Tvbox Wireless hızım rezalet

ilkayaaa

Paylaşımcı
Konular
20
Hako pro 4/64 tvbox cihazım var. Önceleri hiç sorun yaşamazdım ama şimdi telefonun 30mbit İnternet aldığı odada cihazım 1 mbit hızı ancak görüyor. İçinde ki yüklü programlar nedeniyle format atmak istemiyorum. Tekrar uğraşmak zor geliyor. Format dışında wifi hızını artıracak, eski performansına kavuşturacak çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Hako pro 4/64 tvbox cihazım var. Önceleri hiç sorun yaşamazdım ama şimdi telefonun 30mbit İnternet aldığı odada cihazım 1 mbit hızı ancak görüyor. İçinde ki yüklü programlar nedeniyle format atmak istemiyorum. Tekrar uğraşmak zor geliyor. Format dışında wifi hızını artıracak, eski performansına kavuşturacak çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
Öncelikle şu yöntemi denemenizi öneririm;

Android TV Box Ağ Ayarlarını Sistem İçinden Resetleme

Birçok TV Box’ta şu seçenek bulunur:

Ayarlar → Cihaz Tercihleri (Device Preferences) → Sıfırlama / Sıfırla → Ağ Ayarlarını Sıfırla (Reset Network Settings)

Bu işlem şunları sıfırlar:

• Tüm Wi-Fi bağlantıları
  • Bluetooth eşleşmeleri
  • Mobil veri (varsa) ayarları
  • IP ayarları (DHCP/Statik)
  • VPN bağlantıları

💡 Cihazdaki uygulamalar ve veriler silinmez, sadece bağlantılar sıfırlanır.

Öncelikle şu yöntemi denemenizi öneririm;

Android TV Box Ağ Ayarlarını Sistem İçinden Resetleme

Birçok TV Box’ta şu seçenek bulunur:

Ayarlar → Cihaz Tercihleri (Device Preferences) → Sıfırlama / Sıfırla → Ağ Ayarlarını Sıfırla (Reset Network Settings)

Bu işlem şunları sıfırlar:

• Tüm Wi-Fi bağlantıları
  • Bluetooth eşleşmeleri
  • Mobil veri (varsa) ayarları
  • IP ayarları (DHCP/Statik)
  • VPN bağlantıları

💡 Cihazdaki uygulamalar ve veriler silinmez, sadece bağlantılar sıfırlanır.
Benim cihazda ağ sıfırlama özelliği yok sanırım. Ama yinede bilgi için teşekkürler

Bende r96 plus allwinner kutusu var.
150mb fiber internet var. X96 max+ ultra wifiden 60-80mb aliyor fakat bu r96 plus 4mb lkadar düşük aliyordu.

Modemin ayarlarina admin olarak girdim odaki mhz ayari autoydu onu manuel bi rakama girdim chatgpt yardimiyla.

Şuan 40mb aşagiya inmiyor

Ekli dosyalar

• 20251209_204222.jpg
    20251209_204222.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 6
Lan kablosu ile bağlanın

önerilenlere ilave olarak, yeterince boş depolama alanı var mı, kontrol ediniz birde etraftaki diğer wifi sinyalleri sizinkini boğuyor olabilir, bilhassa 2,4GHz bandını kullanıyorsanız, mümkünse 5Ghz bandına geçin, kablo ile bağlanamıyorsanız.

Geri