Yardım Vpn Ethernet bağlantı sorunu.

Konular
5
Merhaba ,Ben internet hızından yüksek verim almak için cihazımı ethernet kablosuyla bağladım. Cihazımdan vpn uygulamasına giriş yaptığımda bağlan dediğimde ethernet kablosu takılı değil diye hata veriyor ve bağlanamıyorum bazen kabloyu çıkarıp takınca çözülüyor bazen inat ediyor hiç açolmıyor.Bunu nasıl çözebilirim?

Hangi uygulama

Mİboxta kullandığım bütün vpn programlarında var aynı problem. Wifi bağlantısında sorun yok ama ethernet açıkken vpnyi açınca internet bağlantısı kesiliyor.

Cihazın bağlantı önceliği var gibi görünüyor.
Yani ethernet bağlantısı VPN'den önce devreye girip çalışıyor haliyle VPN açıldığında onu saymadan DNS çözümlüyor ve tünele giriyor bu yüzden de DNS adresini yakalayamadığı için kopuyor.

Yani cihazın bağlantı sıralaması kablolu/VPN/WiFi şeklinde gibi duruyor. Bu yüzden VPN açılınca WiFi bağlantısı etkilenmiyor da ethernet dışlanıyor olabilir.
Karışık gelebilir ama boşverin bu kısmı.

Bilgisayar olsaydı TCP/IP ayarlarından öncelik sırasını yükseltip etherneti VPN'in arkasına atmayı deneyebilirdik ama android box cihaz ise farklı birşeyler düşünebiliriz.

Öncelikle diğer kablolu bağlanan cihazlarda örneğin bilgisayar gibi VPN açılınca bağlantı kopuyor mu?

Android cihazınızda statik IP tanımlı mı yoksa DHCP olarak mı çalışıyor ethernet bağlantısı yapıldığında ve WiFi ile bağlandığında ayrı ayrı olarak soruyorum bunu.
Cihaz üzerinden yapmadıysanız modemden android box'a statik IP vermiş olabilir misiniz ethernet için ve WiFi için ayrı ayrı.

Modem üzerinde DNS adresleri tanımlı mı?

Aynı android box marka modelini kullananlar bu sorunu yaşamıyorsa sorunun sizin cihaz yapılandırmanız ya da internet/modem ayarlarınızdan kaynaklanma ihtimali olabilir.

Teşekkürler ilginiz için ,ama modemde sıkıntı olduğunu sanmıyorum modemi değiştirdim aynı problem devam etti ,bilgisayar kablosuz bağlı modeme onda öyle bir sorun yok telefondada problem yok ,kablosuz olarak vpn açınca kopma olmuyor hiç bir cihazda ama nedense miboxda kablo bağlıyken vpn açınca ethernet bağlantısı koptu yada internet yok uyarısı veriyor ,bazen ethernet kablosunu çıkarıp takınca sorun düzeliyor .Bazende inat ediyor aynı hatayı sürekli veriyor. Fabrika ayarlarınada döndürdüm cihazı gene düzelmedi.

Eski bir konu ama şu şekilde sorunu çözdüğünü yazanları buldum ve uygulayan kişi de başarılı olduğunu söylemiş sonunda. Sizin de sorununuzu çözer umarım.

Soruyu soran:
Ethernet kullanipda vpn e bağlanabilen var mı? Wi-Fiden sorun olmuyor ama Ethernet bağlayınca internet kesiliyor

Cevaplayan:
Tesadüfen çözdüm onu. VPN'i açıyoruz önce. Sonra, Ağ-internet - Proxy ayarları - Yok diyoruz. Tamamdır.

Soruyu soran:
Peki sonra vpn I kapattığımız zaman o ayarı tekrar açıyor muyuz?

Cevaplayan:
Hayır başka bir şey yapmaya gerek yok. Ben Secure vpn kullanıyorum bu arada. Uygulamadan açınca bağlantı kopuyor. Proxy-yok yapınca bağlantı geliyor. VPN aktif kalıyor. Uygulamadan kapatmak yeterli kapatırken.

Ayarı yaptım sonuç aynı bişi değişmedi ,ama şöyle bi çözüm buldum önce kablosuz bağlanıyorum internete ,VPN i açıyorum bağlantı sağlanınca ethernet kablosunu takıyorum wifiyi kapatıyorum bu şekil bağlantı kesilmiyor.

Ayarı yaptım sonuç aynı bişi değişmedi ,ama şöyle bi çözüm buldum önce kablosuz bağlanıyorum internete ,VPN i açıyorum bağlantı sağlanınca ethernet kablosunu takıyorum wifiyi kapatıyorum bu şekil bağlantı kesilmiyor.
Çözüm üretebildiyseniz güzel tabi ki.

O halde dediğim gibi öncelik sırasından dolayı oluyor. Çünkü VPN WiFi'dan öncelikli ve WiFi ile çalışabiliyor. Çalıştıktan sonra da siz devreye ethernet kablosuyla kablolu bağlantıyı sokuyorsunuz böylece ethernet de onların arkasında yerini alıp hazıra konuyor.

WiFi daha sonra kapansa da artık sıralama değişmiş olduğundan sorun olmuyor çünkü yeni sıralama Ethernet/VPN/WiFi yerine VPN/Ethernet-Wiifi oluyor.

Geri