TV Box'a ADB Kurulumu nasıl Yapılır. (En Kolay Yolu Nedir.)

Konular
9
Arkadaşlar Kafir tvQuickActions Pro :) ADB Kurulumu istiyor.

Konuyu bilenler varsa lütfen yardımcı olsunlar.

NOT: Geliştirici Seçeneklerinden USB ayıklama Modunu aktif ettim (Usab Debugging) ama fayda etmedi.

Son düzenleme:
Adb bilgisayara kurulur, telefon veya televizyonda ise ayarlar - geliştirici seçenekleri üzerinden aktif edilebilir.
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim.
Zaten ilk olarak Geliştitici Seçeneklerinden USB ayıklama Modunu aktif ettim (Usab Debugging) ama fayda etmedi.

Oyla 0
ADB Kurulumu için Gerekli Adımlar:

ADB Yazılımını İndirin:

Windows için ADB ZIP dosyasını indirin.
ZIP dosyasının içeriğini bir klasöre çıkarın.
Sürücüleri Yükleyin:

TV Box'ınızın sürücülerini yükleyin. Bu, cihazın bilgisayarınızla iletişim kurmasını sağlar.
ADB'yi Başlatın:

Komut istemcisini açın (Windows tuşu + R, ardından "cmd" yazın).
ADB'nin bulunduğu klasöre gidin. Örneğin: cd C:\adb .
Cihazı Bağlayın:

TV Box'ınızı USB ile bilgisayara bağlayın.
Komut istemcisine adb devices yazın. Eğer cihazınız listede görünüyorsa, bağlantı başarılıdır.
Uygulamaları Yükleyin veya Hata Ayıklayın:

Artık ADB komutlarını kullanarak uygulama yükleyebilir veya hata ayıklama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Ekstra İpuçları:

USB Hata Ayıklama Modunu etkinleştirmeyi unutmayın. Bu, TV Box'ınızın ayarlarında bulunabilir.
Geliştirici Seçenekleri kısmından bu modu aktif hale getirin.

Bu adımları takip ederek ADB kurulumunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz!

Oyla 0
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim.
Zaten ilk olarak Geliştitici Seçeneklerinden USB ayıklama Modunu aktif ettim (Usab Debugging) ama fayda etmedi.
O uygulama'da kullanabilmek için wifi üzerinden adb'yi açmanız gerekli, bu ayar yine geliştirici seçeneklerinde bulunuyor. Sadece hata ayıklama seçeneği bilgisayar'dan kablo ile bağlamak için gerekli.

Oyla 0
ADB Kurulumu için Gerekli Adımlar:

ADB Yazılımını İndirin:

Windows için ADB ZIP dosyasını indirin.
ZIP dosyasının içeriğini bir klasöre çıkarın.
Sürücüleri Yükleyin:

TV Box'ınızın sürücülerini yükleyin. Bu, cihazın bilgisayarınızla iletişim kurmasını sağlar.
ADB'yi Başlatın:

Komut istemcisini açın (Windows tuşu + R, ardından "cmd" yazın).
ADB'nin bulunduğu klasöre gidin. Örneğin: cd C:\adb .
Cihazı Bağlayın:

TV Box'ınızı USB ile bilgisayara bağlayın.
Komut istemcisine adb devices yazın. Eğer cihazınız listede görünüyorsa, bağlantı başarılıdır.
Uygulamaları Yükleyin veya Hata Ayıklayın:

Artık ADB komutlarını kullanarak uygulama yükleyebilir veya hata ayıklama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Ekstra İpuçları:

USB Hata Ayıklama Modunu etkinleştirmeyi unutmayın. Bu, TV Box'ınızın ayarlarında bulunabilir.
Geliştirici Seçenekleri kısmından bu modu aktif hale getirin.

Bu adımları takip ederek ADB kurulumunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz!
Bu değerli ve işlevsel açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
Elimdeki 2 Taraflı USB kablo işe yaramayınca 2 saat önce 2 Taraflı USB siparişi verdim. En az 15 yıl Telefonum için PC'ye ADB kurdum ama şimdi TV Box'ta sorun oldu USB kablosusz AĞ üzerinden kurulum yaptım kurulum oldu ama ADB aktifleşmedi. 😞
O uygulama'da kullanabilmek için wifi üzerinden adb'yi açmanız gerekli, bu ayar yine geliştirici seçeneklerinde bulunuyor. Sadece hata ayıklama seçeneği bilgisayar'dan kablo ile bağlamak için gerekli.
Melesef bu seçeneği bulamadım.

Oyla 0
Bu değerli ve işlevsel açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
Elimdeki 2 Taraflı USB kablo işe yaramayınca 2 saat önce 2 Taraflı USB siparişi verdim. En az 15 yıl Telefonum için PC'ye ADB kurdum ama şimdi TV Box'ta sorun oldu USB kablosusz AĞ üzerinden kurulum yaptım kurulum oldu ama ADB aktifleşmedi. 😞

Melesef bu seçeneği bulamadım.
"Kablosuz hata ayıklama" olarak geçebilir. Eğer isterseniz bilgisayarınız üzerinden'de yapabilirsiniz. Tabi kablosuz adb çok daha basit olacaktır.
Google'ın websitesinden "platform tools" paketini indirip bir de "google usb driver" indirmelisiniz. driver'ı kurmazsanız bilgisayar adb olarak gözükmez. Platform tools klasörünü masaüstüne çıkartıp ve içerisini açıp, Klasör ismi yazan kısma tıklayıp "cmd" yazarak komut satırını açabilirsiniz. Televizyona bağlı halde iken "adb devices" yazarsanız cihazın görülüp görülmediğini öğrenebilirsiniz.
O Uygulama ne için istiyor bilmiyorum ancak iki yöntem'de aynı işlev olacaktır.

Oyla 0
Kablosuz adb için ise uygulamanın içerisinden yönergeleri takip etmeniz gerekebilir. Uygulamayı hiç kullanmadığım için bir bilgim yok.

Oyla 0
"Kablosuz hata ayıklama" olarak geçebilir. Eğer isterseniz bilgisayarınız üzerinden'de yapabilirsiniz. Tabi kablosuz adb çok daha basit olacaktır.
Google'ın websitesinden "platform tools" paketini indirip bir de "google usb driver" indirmelisiniz. driver'ı kurmazsanız bilgisayar adb olarak gözükmez. Platform tools klasörünü masaüstüne çıkartıp ve içerisini açıp, Klasör ismi yazan kısma tıklayıp "cmd" yazarak komut satırını açabilirsiniz. Televizyona bağlı halde iken "adb devices" yazarsanız cihazın görülüp görülmediğini öğrenebilirsiniz.
O Uygulama ne için istiyor bilmiyorum ancak iki yöntem'de aynı işlev olacaktır.
Evet çok doğru diyorsunuz 2 taraflı Type A USB kablosu sipariş verdim bi gelsin bakalım

Oyla 0
Arkadaşlar sanırım yanlış ilerliyorsunuz. tvQuickActions gibi uygulamaların bu anlattıklarınıza ihtiyacı yok. Cihazınızın erişebilirlik kısmında uygulamaya karşı bir engel yoksa , kurulum esnasında erişebilirlik izni ve usb hata ayıklamayı açmanız yeterli olacaktır. Bunlar aktif olmuyor derseniz '' usb kablo , pc , adb '' gibi şeylere ancak o zaman ihtiyacınız olacaktır. Lakin üretici yazılımı tarafından '' adb'' içinde kısıtlamalar yapılmışsa bu yöntem de pek işinize yaramayacaktır. çözümü yok mu var ! lakin gereksiz ve riskli bir uğraş olur.

Usb kablo ile ne yapmak istiyorsunuz biraz açarsanız çeşitli fikirler verilebilir. Ayrıca tv box'a adb kurmak nedir anlamadım.

Oyla 0
Arkadaşlar sanırım yanlış ilerliyorsunuz. tvQuickActions gibi uygulamaların bu anlattıklarınıza ihtiyacı yok. Cihazınızın erişebilirlik kısmında uygulamaya karşı bir engel yoksa , kurulum esnasında erişebilirlik izni ve usb hata ayıklamayı açmanız yeterli olacaktır. Bunlar aktif olmuyor derseniz '' usb kablo , pc , adb '' gibi şeylere ancak o zaman ihtiyacınız olacaktır. Lakin üretici yazılımı tarafından '' adb'' içinde kısıtlamalar yapılmışsa bu yöntem de pek işinize yaramayacaktır. çözümü yok mu var ! lakin gereksiz ve riskli bir uğraş olur.

Usb kablo ile ne yapmak istiyorsunuz biraz açarsanız çeşitli fikirler verilebilir. Ayrıca tv box'a adb kurmak nedir anlamadım.
Sevhili kardeşim Bak tvQuickActions kurdum ERİŞEBİLİRLİLİKTEN açtım Geliştirici seçeneklerinden USB Debugging Hata ayıklama açtım tüm izinleri verdim tvQuickActions'da Slip OFF Timer özelliği var benim için çok önemli Bu Özellik için Nvidia Sheild dahil 7 TV Box değiştirdim.
Bakın tvQuickActions'da Tuş/Buton eklemek sonra bir özellik ve akabinde ona kumandamdan bir kısayol butonu eklemek istiyorum.
AMA SÜREKLİ AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ UYARI GELİYOR Buda anladığım kadarıyla ADB kurulumu ile ilgili.
IMG 20250710 184638

Oyla 0
Sırf bu uygulama için kablo siparişi vermeniz çok absürd olmuş. Wifi ayıklamayı bir kez yapmayı öğrenseniz hiç masraf harcamazsınız.
Dostum Wifi ayıklamayı bilmiyorum ama Kablo her şertta lazım olacak gibi.

Oyla 0
Sevhili kardeşim Bak tvQuickActions kurdum ERİŞEBİLİRLİLİKTEN açtım Geliştirici seçeneklerinden USB Debugging Hata ayıklama açtım tüm izinleri verdim tvQuickActions'da Slip OFF Timer özelliği var benim için çok önemli Bu Özellik için Nvidia Sheild dahil 7 TV Box değiştirdim.
Bakın tvQuickActions'da Tuş/Buton eklemek sonra bir özellik ve akabinde ona kumandamdan bir kısayol butonu eklemek istiyorum.
AMA SÜREKLİ AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ UYARI GELİYOR Buda anladığım kadarıyla ADB kurulumu ile ilgili.
Ekli dosyayı görüntüle 10241
Hocam en alttaki seçeneği aktif edin. ADB kullanın kısmını.

Oyla 0
Yani bu forumda tvQuickActions kullanan kimse yokmu acaba.?
Hocam en alttaki seçeneği aktif edin. ADB kullanın kısmını.
Sınırsız sayıda AKTİF etmeme rağmen olmuyor o başbelası ekran kaybolmuyor ki MENÜ'ye ulaşayım. 😞

Oyla 0
tvQuickActions Pro çok kullanışlı bir program satın aldım ve kullanıyorum, bazen uyku moduna alınca sorun oluşuyor gibi geldi. onun dışında ilk kurulumda gerekli ayarları bir de usb debugging açınca olması gerekiyor.

Oyla 0

Geri