatöre göre simge değişiklik gösterebilir.
Ben Realme 8 telefon kullanıyorum ve bu özellik olmasına rağmen operatör tarafından bu özelliğin olmadığı ve desteklemediği uyarısı alıyordum. Bu yüzden annemin kullandığı Redmi 10 2022 telefonda bu özellik kullanılabilir olduğundan o telefona hattımı takıp aktif etmiş ve kendi telefonumda kullanmaya başlayabilmiştim.

Olur da böyle bir durumla karşılaşırsanız sizlere de yardımı olur umarım.

Bende de xiaomi 12 pro 5g var imei süresi doldu kapandı wifi araması kullanılmıyor çözümü varmı

Bende de xiaomi 12 pro 5g var imei süresi doldu kapandı wifi araması kullanılmıyor çözümü varmı
Cihazın donmuş olabilir ama bu ayar hatta tanımlandığı için hattı başka telefona takıp aktif ettikten sonra bahsettiğiniz telefona geri taktığınızda çalışıyoruz olması lazım tabi kesin birşey söyleyemem. Denemekten zarar gelmez. Ama IMEI süresi dolduğu için hattı taktığınız zaman hiçbir şekilde kullanamıyorum diyorsanız işe yaramaması en normal olanı. @patr0n 'un söylediği ise en kolay olanı ;))

Geri